Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τόσο κοντά και τόσο μακριά

11 ξεχωριστές φωτογραφίες από τα σύνορα μεταξύ κρατών.
1280px-Border_Mexico_USA

Οι έντεκα αυτές φωτογραφίες όπως τις συγκέντρωσε το AllDAY μας δίνουν μιαν άλλη οπτική ματιά στο πώς η ζωή διαφέρει μεταξύ των γειτονικών χωρών σε όλο τον κόσμο.

Βουλγαρία – Ρουμανία

0f74200000000000

Η φωτογραφία απεικονίζει τα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας από ψηλά και οι διαφορές είναι εμφανείς στο σχήμα και στο μέγεθος παρά το γεγονός ότι οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι πολύ μικρές. Τη Βουλγαρία βλέπουμε στα αριστερά μας ενώ την Ρουμανία στα δεξιά. Οι μεγαλύτεροι οικισμοί που εντοπίζουμε στη φωτογραφία είναι η περιοχή Mangalia της Ρουμανίας και η Durankulak της Βουλγαρίας.


Ινδία – Πακιστάν

bf04200000000000

Η εικόνα αυτή τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της τελετής «Πάταξη της οπισθοχώρησης» που πραγματοποιείται κάθε βράδυ στα σύνορα ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν. Η τελετή αντιπροσωπεύει τόσο την αντιπαλότητα όσο και την αδελφοσύνη ανάμεσα στα δύο αυτά έθνη. Σ’ ένα τελετουργικό που έχει παρατηρηθεί από το 1959, η Ασφάλεια Συνόρων της Ινδίας και οι φύλακες του  Πακιστάν συμμετάσχουν σε αυτή την παρέλαση. Περίπου 7000 με 10000 άνθρωποι παρακολουθούν το θέαμα αυτό από την Ινδική πλευρά.


Ιταλία – Γαλλία

ee74200000000000

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από αστροναύτη ενός διεθνούς διαστημικού σταθμού και απεικονίζει τις μητροπολιτικές περιοχές του Τορίνο της Ιταλίας και τις γαλλικές πόλεις Λυών και Μασσαλία. Οι Άλπεις λειτουργούν εδώ ως ένας φυσικός τρόπος διαχωρισμού των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Είναι επίσης διακριτή και η Κορσική στη θάλασσα της Λιγουρίας. Οι Άλπεις ωστόσο διαχωρίζουν οκτώ χώρες σε όλη τους της έκταση: Γαλλία, Μονακό, Ιταλία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Γερμανία, Αυστρία και Σλοβενία.


Αϊτή – Δομινικανή Δημοκρατία

1f74200000000000

Η Δομινικανή Δημοκρατία που βλέπουμε στα δεξιά μας έχει στη διάθεση της πόρους για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών σε αντίθεση με την Αϊτή που βρίσκουμε στα αριστερά. Η δορυφορική αυτή φωτογραφία μας δίνει αυτήν ακριβώς τη διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες.


Αγγλία – Σκωτία

ff04200000000000

Το Carter Bar είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία για να διασχίσουμε τα σύνορα από την Αγγλία στη Σκωτία. Η τοποθεσία διαθέτει ιστορικό παρελθόν εφόσον ήταν για αιώνες το πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στα δύο κράτη. Ήταν η τοποθεσία Raid του Redeswire το 1575, γνωστή και ως «Μέρες Εκεχειρίας» όπου και οι δύο πλευρές θα απαλλαχθούν με διασυνοριακή δικαιοσύνη. Οι Ενώσεις του 1603 και 1707 έδωσαν τέλος στη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.

Μεξικό – Ηνωμένες Πολιτείες

4014200000000000

Το μνημείο αυτό μπορεί επίσης να εντοπισθεί στην πλευρά της Τιχουάνα στα σύνορα ανάμεσα στο Μεξικό και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε φέρετρο αντιπροσωπεύει μία χρονιά και των αριθμό όσων πέθαναν στη προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα.


Βόρεια Κορέα – Νότια Κορέα

korea

Μια λωρίδα γνωστή ως αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ), περίπου 150 μιλίων χωρίζει τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Η DMZ διαμορφώθηκε στο τέλος του πολέμου της Κορέας το 1953 και πολλές περιοχές έχουν παραμείνει ανέγγιχτες από την παύση των εχθροπραξιών. Είναι ένα σημείο συνάντησης για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών, ενώ το χωριό Panmunjom στο οποίο υπεγράφη η ανακωχή που σταμάτησε τον πόλεμο, βρίσκεται επίσης μέσα στο DMZ.


Ολλανδία – Βέλγιο

8014200000000000

Τα σύνορα ανάμεσα στην Ολλανδία και το Βέλγιο έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα μιας σειράς μεσαιωνικών συνθηκών και πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των Λόρδων της Breda και από τους Δούκες του Brabant. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1843 επιβεβαίωσε αυτές τις οριακές συμφωνίες. Ο διαχωρισμός των συνόρων είναι εμφανής σε όλους τους δρόμους με καρφίτσες από σίδηρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν αν βρίσκονται στο Βέλγιο ή την Ολλανδία.


Γεωργία – Ρωσία

9014200000000000

Stepantsminda είναι το όνομα της γεωργιανής-ρωσικής γραμμής των συνόρων (αυτή η εικόνα απεικονίζει τη γεωργιανή πλευρά). Βρίσκεται στην γραφική Μεγαλειώδη Καυκάσια οροσειρά και οι ταξιδιώτες πρέπει να περάσουν μέσα από το τούνελ στο βουνό, για να φτάσουν στην άλλη πλευρά των συνόρων. Η διέλευση των συνόρων στην περιοχή αυτή μπορεί να είναι δύσκολη, και τα ταξίδια μεταξύ της Ρωσίας και της Γεωργίας μπορεί να περιορίζονται ή και εκτός ορίων σε διάφορα χρονικά διαστήματα.


Βραζιλία – Ουρουγουάη

a014200000000000

Αυτό είναι το ανατολικότερο σύνορο μεταξύ της Βραζιλίας (πόλη Jaguarao) και Ουρουγουάης (πόλη του Rio Branco) και το βλέπουμε από την πλευρά της Βραζιλίας. Ένας ταξιδιώτης στο blog «Contours of a country» ανέφερε, πως το πέρασμα χρησιμοποιείται περισσότερο από τους ντόπιους της Βραζιλίας, στην προσπάθεια τους να επωφεληθούν από τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών στην πλευρά της Ουρουγουάης.


Μεξικό – Ηνωμένες Πολιτείες

1280px-Border_Mexico_USA

Τα σύνορα ανάμεσα σε Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα φλέγον θέμα προς αντιπαράθεση και για τις δύο χώρες. Εδώ βλέπουμε την δημοφιλή πλευρά της Τιχουάνα περιοχής. Το Μεξικό διακρίνουμε στα δεξιά μας ενώ τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, Patrol’s San Diego, βρίσκονται στα αριστερά.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.