Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaGADGETS

Πέντε μύθοι των smartphones που δεν ισχύουν (πια)

Ρίχνουμε φως στους πιο διαδεδομένους μύθους των smartphones που όλοι πιστεύουν αλλά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Πόσους νομίζετε ότι ξέρετε;
3015315-poster-p-1-your-2015-smartphone-could-have-a-battery-charge-of-several-weeks

Μυστήριο πράγμα τα smartphones, γεμάτα εκπλήξεις. Εκεί που νομίζει κανείς ότι τα ξέρει, ότι τα ‘χει μάθει, τσουπ, να ‘σου μια νέα τεχνολογία και το σκηνικό αλλάζει άρδην. Το κακό στην υπόθεση είναι πως οι πεποιθήσεις (αυθόρμητες τις περισσότερες φορές) δεν ανανεώνονται αλλά παραμένουν ως έχουν, με αποτέλεσμα σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπως αυτό των smartphones, να μην ανταποκρίνονται σε σχετικά μικρό διάστημα στην πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, βρήκαμε τους πέντε πιο διαδεδομένους μύθους για τα smartphones που ακόμα κι αν κάποτε εμπεριείχαν μια δόση αλήθειας, πλέον δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. Διαβάστε τους και πάμε στοίχημα ότι μετά το τέλος του κειμένου θα έχετε αλλάξει άποψη για πολλά πράγματα…

Η μπαταρία πρέπει να αδειάζει εντελώς πού και πού

Καταρρίπτεται! Οι μπαταρίες ιόντων ή πολυμερών λιθίου που κυκλοφορούν σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες παλαιότερων ετών. Ο σχεδιασμός τους έχει μεταβληθεί και πλέον είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε πρέπει να διακόψουν την παροχή ρεύματος από την πρίζα ή τον φορτιστή που τις έχετε συνδέσει. Μπορείτε άφοβα να αφήσετε το smartphone σας να φορτίζει όλο το βράδυ, να χρησιμοποιήσετε αυτό που μόλις αγοράσατε χωρίς την ανάγκη «πρώτης φόρτισης» και ακόμα κι αν αφήσετε τη μπαταρία να «στεγνώνει» μια στο τόσο, διαφορά δεν θα δείτε. Σίγουρα, οι μπαταρίες φθείρονται με τον καιρό αλλά γι’ αυτό δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτα.

13-iphone-apps-i-use-every-day-and-you-should-too

Σβήνοντας πρόσφατα apps από τη μνήμη θα κάνει ταχύτερη τη συσκευή

«Μνήμη», ε; Οι εφαρμογές που νομίζετε ότι τρέχουν στο background (τις βλέπετε με διπλό πάτημα του πλήκτρου Home σε iOS και Android) δεν κάνουν αυτό ακριβώς. Περισσότερο «παγωμένες» είναι εκεί, παρά εκτελούνται. Ο λόγος που υπάρχει αυτό το μενού και στα δύο λειτουργικά συστήματα, είναι προς διευκόλυνσή σας: για να βρίσκετε πιο εύκολα τις προσφάτως χρησιμοποιημένες εφαρμογές. Κατά τα άλλα για να δείτε όντως ποια εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο, θα πρέπει να πάτε στα Settings. Όσο για αυτές στο εν λόγω μενού; Δεσμεύουν τόση λίγη από τη RAM της συσκευής σας που το άγχος για το κλείσιμό τους δεν αξίζει επ’ ουδενί.

Περισσότερα Megapixel = καλύτερη κάμερα

Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο παρελθόν αλλά μια αναφορά ακόμα δεν βλάπτει. Τα MP στις κάμερες και δη αυτές των smartphones δεν είναι τίποτε παραπάνω από απλοί «κράχτες» καθώς έχουν να κάνουν μόνο με το μέγεθος, τις διαστάσεις των φωτογραφιών. Για να καταλάβετε, μια εικόνα 1920×1080 pixels (Full HD δηλαδή) αντιστοιχεί σε μόλις 2,1 MP. Τα περισσότερα MP δεν εγγυώνται και καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας. Αυτό το κάνει ο σταθεροποιητής εικόνας, η λειτουργία εστίασης, ο τύπος του φλας και φυσικά τα οπτικά μέρη και ο φακός. Με άλλα λόγια αν ψάχνετε για camera phone, ψάξτε τι κρύβεται πίσω απ’ τα MP της κάμεράς του και μη μείνετε σε αυτά.

Shoulderpod_S1_professional_smartphone_rig_filmmaker_grip_iPhone

Η μεμβράνη στην οθόνη είναι εκ των ουκ άνευ

Ναι, η μεμβράνη πράγματι έσωζε καταστάσεις ακόμα και μερικά χρονάκια πριν. Μετά μπήκαν στη ζωή μας πιο ανθεκτικά υλικά, όπως το Gorilla Glass και ησυχάσαμε. Πριν αγοράσετε smartphone, ρίξτε μια ματιά στο κρύσταλλο της οθόνης του. Αν για παράδειγμα καταλήξετε στο εξαιρετικό Galaxy S6 της Samsung που δεν καταλαβαίνει Χριστούγεννο ακόμα κι όταν έρχεται σε επαφή με κρουστικό δράπανο, τι παραπάνω θεωρείτε ότι μπορεί να του προσφέρει η μεμβράνη στην οθόνη του, περά από μερικές ενοχλητικές φυσαλίδες; Ακριβώς: τίποτα…

Οι συσκευές Android «κολλάνε» ιούς

Κατ’ αρχάς ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: στα κινητά δεν υπάρχουν ιοί, scripts και προγράμματα δηλαδή που προσβάλλουν τις συσκευές και κατόπιν επιχειρούν να εξαπλωθούν ώστε να μολύνουν κι άλλες. Δεν είναι εφικτό να υπάρξει κάτι τέτοιο για τεχνικούς λόγους ή αν προτιμάτε, για λόγους αρχιτεκτονικής. Κατά τα άλλα, αν εφαρμόζετε άμεσα τις ανανεώσεις λειτουργικού στη συσκευή σας (aka updates) και κατεβάζετε εφαρμογές από το Google Play (απαραίτητο), επιστρατεύοντας την απλή, κοινή λογική, δεν πρόκειται να έχετε ποτέ, κανένα πρόβλημα.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.