πηγή; digitalspy.com

Το Variety επιφυλάσσει κάποια απρόσμενα, και ίσως δυσάρεστα νέα, για τους fans του αγαπημένου Σέρλοκ Χολμς της ψηφιακής εποχής. Ο Mark Gatiss και ο Steven Moffat, οι δημιουργοί του Sherlock, στρέφουν την προσοχή τους προς μια νέα σειρά με κεντρικό πρόσωπο τον Κόμη Δράκουλα. Παρότι δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, οι πληροφορίες λένε ότι το project θα έχει το ίδιο format με το Sherlock· θα πρόκειται δηλαδή για μία μίνι-σειρά, της οποίας η κάθε σεζόν θα αποτελείται από επεισόδια με διάρκεια ταινίας.

Τι σημαίνει όμως αυτό για το Sherlock; Πιθανότατα η τέταρτη σεζόν που προβλήθηκε στις αρχές του έτους να ήταν και η τελευταία της σειράς. Παρότι δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα ενός 5ου κύκλου, δεν φαίνεται να υπάρχουν και σχέδια για την πραγματοποίησή του. Επίσης, οι Benedict Cumberbatch και Martin Freeman έχουν γίνει πια σταρ του Χόλυγουντ και μάλλον δεν έχουν χρόνο να επιστρέψουν για περαιτέρω επεισόδια. Ας μην ξεχάσουμε και το γεγονός ότι η σειρά δεν στάθηκε στο ύψος της την τελευταία σεζόν – θα ήταν μάλλον κρίμα να τελειώσει με ένα τόσο μέτριο επεισόδιο.

Πρέπει να αποκλείσουμε πάντως την περίπτωση να συνεχιστεί η σειρά χωρίς τους Gatiss και Moffat ή να συμμετέχουν και στις δύο παραγωγές, οπότε το καλύτερο σενάριο θα είναι ίσως κάποια μεμονωμένα επετειακά επεισόδια που αρέσουν αρκετά στους Άγγλους (σαν το χριστουγεννιάτικο του 2015 που τοποθέτησε Holmes και Watson και πάλι στη βικτωριανή εποχή).


Το ερώτημα για τη σειρά Dracula είναι το εξής: θα έχουμε μια μοντέρνα έκδοση όπως το Sherlock ή μια σειρά εποχής; Το Dracula του Bram Stoker έχει μεταφερθεί δεκάδες φορές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, υι θα έχει αυτή η νέα αυτή σειρά για να ξεχωρίσει από τη στοίβα; Ο Mark Gatiss (που υποδύεται και τον Mycroft, τον αδερφό του Sherlock) έχει μιλήσει για την αγάπη που τρέφει στις κλασικές ταινίες τρόμου, και ιδιαίτερα στο Dracula του 1958 με τον Christopher Lee, οπότε μάλλον είναι ο ιδανικός άνθρωπος για αυτή τη μεταφορά.

πηγή: goldderby.com

Νέα για το καστ δεν υπάρχουν, αλλά νομίζω δεν θα πρέπει να κάνουμε όνειρα για κάποια πιθανή συνεργασία είτε με τον Cumberbatch είτε με τον Freeman. Οι δημιουργοί της μάλλον θα ψάξουν για κάποιον σχετικά άγνωστο -στο ευρύ κοινό- ηθοποιό, όπως είχε γίνει και στο ξεκίνημα του Sherlock.

To Sherlock ήταν ένας θρίαμβος για τον Stephen Moffat και τον Mark Gatiss, οπότε -με λίγη τύχη- ίσως έχουμε μια επαναληψη. Ίσως λίγο πιο αιμοδιψή…