Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

To Cultivos Coffee στην Πανόρμου είναι μια specialty συνήθεια

Το crowd που θα δεις καθημερινά συγκεντρωμένο στο νούμερο 48 σημαίνει ένα και μόνο: Ο καλύτερος καφές και η πιο γευστική βιτρίνα στην πόλη, έχει βρει εδώ και τρία χρόνια το ιδανικό σποτ και δεν το αλλάζει.
Sponsored Content
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS

Στον δρόμο που ενώνει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με την Κηφισίας, το εντονότερο «traffic» συγκεντρώνεται σε ένα σημείο. Έξω από την είσοδο του Cultivos Coffee ο κόσμος μπαίνει στο «βασίλειο των θαυμάτων» και γίνεται μέλος της δύναμης που θα τον ωθήσει να κατακτήσει τη μέρα – ή να τη συνοδεύσει σε οποιαδήποτε στιγμή της με τον πλέον αισιόδοξο, γευστικό και «χορταστικό» τρόπο.

Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που έχουν καπαρώσει ένα από τα επτά τραπέζια στο πεζοδρόμιο. Οι σταθεροί «περαστικοί» μιας συνήθειας που δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα.

Περίεργο ή όχι, για αυτό το πέρασμα, μου είπαν πρώτα, φίλοι και γνωστοί εκτός της μοναδικής αυτής old-school περιοχής. Βοηθά και η θέση του. Πηγαίνοντας στη δουλειά πολλοί είναι αυτοί που σταματούν για τον καφέ της Taf ή ακόμη και γυρίζοντας από αυτή για βάσκικο τσίζκεικ που ξέρει πώς να τρελάνει τον ουρανίσκο και να ξεκουράζει την επιστροφή στο σπίτι. Γι’ αυτό και το take away έχει τη φήμη του απαραίτητου σε μια πόλη που δεν σταματά ποτέ να ψάχνεται για τις ωραιότερες γεύσεις και συνήθειες.

Τo Cultivos Coffee, που έφερε την επανάσταση του 5th wave στον καφέ, στηρίζεται στους handcrafted καφέδες που προέρχονται από φάρμες του προγράμματος direct relationship coffees της Taf, που ασκούν βιώσιμες γεωργικές πρακτικές σε κάθε στάδιο παραγωγής, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Ένα conceptual project της Τaf που διαθέτει μεγάλη αγάπη για τη φύση και σεβασμό προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό και το αποτέλεσμα στο φλιτζάνι διακρίνεται από μοναδικά χαρακτηριστικά που οφείλονται τόσο στην εξαιρετική πρώτη ύλη όσο και στο επιδέξιο καβούρδισμα.

Δεν ξέρω πόσο συχνά σου συμβαίνει αλλά μόλις μου έφεραν το καπουτσίνο και «επικοινώνησα» μαζί του κατάλαβα αμέσως τι έπινα πριν, δεξιά- αριστερά, και τι δεν θα ήθελα να ξαναπιώ ποτέ. Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με όλη την ομάδα, «Ο κάθε καφές της μέρας είναι μοναδικός» μου λέει η Κορίνα, η μπαρίστα που με σέρβιρε. Μία ομάδα ροκ ανθρώπων πίσω από το μπαρ, μοιράζει τα εσπρεσοπότηρα σαν σφηνάκια, «δοκιμάζουμε τακτικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε πάντα να ξέρουμε ότι ο καφές είναι ο καλύτερος που μπορούμε να προσφέρουμε» συμπλήρωσε η Πηνελόπη. Επίσης γνώρισα τον Ανδρόνικο, ένα από τα μέλη της συμμορίας του καφέ και τον ρώτησα τι είναι specialty, «για εμάς specialty είναι κάτι διαφορετικό, είναι η ολιστική κουλτούρα γύρω από την υπηρεσία που παρέχουμε. Ποιοτικός καφές συνδυασμένος με νοστιμιές, από ανθρώπους που τους ορίζει ο σεβασμός κι η αγάπη σε αυτό που κάνουν».

Διάλεξε με αγάπη: Iδιαίτερες παρασκευές καφέ όπως εξωτικά single origin με ένα πιο ιδιαίτερο γευστικό προφίλ, πολύχρωμα latte με διάφορες επιλογές από φυτικά γάλατα, παγωτό βανίλια βουτηγμένο σε καφέ espresso, hand brew ή αλλιώς καφέ φίλτρου αργής απόσταξης και cold brew για τους βιαστικούς.

Προσέχω τον κόσμο τριγύρω μου, ακούω ethnic μουσικές και νοιώθω πως ο χρόνος έχει ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις εκτός συνόρων. Βοηθά το στυλ και η ατμόσφαιρα του χώρου, εκεί που ο Ισημερινός συναντά τη Σκανδιναβία, όπως και το coolness στην αύρα του προσωπικού. «Όλα λειτουργούν με βάση δύο άξονες, την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία, σκοπός μας είναι να κάνουμε τον πελάτη να αισθανθεί άνετα, και να λαμβάνει θετικότητα κάθε φορά που μας επισκέπτεται» μας είπε η ΜΟ, υπεύθυνη του σέρβις, με πλατύ χαμόγελο.

Διάλεξε σοφά: Βιολογικές μπάρες, vegan tortillas, αλμυρά snacks, healthy επιλογές, ζαβολιές, χειροποίητα dog treats για τους μικρούς μας φίλους και ένα αυθεντικό, χειροποίητο ιταλικό παγωτό που αν νομίζεις πως τώρα που έφυγε το καλοκαίρι δεν σε αφορά, κάνεις μέγα λάθος.

Λίγα λεπτά αργότερα θα γνωρίσω τον Ντέιβιντ, υπεύθυνο του νέου πλούσιου σε εκπλήξεις, μενού. «Είναι chef που ξέρει και το γλυκό και το αλμυρό, και είναι για μένα ένας από τους πιο ανερχόμενους». Ο Σπύρος, υπεύθυνος του καταστήματος, που τριγυρνά συνεχώς στον χώρο, τον προμοτάρει με τον καλύτερο τρόπο και δικαίως, θα συμπλήρωνα. Τα φρέσκα υλικά του και οι ευφάνταστοι συνδυασμοί στις ιδέες του, δημιουργούν ένα γευστικό προηγούμενο που τα breakfast της καθημερινότητας μας δεν έχουν ξαναδεί.

Διάλεξε ελεύθερα: Pancakes, toasted tahini ή porridge over night με βρώμη, μύρτιλο, βατόμουρο, φυστικοβούτυρο,γιαούρτι με σπιτική Granola, φυτικό γάλα και μέλι. Fritata, ομελέτα φούρνου με παρμεζάνα, ντοματίνια, πράσο, κολοκυθάκι και μυρωδικά. Avocado toast με scrambled eggs, λάδι μαϊντανού και μαυροσούσαμο σε φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί. Dutch baby, open pancake, δυο τηγανιτά αυγά, μπέικον, cheddar, σπανάκι, καρέ ντομάτα, Philadelphia. ‘H Granny’s egg με μελιτζάνα, βασιλικό τηγανητό αυγό σε φρυγανισμένο ψωμί villagio με σάλτσα.

Το Cultivos Coffee είναι η συνήθεια της πόλης με τα ωραιότερα vibes που δεν θα αρνηθεί ποτέ κανείς. Γιατί σε φροντίζει πριν καν της το ζητήσεις. Γιατί σου προσφέρει το μεγαλύτερο της χαμόγελο, τη στιγμή που εσύ το έχεις τόσο ανάγκη και ας μη το ξέρεις.
It’s all about people, people.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.