Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaPOPTRIVIA

Ρύζι: 2 τρόποι να το φτιάξεις τέλειο, κάθε φορά

Αν ανήκεις σε αυτούς που θα μπορούσαν ακόμα και να αντικαταστήσουν το ψωμί, τις πατάτες και τα ζυμαρικά με το ρύζι, τότε αυτές τις συνταγές θα τις αγαπήσεις.
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Σε κάποια άλλη ζωή σίγουρα ήμουν από την Ασία. Το λατρεύω το ρύζι! Σε όλες τις μορφές του. Θα μπορούσα να τρώω ρύζι με το φαγητό μου, κάθε μέρα. Θα μπορούσα ακόμα και να αντικαταστήσω το ψωμί, τις πατάτες και τα ζυμαρικά με το ρύζι. Εντάξει, μπορεί να υπερέβαλα με αυτό το τελευταίο σχόλιο. Όμως το ρύζι είναι κάτι που φτιάχνω κάθε βδομάδα με κάποιο σαλτσερό φαγητό κι όταν μείνει leftover, το τρώω για βραδινό μαζί με ένα τηγανητό αυγό (και λίγη σάλτσα σόγιας) από πάνω ή με γιαούρτι. Αγαπώ τόσο το κλασικό σπυρωτό πιλάφι της ελληνικής κουζίνας, όσο και το ολόλευκο αχνιστό ασιατικού στυλ. Δες παρακάτω τους 2 τρόπους με τους οποίους το φτιάχνω και μου βγαίνει όπως πρέπει, κάθε φορά.

Κλασικό πιλάφι σπυρωτό

Το κλασικό συνοδευτικό πιλάφι δεν χρειάζεται συστάσεις. Όταν δεν συνδυάζεις το κυριακάτικο λεμονάτο μοσχαράκι ή το κοκκινιστό με δαμάσκηνα πλάι πατάτες φούρνου ή πουρέ, θα το σερβίρεις πάνω σε αχνιστό βουτυράτο πιλάφι. Εδώ θα σου δώσω τη μέθοδο για κλασικό πιλάφι, δίχως έξτρα μυρωδικά, ώστε να λειτουργεί σαν λευκός καμβάς σε όποιο γευστικό φαγητό κατσαρόλας ή φούρνου απλωθεί πάνω του μαζί με σάλτσα.

Θα χρειαστείς:

κατσαρόλα
ξύλινη κουτάλα
ελαιόλαδο
ρύζι τύπου Καρολίνα ή Bonnet (parboiled)
αλάτι
νερό
βούτυρο (προαιρετικά)
Τι θα κάνεις:

1) Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο (1-2 κ.σ. για κάθε φλιτζάνι δηλαδή για 200 γρ. ρύζι).

2) Σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να καλυφθεί όλο από το ελαιόλαδο και να ξανθύνει πολύ ελαφρώς.

3) Προσθέτουμε νερό σε αντιστοιχία 2-1 μέχρι 2 1/2 – 1 με το ρύζι, αναλόγως πόσο μαλακό το θέλουμε. Δηλαδή για 1 φλιτζάνι ρύζι, βάζουμε 2-2 1/2 φλιτζάνια νερό (μετράμε στο ίδιο φλιτζάνι).

4) Αλατίζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι.

5) Αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το νερό σε χαμηλή φωτιά, ανοίγοντας κάθε τόσο για να μην φουσκώσει και βγουν αφροί.

6) Όταν το ρύζι απορροφήσει τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε (προαιρετικά) 1 κ.σ. βούτυρο για κάθε φλιτζάνι ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά, για να αφρατέψει το ρύζι.

7) Κλείνουμε το καπάκι για να παραμείνει ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.

Διάβασε τον δεύτερο τρόπο στο madameginger.com
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.