Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaPOPTRIVIA

Μελομακάρονα για όλα τα γούστα: 5 αγαπημένες μας συνταγές

Γιατί τρώμε μελομακάρονα μόνο μια φορά το χρόνο;
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Εάν έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο φτιάχνουμε μελομακάρονα μόνο καθώς πλησιάζει η εποχή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Γιατί για να αναρωτήθηκες κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι είσαι αμετανόητος εραστής των αρωματικών αυτών μπισκότων, των ποτισμένων με μπόλικο μελένιο σιρόπι και πασπαλισμένων με τριμμένο καρυδάκι, φυστίκι Αιγίνης ή ό,τι προτιμάς. Επειδή θέλουμε να καλύψουμε όλα τα γούστα, σου μαζέψαμε τις 5 αγαπημένες μας συνταγές που τιμούν τον βασιλιά των Χριστουγέννων και θα γλυκάνουν τις επόμενες μέρες σου, μέχρι να τα βαρεθείς!

Μελομακάρονα, τα κλασικά

Τα κλασικά μελομακάρονα δεν χρειάζονται συστάσεις. Χρυσά, μικρούτσικα -σαν μπουκίτσες- για να έχουν ομοιόμορφο ψήσιμο, μελωμένα και με μπόλικο κοπανισμένο καρυδάκι. Αξίζει να τα φτιάξεις και μια και δυο φορές φέτος, για να μυρίσει όλο το σπίτι κανέλα, μέλι και πορτοκάλι. Συνταγή εδώ.

Μελομακάρονα με στέβια

Εάν δεν ήξερα ότι είναι μελομακάρονα με στέβια, θα τα πέρναγα για τα κλασικά. Είναι πολύ νόστιμα και παρόλα αυτά, έχουν λιγότερες θερμίδες, γιατί στη θέση της ζάχαρης μπαίνει γλυκαντικό stevia. Όσο για το μέλι στο σιρόπι, αυτό το αφήνουμε πάνω σου: διαλέγεις αν θα βάλεις ίσα-ίσα 2 κουταλιές μέλι για τη μυρωδιά ή αν θα αφήσεις το σιρόπι πιο ελαφρύ, όπως έχει. Συνταγή εδώ.

Μελομακάρονα με σοκολάτα σε 3 παραλλαγές

Φέτος τα Χριστούγεννα, αξίζει να φτιάξεις μεγαλύτερη δόση από τα κλασικά μελομακάρονα και όσα δεν περιχύσεις με έξτρα μέλι και καρυδάκι, να τα κρατήσεις στην άκρη για να τα βουτήξεις στη σοκολάτα. Όποια σου αρέσει: μαύρη, λευκή ή γάλακτος. Πίστεψέ με, δύο ωραία πράγματα, όταν συνδυαστούν, μπορούν να κάνουν ένα θαύμα. Κι ας μην είναι παραδοσιακό. Συνταγή εδώ.

Διαβάστε τις υπόλοιπες συνταγές στο madameginger.com
POP TODAY
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.