Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDIGITAL STORIES

Πώς θα διώξετε Cortana & Bing από τα Windows 10;

Δίνοντας λύση σε δύο θέματα που ταλαιπωρούν τους χρήστες των Windows 10 από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους. Δείτε πώς!
arxiki

Τα Windows 10 είναι εδώ και μερικές εβδομάδες μαζί μας, φέρνοντας νέα «ήθη και έθιμα» και διορθώνοντας πολλά από τα κακώς κείμενα των προκατόχων τους. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις καινούριες λειτουργίες τους όμως, υπάρχουν και ορισμένες που δεν βολεύουν, όπως και να το κάνουμε –με μία σύντομη έρευνα online, θα δείτε πως ο κόσμος ψάχνει πώς και πώς τρόπους για να απαλλαγεί απ’ αυτές. Δύο τέτοιες που ξεχωρίσαμε είναι η ύπαρξη του Bing στο μενού Έναρξη και το πλαίσιο αναζήτησης της Cortana στη μπάρα εργασίας. Πάμε να δούμε πως θα τα βγάλουμε αμφότερα.

Κρύβοντας την αναζήτηση Cortana

Ωραίο πράγμα ο προσωπικός βοηθός, ακόμα καλύτερη και σίγουρα πιο εντυπωσιακή η Cortana, όμως εκείνο το πλαίσιο στη μπάρα εργασίας, μέσα από το οποίο μπορείτε να της θέτετε τις ερωτήσεις σας, καταναλώνει υπερβολικά πολύ και πολύτιμο χώρο. Ευτυχώς για εσάς, έχετε τη δυνατότητα είτε να το μετατρέψετε σε εικονίδιο, είτε να το ξεφορτωθείτε εντελώς με ένα «κλικ».

650x323xWindows_1015-650x323.png.pagespeed.ic.3dN-C7Xhu2

Βρείτε ένα κενό τμήμα της μπάρας εργασίας και κάντε δεξί «κλικ» εκεί. Στο μενού που ανοίγει, η δεύτερη επιλογή είναι η Cortana. Αν αφήσετε τον κέρσορα επάνω της, θα εμφανιστούν δίπλα τρεις επιλογές. Ανάλογα την επιλογή σας, το πλαίσιο αναζήτησης θα εμφανίζεται αυτούσιο, θα μετατραπεί σε εικονίδιο ή θα εξαφανιστεί εντελώς.

Αν μάλιστα θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως την αναζήτηση και όχι να την κρύψετε απλώς, θα γράψετε στην αναζήτηση το μενού Έναρξη “Cortana settings”. Θα εμφανιστεί η επιλογή Cortana & Search settings. Αφού τη διαλέξετε, θα πατήσετε off στο μενού που θα σας ανοίξει και είστε έτοιμοι! Η Cortana θα… πέσει για ύπνο κι εσείς από εδώ και στο εξής θα είστε μόνοι σας!

650x394xWindows_1018-650x394.png.pagespeed.ic.X0FtBXaR7A

Απενεργοποιώντας το Bing

Στην αμέσως προηγούμενη διαδικασία, θα πρέπει μεταξύ άλλων να κάνετε αναζήτηση από το μενού Έναρξη. Το ξέρετε όμως πως κάθε τέτοια αναζήτησή σας αποστέλλεται στους σέρβερ της Microsoft ώστε να σας έρθουν τα απαραίτητα «ευρήματα» μέσω Bing; Αν θέλατε να ψάξετε κάτι online, υπάρχουν ο browser σας και το Google, οπότε πάμε να απενεργοποιήσουμε την αχρείαστη αυτή λειτουργία.

650x394xWindows_1018-650x39

Θα πρέπει να πάτε στο ίδιο μενού με πριν: στο μενού Έναρξη, πληκτρολογείτε “Cortana settings” ώστε να εμφανιστεί η επιλογή Cortana & Search settings. Την επιλέγετε, αλλά αυτή τη φορά, στο μενού θα εμφανιστεί, πάτε λίγο παρακάτω, στο Search online and include web results. Μαντέψτε: το απενεργοποιείτε και τελειώσατε.

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.