Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΟΜΙΚ

Τί θα δω στο Drama Comics Festival;

Η πρώτη εκδοχή του νέου φεστιβάλ κόμικ είναι εδώ και σας έχουμε το πρόγραμμα για να μην χαώνεστε.

Μπορεί το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού για τους φίλους των comics να δίνεται κάθε χρόνο στο Comicdom, αλλά αν ψάξει κανείς καλύτερα θα διαπιστώσει ότι στην Αθήνα διοργανώνονται πολλά και ενδιαφέροντα φεστιβάλ comics ανά καιρούς. Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται να μπει στον χάρτη της Αθήνας και των comics, το Drama Comics Festival, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά από την ομάδα Λευκός Χώρος, σε διάφορους χώρους της πόλης.

Οι εκθέσεις comics ξεκίνησαν από τις 8 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 του μήνα, ενώ τα εργαστήρια, οι ομιλίες, οι διαλέξεις και τα υπόλοιπα δρώμενα του φεστιβάλ για διεξαχθούν από 11-14 Σεπτεμβρίου.

Αν η ερώτησή σας είναι «Δηλαδή, τι θα δω στο Drama Comics Festival;», είμαστε εδώ για να απαντήσουμε.

Στο Drama Comics Festival θα συμμετάσχετε σε πολλά εργαστήρια, όπως τα «Παιχνίδια Φαντασίας» με την Ανθή Σαμαρτζίδου (Τετάρτη 11/9, 17:00, Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου). Όσοι δεν το προλάβετε, το εργαστήριο θα επαναληφθεί και την Παρασκευή 14/9 στις 18:00. Ακόμη, θα φτιάξετε τον δικό σας ήρωα μαζί με τον Γιώργο Τζάτζιο (Πέμπτη 12/9, 18:00, Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου). Κι αυτό το εργαστήριο θα επαναληφθεί την Παρασκευή 14/9, ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος. 

Θα απολαύσετε ενδιαφέρουσες διαλέξεις. Το ζήτημα της μετάφρασης στα comics θα επιχειρήσει να προσεγγίσει η Ελένη Κασάπη, καθηγήτρια μεταφρασεολογίας στο ΑΠΘ, στην διάλεξη «Κόμικς και Μετάφραση. Το μεταφραστικό μοντέλο του Klaus Kaindl» (Πέμπτη 12/9, 18:30, Φουαγέ Φεστιβάλ Τ.ΜΜ Πάρκο Αγίας Βαρβάρας). Και επειδή οι ρίζες της αφήγησης στα comics πάνε πολύ πίσω στο χρόνο, ο Daniele Barbieri, καθηγητής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, θα έχει ως κεντρικό θέμα στην ομιλία του το «Σειριακότητα και Μυθιστόρημα, από τον Όμηρο έως τα Κόμικς» (Σάββατο 14/9, 18:00, Φουαγιέ Φεστιβάλ Ταινιών ΜΜ). 

Πέρα από απλές διαλέξεις, το Drama Comics Festival θα έχει και «Συναντήσεις». Την Τετάρτη 11/9 ο Γιάννης Κουκουλάς και η Αλέξια Οθωναίου θα αναπτύξουν τις απόψεις τους στη συνάντηση που θα έχει τον τίτλο «Ένα γλυκό ξημέρωμα. 14 ιστορίες από την Αθήνα της Κατοχής» (18:00, Φουαγιέ Φεστιβάλ Τ. ΜΜ Πάρκο Αγίας Βαρβάρας). Η συνάντηση της Πέμπτης 12/9 θα έχει ως κεντρικό θέμα τον Χρήστο Δημητρίου και τον νομαδισμό και την αφήγηση, με κεντρικούς ομιλητές τον Γιώργο Μπότσο και τον Γιάννη Κουκουλά (20:00, Φουαγιέ Φεστιβάλ Τ. ΜΜ Πάρκο Αγίας Βαρβάρας). Η συνάντηση της Παρασκευής 13/9 κινείται ανάμεσα σε «Λόγια και Εικόνες», με ομιλητή τον Γιώργο Μπότσο (20:00, Φουαγιέ Φεστιβάλ Τ. ΜΜ Πάρκο Αγίας Βαρβάρας) ενώ η τελευταία συνάντηση θα γίνει το Σάββατο 14/9 με τον τίτλο «Μικρή Ιερουσαλήμ» και σε αυτήν θα μιλήσουν η Ηλέκτρα Σταμπουλή και ο Angelo Mennillo (20:00, Φουαγιέ Φεστιβάλ Τ. ΜΜ Πάρκο Αγίας Βαρβάρας).

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ θα γίνουν την Τετάρτη 11/9 στις 20:00 στο Φουαγιέ ενώ το φεστιβάλ έχει και μια graffitti έκπληξη. Το Σάββατο 14/9 ο Τανό θα φιλοτεχνήσει ένα graffitti με θέμα τα comics δίπλα από την Αίθουσα Μελίνα στην Αγ. Βαρβάρα.

Τώρα που ξέρετε τι καλό ετοιμάζει το Drama Comics Festival, δεν έχετε δικαιολογία για να το χάσετε…

Περισσότερες πληροφορίες για το Drama Comics Festival θα βρείτε στη σελίδα αλλά και το event του φεστιβάλ στο Facebook.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.