Για χρόνια, η θετή κόρη της Μία Φάροου και του Αντρέ Πρεβίν και σύζυγος του Γούντι Άλεν, Σουν-Γι Πρεβίν, τηρούσε σιγή ιχθύος όσο κοινό και ΜΜΕ κατακρεουργούσαν κάθε λεπτομέρεια της σχέσης της με τον Άλεν και των καταγγελιών σε βάρος του. Σε ένα μακροσκελές άρθρο για το New York Magazine, η 47χρονη πλέον Σουν-Γι, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ανήμπορο θύμα, Λολίτα και «συνεργός» του Άλεν, για πρώτη φορά λέει τη δική της ιστορία με τους δικούς της όρους, αφορμώμενη από την άδικη, όπως τη χαρακτηρίζει, αντιμετώπιση του Άλεν και τη χειραγώγηση του κινήματος #MeToo από την Φάροου ως μέσο επίθεσης προς τον σκηνοθέτη.

Οι κατηγορίες εναντίον του Άλεν για τη σεξουαλική κακοποίηση της τετράχρονης τότε Ντίλαν Φάροου, θετής κόρης του ζευγαριού, είναι γνωστές ήδη από το 1992 και επέστρεψαν στη δημοσιότητα το 2013, με τη δημοσίευση στο Vanity Fair ενός άρθρου όπου η Ντίλαν μιλά για την κακοποίησή της. Ο Άλεν, ο οποίος για χρόνια έμοιαζε αδιάβλητος, πλέον δηλώνει πως νιώθει «παρίας». Ηθοποιοί που έχουν πρωταγωνιστήσει στις ταινίες του τον αποκηρύσσουν και οι πρώην θαυμαστές του αναθεωρούν τη σχέση τους με το έργο του. Στην εποχή του #MeToo, οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης δεν περνάνε πλέον στα ψιλά.

Παρά τις σποραδικές εμφανίσεις του Άλεν και μετά από μία σύντομη αναδρομή στα πρώτα χρόνια της ζωής της στους δρόμους και στα ορφανοτροφεία της Σεούλ, στο επίκεντρο του άρθρου τοποθετείται η σχέση της Σουν-Γι με τη θετή της μητέρα. Η ίδια θέλει και φαίνεται να πετυχαίνει την κατάρριψη της εικόνας που είχε δημιουργήθεί για εκείνη. Αρνείται τον χαρακτηρισμό του «αργόστροφου» κοριτσιού που της είχε επιβληθεί και μιλάει για τη ζωή και τις επιλογές της με διαύγεια και αυτεπίγνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Σουν-Γι εκφράζεται με πικρία για τη Μία Φάροου, παρομοιάζοντας τη σχέση τους με εκείνη του νερού με το λάδι. Δηλώνει πως δεν έχει ούτε μία ευχάριστη ανάμνηση από τη θετή της μητέρα, περιγράφει μία δυστυχισμένη παιδική ηλικία. Το πορτρέτο της Φάροου που σκιαγραφεί είναι αρκετά σκοτεινό. Την περιγράφει ως ανυπόμονη, ευέξαπτη, συχνά άτεγκτη και κακοποιητική απέναντι στα θετά της παιδιά, τα οποία φαίνεται να αντιμετώπιζε με διακρίσεις συμπάθειας. Αυτούς τους ισχυρισμούς αντικρούει ο εκπρόσωπος της οικογένειας, όμως η Σουν-Γι δεν είναι η μόνη από τα παιδιά της Μία Φάροου που έχει στραφεί εναντίον της. Σε μία ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο το 2018, ο Μόζες Φάροου αφηγείται τη δική του εμπειρία κακοποίησης από την Φάροου και υπερασπίζεται τον Άλεν.

Η Σουν-Γι παραδέχεται πως δεν είχε συμπαθήσει αρχικά το μέλλοντα σύζυγό της, όταν τον είχε γνωρίσει σε ηλικία 10 ετών. Για την ακρίβεια, τον μισούσε, μην μπορώντας να καταλάβει γιατί ήταν σε σχέση με έναν «τόσο κακό άνθρωπο» (σ.σ. τη Φάροου). Αν και υποστηρίζει, αντικρούοντας τα σχόλια περί σχεδόν «αιμομικτικής» σχέσης, πως ο Άλεν δεν ήταν ποτέ πατρική φιγούρα για εκείνη (δεν υπήρξε ποτέ παντρεμένος με τη Φάροου και έμενε σε διαφορετικό διαμέρισμα), η σχέση την οποία περιγράφει μοιάζει να περιέχει πολλά από εκείνα τα στοιχεία που η Σουν-Γι στερήθηκε από τη θετή μητέρα της. Η ίδια περιγράφει την αρχή της συμπάθειάς της προς τον Άλεν, όταν μετά από ένα ατύχημα ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει μέχρι το σχολείο της. Έπειτα άρχισαν να παρακολουθούν μαζί αγώνες μπάσκετ.

Η σχέση τους απέκτησε σεξουαλική διάσταση όταν η Πρεβίν ήταν 21 και ο Άλεν 56. Παρά το γεγονός ότι ο Άλεν και η Φάροου ουσιαστικά δεν ήταν πλέον μαζί, το ζευγάρι αναγνώρισε το νεότευκτο δεσμό του ως μία τεράστια προδοσία, την οποία ανακάλυψε η Φάροου όταν βρήκε στο δωμάτιο του Άλεν μερικές Polaroid, με τη Σουν-Γι γυμνή. Εκείνη την περίοδο αναδύθηκαν και οι κατηγορίες για τη σεξουαλική κακοποίηση της Ντίλαν Φάροου από τον Άλεν, πυροδοτώντας έναν ψυχρό πόλεμο μεταξύ τους με μηνύσεις και κατηγορίες και από τις δύο πλευρές. Η κακοποίηση δεν αποδείχθηκε επίσημα ποτέ, αλλά ούτε και οι ισχυρισμοί πως η μαρτυρία της Ντίλαν ήταν προϊόν της εκδικητικής μανίας της Φάροου. Στην ερώτηση αν θα χειριζόταν τη σχέση της με τον Άλεν διαφορετικά, η Σουν-Γι απαντά αρνητικά.

Όσο για τη συνέντευξη που αρχικά είχε ως σκοπό να δώσει φωνή σε μία γυναίκας, στο όνομα της οποίας πολλοί έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει αντιληπτή από πολλούς ως μέρος μίας μακράς προσπάθειας να υποβαθμιστούν οι κατηγορίες εναντίον του Άλεν. Το άρθρο της Ντάφνι Μέρκιν, η οποία παραδέχεται πως είναι επί δεκαετίες φίλη του Γούντι Άλεν, έχει προκαλέσει την άμεση αντίδραση της οικογένειας Φάροου.

Η Ντίλαν Φάροου, σε δήλωσή το χαρακτηρίζει αηδιαστικό και υποστηρίζει τις καταγγελίες της εναντίον του Άλεν:

Στη δική του δήλωση, ο Ρόναν Φάροου, ο οποίος έχει κερδίσει βραβείο Pulitzer για το ρεπορτάζ του γύρω από τις καταγγελίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, χαρακτηρίζει το άρθρο «αισχρό»: