ΜΟΔΑ

Με τα ρούχα της, η Klelia Andrali μας παρασύρει στην υπερβολή

Κάθε συλλογή της σχεδιάστριας ξεχωρίζει για τις ιστορίες που την ενέπνευσαν, για τα χρώματα και τα prints που θέλει να φοράμε το ένα πάνω στο άλλο. Στην τελευταία της συλλογή σχεδιάζει για ένα τσίρκο με τρόπο ποπ και αφαιρετικό.

Τα περισσότερα από τα  prints που μας προτείνει η Κλέλια Άνδραλη κάθε σεζόν είναι «αρκετά έντονα», όπως τα χαρακτηρίζει, και γι’ αυτό η σχεδιάστρια πιστεύει ότι οι περισσότερες γυναίκες τα φοβούνται. Εκείνη θέλει ωστόσο να μας βλέπει να φοράμε χρώματα πάνω σε χρώματα, έντονα μοτίβα πάνω σε άλλα εξίσου έντονα, αφού εξηγεί πως είναι «της υπερβολής» και η αλήθεια είναι ότι ο μαξιμαλισμός είναι κάτι που χαρακτηρίζει τα ρούχα με την υπογραφή της.  

Η σχεδιάστρια που βάφτισε το brand της με το όνομά της έχει εξειδικευτεί στο σχεδιασμό υφάσματος και την δημιουργία digital print και η ανάγκη της για δημιουργία την οδήγησε στο να ξεκινήσει τη δική της σειρά μαντηλιών, που ήταν μόνο η αρχή. «Στο παρελθόν είχα ασχοληθεί πάλι με το design αλλά προς διαφορετική κατεύθυνση. Από το 2015 και μετά άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο θα έλεγα, με τη μόδα και το σχέδιο» και κάπως έτσι το 2016 εμφανίστηκε το brand ρούχων της που έχει την έδρα του στο Brighton της Αγγλίας, που ξεχωρίζει για την άποψη του, για τον δικό του μοναδικό και αναγνωρίσιμο χαρακτήρα.

Όλες οι συλλογές Klelia Andrali στηρίζονται σε μια θεωρία, σε μια ιστορία, για παράδειγμα η τρέχουσα εμπνέεται και αφορά τα freakshows. «Ξεκινάω με μια έρευνα πάνω σε κάποιο θέμα και στη συνέχεια αναλύοντας τα στοιχεία εκείνης της εποχής προκύπτουν τα prints». Η σχεδιάστρια απολαμβάνει η μία συλλογή να την ταξιδεύει στην επόμενη. «Το πως εμπνέεσαι και το τι σε εμπνέει στο σχεδιασμό είναι μια πολύ προσωπική διαδικασία που δυστυχώς δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί».

Τα υφάσματα είναι σχεδιασμένα από εκείνη, αρχικά στο χέρι και έπειτα στον υπολογιστή. Αν και είναι ξεκάθαρες οι επιρροές της από το τσίρκο και τα στοιχεία των freakshows της Αμερικής χαρακτηρίζει την τελευταία της συλλογή «παιχνιδιάρικη και ποπ, με μια πιο παιδική, αφαιρετική σχεδόν προσέγγιση», όπως ακριβώς δηλαδή είναι.

Μαζί και παράλληλα με τα ρούχα που δημιουργεί, η Κλέλια Άνδραλη θέλει να μοιράζεται και την ιστορία της κάθε συλλογής, «το ποσό βαθιά έψαξα για τα στοιχεία και τα prints. Θα με ευχαριστούσε πολύ αν το brand φτάσει κάποια στιγμή σε αυτό το επίπεδο ώστε τα κορίτσια που θα αγοράζουν τα ρούχα θα ψάχνουν ταυτόχρονα με αγωνία να βρουν την ιστορία πίσω από το κάθε κομμάτι γραμμένη στο site».

Εκτός από τα prints της , τη χρωματική της παλέτα, τις προτάσεις για looks, τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας στον σχεδιασμό που την κάνουν να ξεχωρίζει, η σχεδιάστρια πιστεύει στη διαφορετικότητα στη μόδα, απευθύνεται σε κάθε γυναίκα και σώμα με τις συλλογές της.

Όπως η ίδια εξηγεί, «Η μόδα έχει αρχίσει να αλλάζει σε πολλά επίπεδα και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό. Θα έλεγα , χωρίς υπερβολές φυσικά, πως θα ήθελα να συνεχίζουν να αλλάζουν τα πρότυπα του “size 0” και να στραφούμε σε πιο υγιή παραδείγματα. Με τη σειρά μου προωθώ αυτά τα πρότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιλέγω όλους τους σωματότυπους γιατί το διαφορετικό είναι αληθινό! Από την πλευρά του σχεδιασμού, η μόδα στρέφεται όλο και περισσότερο προς την ψηφιακή εκτύπωση όποτε θεωρώ ότι είμαι εδώ και αρκετό καιρό σε καλό δρόμο».


Περισσότερες πληροφορίες για το brand θα βρείτε εδώ, στο facebook και το instagram.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.