Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
16.05.2022

H Capoeira Banzo de Senzala Atenas γιορτάζει 21 χρόνια Capoeira στην Αθήνα

Σειρά εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 21 χρόνων Capoeira στην Αθήνα διοργανώνει η ακαδημία Capoeira Banzo de Senzala Atenas, η οποία αποτελεί παράρτημα της σχολής Banzo de Senzala στην Βαρκελώνη.
H Capoeira Banzo de Senzala Atenas γιορτάζει 21 χρόνια Capoeira στην Αθήνα

6-8 Μαΐου 2022 | Γιορτάζουμε 21 χρόνια Capoeira στην Αθήνα! 

Σειρά εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 21 χρόνων Capoeira στην Αθήνα διοργανώνει η ακαδημία Capoeira Banzo de Senzala Atenas, η οποία αποτελεί παράρτημα της σχολής Banzo de Senzala στην Βαρκελώνη, με την υποστήριξη της πρεσβείας της Βραζιλίας. 

Μαθήματα, σεμινάρια, ειδικά workshops και shows από καλεσμένους, διεθνώς αναγνωρισμένους, δασκάλους της Αφρο-Βραζιλιάνικης τέχνης, όπως ο Mestre Ediandro, ο Mestre Beiramar, ο C.Mestre Sapo και ο Professor Manel, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του γυμναστηρίου του Παντείου Πανεπιστημίου κατά το τριήμερο 6-8 Μαΐου. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες δασκάλους των εκδηλώσεων, όπως και το πρόγραμμα εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.

Λίγα λόγια για την Capoeira 

Η Capoeira είναι μια μορφή έκφρασης, η οποία εμπεριέχει στοιχεία πολεμικής τέχνης, μουσικής, χορού, παιχνιδιού, ακροβασίας, φιλοσοφίας και άθλησης. Πρόκειται για μία τέχνη που είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και καταγωγής, γι’ αυτό και στην Βραζιλία, όπου έχει τις ρίζες της, αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο. 

Τα οφέλη της Capoeira είναι πολλαπλά. Ειδικότερα, ο συνδυασμός αερόβιων και αναερόβιων στοιχείων εκγύμνασης συμβάλει στην βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, στην ενίσχυση της ευλυγισίας του ατόμου καθώς και στην μυϊκή ανάπτυξη και ενδυνάμωσή του. 

Η Capoeira είναι ένα άθλημα υψηλής έντασης, λεπτομέρειας και ισορροπίας, το οποίο απασχολεί ταυτόχρονα πολλές μυϊκές ομάδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά η ταχυδύναμη, η ακρίβεια των κινήσεων, τα αντανακλαστικά και η κιναισθητική ικανότητα των ασκούμενων. 

Σύνδεσμος Eκδήλωσης

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.