Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #8: Όλοι τα βάζουν με αυτό που παίζει στην τηλεόραση και αποθεώνουν ταυτόχρονα ό,τι κινείται εκτός αυτής

Όλη η ομάδα της Popaganda εξομολογείται τα Up και τα Down της από την εβδομάδα που πέρασε (12/03-17/03/2017).
 Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι.

Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου 

OLA_POPA_UP

Το «Άλμα» της Ισπανίας. 20 ΜΜΕ με διαφορετικές θεματικές και μορφές αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο μέσο ενημέρωσης που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κόσμο, το “El Salto”. Το νέο μέσο συλλογικής ιδιοκτησίας που βασίζεται στην οριζόντια συνεργασία και την οικονομική ανεξαρτησία ανοίγει τα φτερά του, κόντρα στην επικρατούσα λογική του ανήλεου ανταγωνισμού και της διαφημιστικής εξάρτησης. Εκατοντάδες πολίτες έχουν ήδη υπογράψει για τη γέννηση μιας καινούργιας δημοσιογραφίας. Όταν κάποιος λέει «Δεν μπορώ», κάποιος άλλος βρίσκει την λύση και τα καταφέρνει.

https://www.youtube.com/watch?v=9nUdvBL7_iU

OLA_POPA_DOWN
 Τα social media πρέπει επιτέλους να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον φασισμό και τον εξτρεμισμό. Το Internet μετράει πάνω από δύο δεκαετίες, καιρός να ενηλικιωθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του. Η απεριόριστη πρόσβαση σε ρητορικές μίσους είναι θείο δώρο για συγκεκριμένες φασίζουσες ομάδες του πληθυσμού. Το πρόβλημα είναι ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων αμφιταλαντεύονται μεταξύ της υπόστασής τους ως πλατφόρμες που δεν παρεμβαίνουν στο περιεχόμενο που παράγεται και ως εκδότες. Από τη μία απολαμβάνουν τα οικονομικά οφέλη των εκδοτών, ωστόσο λόγω του αχανούς των χρηστών τους, τους δικαιολογείται η μη ανάληψη της ευθύνης αναφορικά με το τι δημοσιεύουν οι χρήστες τους. Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολο είναι για το YouTube, επί παραδείγματι, να κατεβάσει ένα βίντεο λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, την ώρα που αποτυγχάνει οικτρά να περιορίσει ρατσιστικό υλικό. 

 Φώτης Βαλλάτος 

OLA_POPA_UP

Οι παραδοσιακές Ιρλανδικές παμπ του Δουβλίνου. Αριστουργήματα αρχιτεκτονικής και διακοσμητικής, με ιστορία 200 ετών (και άνω), για αταξικές συνάξεις (από έναν CEO πολυεθνικής μέχρι έναν συνταξιούχο που βλέπει ιππόδρομο) με soundtrack μια γλυκιά οχλαγωγία (που στην προκειμένη περίπτωση είναι καλύτερη από μουσική). Ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάς στο Δουβλίνο. 

OLA_POPA_DOWN

Όχι άλλο Survivor στο timeline μας. Τόσο από αυτούς που το βλέπουν, όσο και από αυτούς που (λένε ότι) δε το βλέπουν και κράζουν αυτούς που το βλέπουν.


Σταύρος Διοσκουρίδης

OLA_POPA_UP

Ο γενέθλιος μπουφές σε σπίτι στο Κιότο στην Ιαπωνία. Τίποτα το περιττό, κανένα λίπος μόνο θρεπτικές αξίες για τον φίλο μας Κώστα που έγινε 33 ετών και το γιόρτασε στην άλλη άκρη του κόσμου. 

IMG-20170317-WA0021
OLA_POPA_DOWN
Τα πολύ κακά νούμερα τηλεθέασης που είχε την πρώτη μέρα το Star Academy στο Ε.  Κρίμα γιατί είναι μια τόσο σπουδαία παραγωγή και δουλειά. 
 
