Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
28.09.2021

Εκκένωση του θεάτρου «Εμπρός» στην περιοχή του Ψυρρή από την ΕΛ.ΑΣ

Έναν χώρο στον οποίο εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και διαλέξεις.

Νωρίς το πρωί σήμερα, ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση κτηρίου που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται το θέατρο “Εμπρός”, στην περιοχή του Ψυρρή. Η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, δεν έχει βρεθεί κάποιο άτομο στον χώρο. 

Εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί πέντε σχεδόν χρόνια, το θέατρο “Εμπρός” επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβρη του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών «Κίνηση Μαβίλη» και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.

Μετά από έναν περίπου χρόνο πολύπλευρων καλλιτεχνικών και κοινωνικών δράσεων, και αφού μεσολάβησαν δύο απόπειρες της αστυνομίας να σφραγίσει και να κλείσει το Θέατρο, την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισής του ανέλαβε η εβδομαδιαία ανοιχτή του συνέλευση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)

Από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις. Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης.

Εξαιτίας του κορωνοϊού, τους τελευταίους μήνες, δεν πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις και η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να επέμβει σε αυτόν τον ελεύθερο χώρο, με σκοπό να τον σφραγίσει. (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΦ.ΣΥΝ)

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.