IMG_5071

ΜΟΥΣΙΚΗ Από μικρός άκουγα μόνο και πάρα πολύ ποπ. Britney Spears φαντάσου είχα αφίσες της στο δωμάτιό μου. Από ελληνικά άκουγα Δέσποινα Βανδή. Μετά, όπως ήταν φυσιολογικό άλλαξαν τα πράγματα κι άρχισα να ψάχνω κι άλλα είδη. Βέβαια συνειδητοποίησα ότι μου αρέσουν τραγούδια που έχουν έντονη μελωδία, κατάλοιπο της ποπ που άκουγα πιο μικρός. Μου αρέσει πολύ η κλασική μουσική, η τέκνο -ίσως γιατί με κάνει να χορεύω- και ο Φρέντι Μέρκιουρι υπάρχει πάντα στο μυαλό μου. Όταν είμαι έξω στα μπαρ δεν πολυπαρατηρώ τι παίζει.

ΒΙΒΛΙΑ Τώρα διαβάζω το Βlonde Ambition της Τζούλης Αγοράκη και το Δύσκολοι Έρωτες του Ιτάλο Καλβίνο. Μου αρέσουν τα θεατρικά κυρίως ενώ έχω διαβάσει 10 φορές το Ναι της Μαργαρίτας Καραπάνου. Αν μου κάνει κάτι από την πρώτη σελίδα θα το τελειώσω αμέσως, μέσα στις επόμενες ώρες. Αν όχι, θα το παρατήσω, δε θα πιεστώ.

IMG_5106

ΤΑΙΝΙΕΣ Με το σινεμά και τις ταινίες είχα κόλλημα από μικρή ηλικία. Πέρασα , μάλιστα, στη σχολή σκηνοθεσίας του Leeds Μetropolitan στην Αγγλία αλλά δεν πήγα ποτέ. Οι γονείς μου δούλευαν στην ΕΡΤ οπότε από μικρός ήμουν μέσα στα στούντιο και είχα μεγάλη εξοικείωση με οτιδήποτε είχε να κάνει με παραστάσεις. Πήγα στο καλλιτεχνικό σχολείο του Γέρακα και εκεί έκανα θέατρο και κινηματογράφο. Δώδεκα χρονών είχα δει όλες τις ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ και του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Αυτοί οι δύο με έκαναν να θέλω να βλέπω σινεμά.  Ωστόσο δεν έχω κάποια αγαπημένη.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Τώρα τελευταία έχω αρχίσει και διαβάζω άρθρα στο ίντερνετ. Κατά τ’ άλλα είμαι κλασικά της γενιάς του Facebook, το χρησιμοποιώ συνέχεια. Ακόμα κατεβάζω ταινίες και μουσική.

IMG_5103

TV Στην περίοδο του σχολείου, σε μια φάση που πέρναγα απαίσια, ανυπομονούσα να γυρίσω σπίτι για να δω τηλεόραση. Ήταν ο παράδεισός μου αλλά οι γονείς μου μου το απαγόρευαν, το θεωρούσαν έγκλημα. Μετά την έκοψα και για πέντε χρόνια δεν έβλεπα καθόλου σχεδόν. Από σειρές μου άρεσε πάρα πολύ το Γραφείο Κηδειών Φίσερ (6 Feet Under).

ΣΠΟΡ Τίποτα. Δεν κάνω και δεν έκανα τίποτα. Μόνο περπατάω αν θέλω να σκεφτώ και να ηρεμήσω από το Μοναστηράκι μέχρι την Αγία Παρασκευή.

IMG_5129

ΤΑΞΙΔΙ Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια ήταν να πάω στην Κωνσταντινούπολη και έχασα το λεωφορείο. Πήρα τον πατέρα μου για να γκρινιάξω 20 λεπτά αφότου είχε φύγει και επειδή αυτός επειδή παλιά έτρεχε με αυτοκίνητα μου είπε να μην ανησυχώ. Ήρθεμ με πήρε και τρέχαμε στην εθνική για να το προλάβουμε. Το φτάσαμε λίγο μετά τη Χαλκίδα, έδειξα στον οδηγό ότι είχα εισιτήριο και σταμάτησε και μπήκα. Σαν ψέμα. Θα ήθελα να κάνω πάρα πολλά ταξίδια, εκεί θέλω να ξοδεύω τα λεφτά μου. Το επόμενο που θέλω να κάνω είναι το road trip της Αμερικής και αργότερα να πάω στο Θιβέτ.

ΤΩΡΑ Είμαι στην παράσταση “Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα” στο Εθνικό θέατρο από τον Οκτώβριο, έχουμε κάνει 200 παραστάσεις και τελειώνουμε σε 20, περίπου, ημέρες.  Ακόμα θα κάνω μια περφόρμανς στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την Σοφία Κουμπλή, θα τραγουδάω σ’ ένα live του φίλο μου Kristof Lamp και θα παίξω σε μια ταινία του Βασίλη Τζιώκα.