 

 


 

Γεράσιμος Δομένικος

OLA_POPA_UP

Συνεργατική οικονομία. Το μοναδικό αντίδοτο στην παντελή έλλειψη χρηματοδότησης της χώρας, αλλά και παγκόσμιο ανάχωμα στον αδηφάγο καπιταλισμό.

ποπα
OLA_POPA_DOWN

Το κράτος. Η παντελής έλλειψη θεσμικού πλαισίου για να μπορέσει αυτού του είδους η επιχειρηματικότητα να αναπτυχθεί. Η ιστορία με τις Κοιν.Σ.Επ είναι ανέκδοτο. Κάνει μόνο για καφενεία.    


 

Γεωργία Δρακάκη

OLA_POPA_UP

Ανακοινώθηκε ότι Καραμπέτη και ο Μητσιάς θα δώσουν ακόμα μια βραδιά-αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό και ήταν, βέβαια, αναμενόμενο. Μια κορυφαία ηθοποιός και ένας αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής ενώνουν τις δυνάμεις τους για χάρη της ποίησης, αυτής της ιδιαίτερης ποίησης που άφησε ο Γκάτσος παρακαταθήκη σε συνθέτες, αναγνώστες και ακροατές. «Ο Γκάτσος που Αγάπησα».

μητσιάς-καραμπέτη
OLA_POPA_DOWN
Ενημερώθηκα ότι ορισμένοι τραγουδιστές και τραγουδοποιοί φιρμάτοι του εντέχνου και των προπόδων του ανεβάζουν τα κασέ σε επίπεδα όχι απλώς δυσθεώρητα, αλλά και ουτοπικά. «Υπάρχει ζήτηση», λέει. Γελώ δυνατά.

 

Μελίνα Καλφαντή

OLA_POPA_UP
Σκέφτηκα πολύ για να βρω το θετικό αυτής της εβδομάδας, και απέτυχα. Κάτι λέει αυτό.
 

OLA_POPA_DOWN
Οι εκκενώσεις δύο καταλήψεων στην Αθήνα, της Βίλας Ζωγράφου και του κτιρίου της οδού Αλκιβιάδου, που αποτελούσε κατάληψη στέγασης μεταναστών και προσφύφων. Το επιχείρημα της νομιμότητας έχει τα όριά του, όταν σε νόμιμες, επιδοτούμενες με χοντρά ποσά δομές, άνθρωποι ζούνε σε άθλιες συνθήκες, ή σταματούν να ζουν. 


Αλεξάνδρα Καστάνια

OLA_POPA_UP

 Η πρώτη εντύπωση από το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος». Φυσικά, όταν χρειάζεται να συνοδέψεις ασθενή σε έναν τέτοιο χώρο, δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. Όμως, σύντομα διαπιστώνεις ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά προσεγμένο κτίριο δημόσιων ιατρικών υπηρεσιών με εξυπηρετικούς εργαζόμενους, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και όμορφη διαρρύθμιση, ενώ ο χρόνος αναμονής για ραντεβού με γιατρό ή θεραπεία είναι πολύ μικρότερος συγκριτικά με άλλα κέντρα νοσηλείας. Παρέχει, με λίγα λόγια, συνθήκες … ανθρώπινες, ώστε οι καρκινοπαθείς, πέρα από την ταλαιπωρία που, ούτως ή άλλως, υφίστανται από την ίδια την ασθένειά τους, να μην ταλαιπωρούνται κι άλλο από την έλλειψη υποδομών και οργάνωσης. Μακάρι η λειτουργία του να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και στο μέλλον.

