ΗΧΟΣ: Stop Rewind Play Live με Guppy Fish + Rollands στο Six D.o.g.s

H πενταμελής indie-post μπάντα κάνει ένα διάλειμμα από την προετοιμασία υλικού για το πρώτο της LP με μια εμφάνιση στο six d.o.g.s. Οι Stop Rewind Play συναντούν το κοινό τους σε μία βραδιά με ατμοσφαιρικά και ρυθμικά ξεσπάσματα και αδιάκοπο πειραματισμό.Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Guppy Fish, που μετά από μια σειρά επιτυχημένων live, θα γεμίσουν τη σκηνή εκπλήσσοντας με την ευρύτητα του ήχου τους και θα συστηθούν σε progressive rock ρυθμούς με το πρώτο τους ΕΡ “Constant Motion of Vanity”. Την βραδιά θα ανοίξουν οι εξόχως κιθαριστικοί Rollands. Δυναμικές κιθάρες, μελωδίες, έντονοι ρυθμοί, μονότονα loop, μελωδίες και ξεσπάσματα από τρία ανερχόμενα συγκροτήματα της alternative αθηναϊκής σκηνής υπόσχονται να ταξιδέψουν, αλλά και να ταρακουνήσουν όσους βρεθούν στo gig space του Six D.o.g.s.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 3 E

ΘΕΑΤΡΟ: Διαβολιάδα στο Bios


Η είδηση ότι λεφτά δεν υπάρχουν και οι υπηρεσίες προχωρούν σε μείωση προσωπικού, πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στη μεταεπαναστατική Μόσχα του 1921. Θύμα της νέας αυτής πραγματικότητας γίνεται σύντομα και ο συνετός υπάλληλος Κοροτκόφ, ο οποίος προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αναζητά τον αρμόδιο διευθυντή, ευελπιστώντας να ανατρέψει τη δυσμενή του θέση.Η ομάδα Ubuntu, μετά τη Χαμένη τιμή της Katharina Blum, επιστρέφει στο Βios με τη Διαβολιάδα του πρωτοπόρου Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, μια επίκαιρη πολιτική αλληγορία. Η Διαβολιάδα προκάλεσε σάλο όταν πρωτοεκδόθηκε το 1925 και δύο μήνες αργότερα λογοκρίθηκε, αποσύρθηκε και δεν επανακυκλοφόρησε ποτέ. Ο Μπουλγκάκοφ επιλέγει στο έργο αυτό το σύμβολο του Διαβόλου και πλήθος αναγνωρίσιμων αρχετύπων του και με το φαουστικό θέμα της εξαγοράς -του χρόνου, των ιδεών ή των πεποιθήσεων- σε πρώτο πλάνο, δημιουργεί αυτή την καυστική σάτιρα μιας τραγελαφικής κοινωνίας στην οποία ελλοχεύει και σύντομα επικρατεί ολοκληρωτικά το απόλυτο χάος.

Bios Πειραιώς 84 Αθήνα
Τηλ: 2103425335
21.00 μ.μ.
Εισιτήριο: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.
Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Εμείς πάντως πήγαμε και είδαμε.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: “Κ.Π. Καβάφης, Ο Υμνωδός της Αλεξάνδρειας” στο Μέγαρο Μουσικής.


Το θεατρικό «Κ. Π. Καβάφης, ο Υμνωδός της Αλεξάνδρειας» με την υποστήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας και των τρισδιάστατων προβολών, εστιάζει στην ιστορική πλευρά του καβαφικού έργου.
Η παράσταση “Κ.Π. Καβάφης, ο Υμνωδός της Αλεξάνδρειας” μας μεταφέρει στις ρίζες της Αλεξάνδρειας, στους γεννήτορες και σε όσους την έζησαν, τη γεύτηκαν, την απόλαυσαν, τη χρησιμοποίησαν, αλλά και σε εκείνους, τους ελάχιστους, όπως ο Κωνσταντίνος Καβάφης, που την ύμνησαν και της έδωσαν άρωμα διαχρονικότητας. Παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε από πολλούς ο Κ.Π.Καβάφης στο τέλος δικαιώθηκε και παραμένει μέχρι σήμερα ο πλέον μεταφρασμένος ποιητής, ενώ διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 
Τηλ: 2107282333
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια:Φοιτητικά: € 20, Ζώνη Β: € 25, Ζώνη Α: € 35

HXOΣ: The Jaguar Bombs Live στο Tώρα Κ44


Πάρε τον rock n’ roll τσαμπουκά των 60s και πέτα τον μέσα σε μια τυχαία playlist του MTV στα early 00s. Αν αυτό δεν σου φαίνεται αρκετό τότε ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς τι κοινό μπορεί να είχαν ποτέ οι Sonics με τους 5ive ή ο Elvis με τους Offspring. Με αυτά τα βαθιά σουρεαλιστικά ζητήματα θα απασχολούνται δημοσίως από εδώ και στο εξής οι πέντε Jaguar Bombs ξεκινώντας από τον Γενάρη του 2014. Rockabilly/Surf/Garage Rock είναι όλα μέσα στο πρόγραμμά τους μαζί με εφηβικούς pop ύμνους για εκείνα τα σημεία που οι hipsters θα στρέφουν το βλέμμα τους αλλού.

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Boys Keep Swinging στο Key Bar


To τροπάριο της Κασσιανής, το νέο επεισόδιο του Mad Men, λίγο Game of Thrones, κουβέντα για την Ευρωλίγκα και τις τιμές του φετινού οβελία, ψαλμοί και κατάνυξη. Στα decks ο Θοδωρής Κανελλόπουλος.

Key Bar, Πραξιτέλους 37,  Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Άρωμα Μουσικής στο Black Duck


Η Σοφία Μαυρογενίδου και ο Αριστείδης Χατζησταύρου (Ελλάδα), η Ingrid Sotolarova (Πορτογαλία & Τσεχία) και ο Gabriel Lezcano (Ισπανία), έρχονται στο Black Duck, την Μεγάλη Τρίτη, για να μας αφηγηθούν με τα μουσικά τους όργανα (φλάουτο, κιθάρα και πιάνο) αλλά και τη φωνή τους σημαντικές στιγμές της μουσικής παράδοσης των χωρών τους. Μετά την πρώτη κοινή εμφάνισή τους πριν από μερικούς μήνες σε Πορτογαλία και Ισπανία, οι τέσσερις καλλιτέχνες έρχονται και στην Ελλάδα για να μας φέρουν, μέσω της μουσικής, πιο κοντά στην πολιτιστική κληρονομιά της κοινής μας μεγάλης πατρίδας.

Black Duck Multiplarte, Χρήστου Λαδά 9A, Αθήνα
Τηλ: 2103234760
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Marilou djset στο Magaze


Freestyle, funk και soul ήχοι στο αγαπημένο στέκι της Αιόλου.

Magaze Lounge Bar, Αιόλου 33, Αθήνα
Τηλ:2103243740
21.00 μ.μ
Είσοδος ελεύθερη