Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Ποιητικό street rap και indie folk στο When Smoke Rises του Mustafa

To εφευρετικό ντεμπούτο του ο 24χρονου μουσικού από το Τορόντο, περιηγείται στη θλίψη της ανθρώπινης απώλειας με λυρική διάθεση και μαεστρία.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8F4pITS9fXs

Στην πρώτη του κυκλοφορία, When Smoke Rises, ο Mustafa επικαλείται τη φημισμένη ποιητική του ικανότητα, για να παραδώσει στους ακροατές μία ακατέργαστη και συναισθηματικά φορτισμένη προσωπική αφήγηση αναφορικά με τους κινδύνους και την ελπίδα που συνοδεύουν τη ζωή των μαύρων ανθρώπων στο Regent Park του Τορόντο. Αυτοί οι κίνδυνοι, έγιναν η αιτία της πρόωρης απώλειας των φίλων του, li Rizeig και του rapper Smoke Dawg, οι οποίοι υπήρξαν θύματα μαζικών πυροβολισμών έξω από ένα nightclub του Τορόντο το 2018. Ερχόμενος ακόμη αντιμέτωπος με τη θλίψη και την απώλεια, ο Mustafa εξωτερικεύει με μαεστρία τον πόνο, τον θυμό και την ελπίδα του, μέσα από ένα διαχρονικό μουσικό ταξίδι που σκορπά γοητεία και συγκίνηση στον εσωτερικό κόσμο του ακροατή.

Το εναρκτήριο κομμάτι, του αποτελούμενου από εννέα tracks δίσκου, “Stay Alive”, γίνεται ο καθρέπτης της ψυχής του καλλιτέχνη, καθώς τραγουδά περίτεχνα υπό τη συνοδεία του μελαγχολικού ρυθμού της κιθάρας, για τους αγώνες επιβίωσής του. Στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά, ο Mustafa μας χαρίζει απλόχερα το ταλέντο του στην αφήγηση, που βρίσκει τις ρίζες του στη συγγραφή ποιημάτων όταν ήταν ακόμη παιδί. Ο 24χρονος σήμερα μουσικός, αφηγείται τα βιώματά του μέσα από ένα συνονθύλευμα street rap ήχων και indie folk οργάνων. Η ηχητική αυτή σύμπραξη, κορυφώνεται στο track “Separate”. Οι στίχοι του, θέτουν στο επίκεντρο τον τρόπο με τον οποίο η βία στο δρόμο αφαιρεί ανθρώπινες ζωές πολύ πρώιμα, με τη διήγησή του να υποστηρίζεται από μια ακουστική κιθάρα που επιτρέπει στα εξαιρετικά φωνητικά του να αναδειχθούν και να λάμψουν: «Είσαι πολύ νέος για να χαθείς / Είμαστε πολύ νέοι για να νιώσουμε αυτόν τον πόνο». Ο Mustafa, μέσα από το ελκυστικό και γεμάτο αυθεντικότητα ντεμπούτο του, καταφέρνει να ξεπεράσει τις «ταμπέλες» των μουσικών ειδών, παραμένοντας πιστός στον εαυτό του, καθώς περιηγείται στο συναισθηματικό του τραύμα το οποίο αποφασίζει να μοιραστεί εγκάρδια με το κοινό του.

Highlights: The Hearse, Air Forces, Stay Alive, Ali

Metascore: 79/100
Release Date: 28 Μαΐου 2021
Label: Regents Park Music

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.