Nosokomeio2

OLA_POPA_DOWN
 Το «Survivor» ως θέμα συζήτησης παντού: Στα γραφεία, στις καφετέριες, στα social media. Πόση αποχαύνωση πια;Πέτρος Κηπουρόπουλος

OLA_POPA_UP
To ημερήσιο και εβδομαδιαίο cap στην pay-as-you-go Oyster κάρτα συγκοινωνιών στο Λονδίνο. Άπαξ και πιάσεις ένα συγκεκριμένο όριο τη μέρα/βδομάδα, δεν χρεώνεσαι για ό,τι άλλο κάνεις. Τίμιο, αν μη τι άλλο.

OLA_POPA_DOWN
Εγώ πότε θα κάνω πορεία στην Ευρώπη;


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

OLA_POPA_UP

Που από το αρκετά ενδιαφέρον Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που συζήτησαν ο πρωθυπουργός με τον δήμαρχο Αθηναίων απουσιάζει η τρομακτική ιδέα να πεζοδρομηθεί η Πανεπιστημίου. Έτσι θα σωθεί ένα απο τα ελάχιστα βουλεβάρτα της Αθήνας που την κάνουν να θυμιζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.   

OLA_POPA_DOWN
Το αίσθημα ανακούφισης και εφησυχασμού για το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών. Ο Βίλντερς έχοντας επιβάλει την ατζέντα είναι έτσι κι αλλιώς ο πραγματικός νικητής. Ο Ρούτε αναγκάστηκε να έρθει πιο κοντά στις θέσεις του πρώην μέλους του κόμματός του για πετύχει την πρωτιά. Οι μικρές παραχωρήσεις στην ακροδεξιά για να μην γιγαντωθεί είναι η τέλεια συνταγή αυτοκτονίας των αστικών κομμάτων. 
 

Θεοδόσης Μίχος

OLA_POPA_UP

Και στης Kazu την ποδιά σφάζονται παληκάρια, θα είναι η φάση (μας) αυτή την Κυριακή.

https://www.youtube.com/watch?v=DOCA6ZPXw68

OLA_POPA_DOWN

«Νομίζω ότι πρέπει να λειτουργούμε και λίγο επιλεκτικά, πιο επί της ουσίας και βασικά, ως άνθρωποι να ακολουθούμε το καθείς εφ’ω ετάχθη. Δε μπορείς να είσαι εδώ και ταυτόχρονα να είσαι και κάτι άλλο. Δε μπορείς να είσαι ολίγον τι έντεχνος, ολίγον τι λαϊκός και ολίγον τι rock ‘n’ roll. Ούτε καν για χαβαλέ. Αυτός ο αχταρμάς είναι που σε κάνει να κάνεις βόλτες γύρω από τον εαυτό σου, και καταλήγεις στο ίδιο σημείο τελικά. Δεν κάνεις ένα ταξίδι, δεν παίρνεις ένα δρόμο να δεις που θα σε βγάλει. Πας με τη σιγουριά μιας επιστροφής, και αυτό δεν είναι ταξίδι.» Απόσπασμα από την προ διετίας συνέντευξη που πήρα από τον Γιώργο Χριστιανάκη . Όλο αυτό ως απάντηση προς εκείνους που μας κοιτάνε με μισό μάτι εμάς που δεν θέλουμε ούτε καν να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τον απόπατο του όποιου Survivor και επαγωγικά προς όσους τον απολαμβάνουν. 


 

 Νατάσα Πανταζοπούλου

OLA_POPA_UP
Ακούσατε ακούσατε! Μεγάλος ινδικός γάμος στην Αθήνα.

Ζωή σαν παραμύθι.

 
 
 
indian-wedding-baraat-ceremony-marriage
 
OLA_POPA_DOWN
 Ισλαμοφοβία, ισλαμολατρεία.
 

 Ζωή Παρασίδη

OLA_POPA_UP

Φαίνεται πως γίνονται βήματα έτσι ώστε τα παιδιά που εγκαταλείπονται σε νοσοκομεία να βρίσκουν άμεσα φροντίδα σε ανάδοχες οικογένειες. Ελπίζουμε να γίνουν και άλματα, με τη δημιουργία ενός συνολικά νέου νομικού και διοικητικού πλαισίου για την υιοθεσία να είναι όντως υψίστης προτεραιότητας για την κυβέρνηση και να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενα της  αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.


