Δύο χρόνια πριν, το αγαπημένο στέκι των Εξαρχείων σφράγιζε τις πόρτες του με ένα ολονύχτιο πάρτυ που άφησε εποχή. Όλοι περάσαμε εκείνο το βράδυ από τον ιστορικό χώρο της οδού Κωλέττη που γέμιζε με χρώμα, ζωή και μουσικές τις νύχτες μας για 23 ολόκληρα χρόνια. Ήρθε όμως η στιγμή που ο τιμονιέρης του “παλιού” μαζί με τον Ντάνι του σπουδαίου “Πήγασου”, βρήκαν τον χώρο που θα στεγάσει τη νέα εποχή του Mo. Πέρασα τις πόρτες του λίγο πριν ανοίξουν για το κοινό αλλά και το βράδυ του opening και αντικρίζοντας το γελαστό πρόσωπο του Δημήτρη, ένιωσα σαν να μην είχε περάσει ούτε μία μέρα από την τελευταία φορά. Το νέο Mo βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πιο κάτω από την πλατεία Ψυρρή, σε μια γειτονιά που έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Η παλιά ξύλινη σκάλα που είχαμε μάθει να ανεβαίνουμε για να μπούμε μέσα και να κουτρουβαλάμε τα ξημερώματα βγαίνοντας μπορεί να μην υπάρχει πια, υπάρχει όμως ο αέρας ανανέωσης μαζί με την αίσθηση του οικείου και πολλά σλόγκαν στους τοίχους που έχουν σημαδέψει την πορεία του ονόματος τόσα χρόνια και προκαλούν συγκίνηση στους παλιούς. Α, ναι, και ένας νέος δερμάτινος καναπές στο βάθος, επάνω σε ένα μπαλκονάκι (γιατί Mo Better χωρίς μπαλκονάκι, δεν είναι Mo Better), που οι ιδιοκτήτες του ευελπιστούν ότι θα βρίσκεται εκεί άλλα 23 χρόνια και, όπως και ο προηγούμενος, θα κρατάει μυστικά που θα μαρτυρούν οι τρύπες και οι χαρακιές των χρόνων που θα περάσουν. Η πρώτη ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό μόλις κάτσαμε να τα πούμε ήταν “πώς νιώθεις ρε Δημήτρη”; Και εκείνος μου είπε πολλά. 
mde
mde
 

* Νιώθω γαμάτα όχι μόνο επειδή ξαναγυρνάω αλλά γιατί γυρνάω όπως θέλω. Στον χώρο που θέλω. Πιστεύω σε αυτόν τον χώρο, μου αρέσει πολύ. Θα μπορούσα να έχω ανοίξει νωρίτερα αλλά τελικά η αναμονή δύο χρόνων πιστεύω πως άξιζε γιατί βρήκα ακριβώς αυτό που ήθελα.

* Εκτός από τον χώρο, βοηθάει στο ωραίο vibe και το γεγονός ότι είμαστε μια γειτονιά. Δίπλα είναι η Death Disco που την αγαπάμε πολύ, λίγο πιο κάτω το Teddy Boy, όλα δένουν ωραία μεταξύ τους.
 
* Ήθελα να φτιάξω ένα μαγαζί που να μπορούν να το ζουν ωραία και οι παλιοί, αυτοί που έζησαν πραγματικά το Mo Better αλλά και τα νέα παιδιά. Να παραμείνει δηλαδή ο μύθος του Mo αλλά με νέα στοιχεία. 
 
* Θα έχουμε πολλούς DJs και ο σκοπός μας είναι να προτείνουμε και όλα τα νέα μουσικά ρεύματα, πάντα με κεντρικό άξονα τη ροκ, αλλά και να κρατάμε και τα παλιά, αγαπημένα, γνώριμα ακούσματα. Θα έχουμε δηλαδή και παλιούς DJs αλλά και νέους. Να υπάρχει μια σύνδεση του παλιού με το νέο. Μας ενδιαφέρει πολύ να προτείνουμε νέα πράγματα.
 
 
* Η διαφορά σε σχέση με το παλιό Mo Better είναι ότι θα ανοίγουμε νωρίς, αρχικά στις 8 το απόγευμα και αργότερα στις 6 και δεν θα το ξημερώνουμε όπως κάναμε παλιά. Οπότε όσοι δουλεύουν σε άλλα μαγαζιά, θα μπορούν να περάσουν νωρίτερα από εδώ και όχι τα ξημερώματα όπως συνηθιζόταν στο παλιό μαγαζί. Το πάμε λίγο αντίστροφα εδώ.
 
* Δεν είμαι μόνος μου εδώ. ‘Εχω μαζί μου έναν πολύ αγαπημένο φίλο και πολύ σημαντικό άνθρωπο του χώρου, τον Ντάνι. Είναι αυτός που είχε τον Πήγασο, το λαϊβάδικο στα Εξάρχεια και είναι και αυτός που είχε τη σύλληψη της ιδέας για το Ρόδον και είχε δουλέψει σκληρά για τη δημιουργία του.
 
* Το “Everynight is a party, everyday is a holiday” παραμένει το μότο μας και θα το δεις και γραμμένο στο ταβάνι, επάνω από το μπαρ. 
 
* Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, βίωσα τη νύχτα ως θαμώνας πλέον, ύστερα από 23 χρόνια που τη βίωνα ως ιδιοκτήτης μαγαζιού. Αυτό με βοήθησε να δω πώς βλέπει γενικότερα ο κόσμος τα μαγαζιά και τι απαιτήσεις έχει. Νομίζω ότι πλέον έχω καταλάβει πολύ καλά τι θέλουν οι πελάτες. Καταρχάς να διασκεδάσουν. Και κυρίως στην εποχή της κρίσης που σκέφτονται πού θα δώσουν τα λεφτά τους για ένα ποτό.
 
mde
mde
* Πιστεύω ότι τα cocktail bars έχουν κάνει ζημιά στη νυχτερινή ζωή για έναν βασικό λόγο. Έδωσαν προτεραιότητα στο cocktail και λιγότερη σημασία σε άλλα πράγματα όπως είναι η μουσική, η ατμόσφαιρα, ο στοχευμένος κόσμος, η πραγματική διασκέδαση. Εμείς στοχεύουμε για το ολοκληρωμένο πακέτο, χωρίς να αποδυναμώσουμε κάτι από όλα αυτά. 
 
* Όλοι οι επαγγελματίες ζουν πολύ δύσκολα, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια όλων των ιδιοκτητών αλλά δύσκολα βρίσκει κάτι που τον ικανοποιεί πλήρως. 
 
* Το Mo Better ξεχώριζε πάντα γιατί είχε χαρακτήρα. Αυτό επιδιώκουμε και τώρα. 
 
Λεπενιώτου 22, Ψυρρή, καθημερινά από τις 20:00.