Τι άλλο να ζητήσει κανείς ένα κρύο Σαββατιάτικο μεσημέρι; Λίγο ζεστό καφέ, μια σοκολάτα ρόφημα ή και ένα cocktail για όσους από εμάς δουλεύουμε τα Σάββατα. Στην HoReCa που λέτε γινόταν ένας χαμός, αλλά γλυκός χαμός. Δεν θα μπορούσε να μην ήταν γλυκός με τόσα αρώματα να πλανιώνται στον αέρα και τόσες γεύσεις να κάνουν βόλτα στον ουρανίσκο μας. Παρόλο που χρειάστηκε ένα μικρό «ταξίδι» από το κέντρο της Αθήνας για να φτάσουμε, ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περπατήσουμε πολύ για να βρούμε το περίπτερο της Nestlé Professional, απ΄όπου αναδύονταν μοναδικές μυρωδιές και ένα μπουλούκι κόσμου είχε σχηματίσει έναν κύκλο.
Όχι άδικα. Πίσω από την μπάρα ήταν ο άνθρωπος που ξέρει όλα τα μυστικά του καφέ, ο Ola Persson, Head Barista Nestlé Professional. Κανονικά θα έπρεπε να αφήσω το καλύτερο για το τέλος, αλλά ακόμη ουρλιάζουν οι γευστικοί μου κάλυκες από εκείνο το μικρό αλλά θαυματουργό ποτηράκι του καφέ. Ρευστή σοκολάτα στο στόμιο, με νιφάδες χοντροκομμένου αλατιού, μία νότα wasabi και φυσικά Nescafé! Τι σας λέω τώρα ε; Αν το βρείτε, μην διανοηθείτε να το προσπεράσετε, θα το μετανιώσετε.
Γυρνάω λοιπόν την πλάτη μου στον πρώτο πειρασμό, για να συγκρατήσω τη σιελόρροια κι από τον έρωτα με την πρώτη γουλιά, προσγειώνομαι στην παντοτινή μου αγάπη, τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος. Μεγάλος καφές! Ειδικά όταν βλέπεις να τον ψήνουν στην χόβολη και με τόση προσοχή να περιποιούνται την άμμο γύρω από το μπρίκι ώστε να βράσει σωστά, ζεσταίνει η καρδιά σου. Όμως κάτι άλλο μου κέντρισε την προσοχή περισσότερο: ο ελληνικός καφές τώρα παγωμένος… Ο ειδικός μου εξηγεί την διαδικασία αργής κρύας απόσταξης, αλλά δεν συγκρατώ τις λεπτομέρειες, γιατί ανυπομονώ να δοκιμάσω ελληνικό cold brew! Ήταν ξεχωριστή εμπειρία. Ενδιαφέρουσες προσθήκες ήταν και το ροδόνερο ή η κανέλα με τον αστεροειδή γλυκάνισο για την πολίτικη εκδοχή του ελληνικού.
Ναι, αλλά τώρα ο οργανισμός μου ζητάει κάτι γλυκό και ευτυχώς δεν απέχει παρά μόνο 5 μέτρα από το σημείο που βρισκόμουν. Αν δεν δοκίμαζα Nestlé Chocolate, το γευστικό μου ταξίδι θα ήταν λειψό. Δεν δοκίμασα τη μαύρη με το ρούμι, ούτε τη spicy με καγιέν ή την άλλη με τα κομματάκια φρούτων, αλλά ένα σφηνάκι με λευκή σοκολάτα και τριαντάφυλλο που ήταν ό,τι πρέπει για να με κάνει να κλείσω τα μάτια και να ξεχάσω τον πλανήτη γη για λίγα δευτερόλεπτα.
Κάτι πιο νορμάλ για να στανιάρω. Τι όμως; Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω το περίπτερο του Perrier και ζήτησα από τον bartender Θοδωρή Πύριλλο να μου φτιάξει ένα signature cocktail. Αλλά επειδή ένα δεν είναι ποτέ αρκετό, πετάγομαι να πάρω κι ένα κρύο Apple Pie Cocktail από τα χέρια των baristi του Nescafé. Ναι, καλά διαβάσατε, μηλόπιτα. Και είναι φανταστική!
Και αφού ανέκτησα δυνάμεις πέρασα από τα δυο bar του Buondi Caffè, αρχικά πήγα στο Brew Bar, οπού οι εξειδικευμένοι baristi μου εξήγησαν τις διαφορετικές τεχνικές παρασκευής καφέ φίλτρου με τον μονοποικιλιακό Buondi Single Origin Honduras. Συνέχισα στο βασικό bar, οπού εκτός από τα κλασσικά espresso & cappuccino, είχα να διαλέξω ανάμεσα σε διαφορετικές παραλλαγές espresso cocktails. Espresso Tonic, Espresso Lemonade by Perrier, Antique Espesso ή έναν λαχταριστό Cone Cappuccino;
Τώρα όμως πρέπει να πάρω τον δρόμο του γυρισμού και καλό θα ήταν να είμαι πιο νηφάλια. Έτσι, γραπώνω την παρέα μου από το χέρι και απολαμβάνουμε ένα Espresso Tonic από τις προτάσεις του Buondi Caffè.
Μιαμ! Δεν θέλω να φύγω, αλλά πρέπει… Η έκθεση κλείνει μαζί με αυτό το γευσιγνωστικό, σύντομο ταξίδι.
Sponsored by Nestlé Professional