OLA_POPA_DOWN

Κι ενώ οι καταλήψεις κτιρίων θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν χώροι ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας και φιλοξενίας, οι αιφνίδιες εκκενώσεις τους οδηγούν αλληλέγγυους στη ΓΑΔΑ και ταλαιπωρούν για ακόμα μια φορά τους πρόσφυγες. Ο Δήμος Ζωγράφου μάλιστα θεώρησε πως είναι η κατάλληλα στιγμή να μετατρέψει τη Βίλλα σε ωδείο.   


 Λίνα Ρόκου

OLA_POPA_UP
Τα Χρόνια της Αθωότητας από την ομάδα «Nova Μelancholia»σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα. Μια τόσο γνήσια ποιητική εμπειρία δεν περιγράφετε με λέξεις. Ξεχάστε το προκλητικό του θέματος (αιμομιξία), ξεχάστε τους κώδικες και τους θεατρικούς όρους που ίσως προσδοκάτε. Επικεντρωθείτε στο παρόν και το τώρα των όσων συμβαίνουν μπροστά σας και μέσα σας. Το τελευταίο απογειωτικό 10λεπτο μας βρήκε όλους από κοινού μέσα σε ένα όνειρο παιδικής αθωότητας και ευδαιμονίας, ευδαιμονίας που ως ενήλικες μέσα από τις αισθήσεις, και μόνο, ίσως καταφέρουμε να νιώσουμε ξανά.
ola_popa
 
OLA_POPA_DOWN

Το ότι δε γίνεται σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία εξέταση για Η1Ν1 και ο λόγος, σύμφωνα με την προϊσταμένη νοσοκόμα που συνάντησα, είναι ότι «Κοστίζει κυρία μου».


Ανδρέας Σιμόπουλος

OLA_POPA_UP

Η φινλανδική ταινία Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Ολλι Μάκι.

OLA_POPA_DOWN

Η βίαιη εκκένωση των καταλήψεων-αυτοδιαχειριζόμενων χώρων που αντικειμενικά επιτελούσαν κοινωνικό έργο.Κάποιοι από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στην κατάληψη Αλκιβιάδου μετά την εκκένωση(με σκοπό να φιλοξενηθούν σε οργανωμένες κρατικές δομές φιλοξενίας), εγκαταλείφθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και τελικά όπως ήταν αναμενόμενο βρήκαν στέγη σε άλλες καταλήψεις.


 

Ελένη Τζαννάτου

OLA_POPA_UP

Καμιά φορά οι Mogwai σώζουν. Ωστόσο,..

https://www.youtube.com/watch?v=typIFjuE7r4

OLA_POPA_DOWN
…hardcore will never die but you will.


 

Τζούλια Τσιακίρη

OLA_POPA_UP

Blue footed bobbies (γαλαζοπόδαρες σούλες). Είναι κάτι χαριτωμένα πουλάκια που χορεύουν ζωηρά πριν ζευγαρώσουν και τώρα την άνοιξη είναι ο καιρός τους. Έγιναν πρωτοσέλιδο στους New York Times με το εξής διευκρινιστικό σχόλιο: «Για να μη γεμίζουμε την πρώτη σελίδα μόνο καταθλιπτικές ειδήσεις, στρέφουμε την προσοχή μας στη φύση.»

Galapagos-1024_137002o
OLA_POPA_DOWN

Που τα παλιά κτίρια όταν ανακαινίζονται είναι σαν ποιήματα που μεταφράζονται, κάτι τους λείπει. (Πλατεία Αγίας Ειρήνης, φωτογραφία: Δανιήλ Κόντζογλου)

16999229_733168200196539_3333142729820549300_n
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.