Μία πάρα πολύ χρήσιμη λειτουργία των Galaxy Edge συσκευών της Samsung είναι το Night Clock, ένα ρολόι σχεδιασμένο για χρήση τη νύχτα, όταν οι περισσότεροι αφήνουν το smartphone στο κομοδίνο. Τι κάνει αυτό; Πρακτικά μετατρέπει την κυρτή επιφάνεια της οθόνης του Galaxy S6/S7 Edge σε ρολόι, απεικονίζοντας εκεί σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, την ώρα και την ημερομηνία, έτσι ώστε ακόμα κι αν ξυπνήσετε μεσ’ στα μαύρα μεσάνυχτα, να ξέρετε επί τόπου πόσες ώρες… ύπνου σας απομένουν!

Λιτό και απέριττο, το Night Clock της Samsung είναι μια ενδιαφέρουσα λειτουργία των Edge συσκευών της κορεάτικης εταιρείας η οποία ενεργοποιείται με τον τρόπο που θα δούμε ευθύς αμέσως.

Θα πάτε στα Settings” και από εκεί στο Display”. Προσέχοντας τις επιλογές, θα δείτε μία που γράφει Night clock” και λογικά θα είναι στο off”. Πατήστε τη.

2016.9.9-mesa-1

Εδώ θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε το on” ώστε να ενεργοποιήσετε το Night Clock. Θα πρέπει όμως να ορίσετε από ποια ώρα θα ενεργοποιείται και πότε θα απενεργοποιείται –στο μεσοδιάστημα θα προβάλλεται διαρκώς. Η μέγιστη διάρκεια του βραδινού ρολογιού είναι 12 ώρες (και στην Ισλανδία να ζείτε, σας καλύπτει). Επιπρόσθετα, θα πρέπει να επιλέξετε σε ποια από τις δύο κυρτές πλευρές του S6/S7 Edge σας θα προβάλλεται το ρολόι.

2016.9.9-mesa-2

Σημειώστε ότι αν η μπαταρία σας πέσει κάτω από το 15%, το Night Clock θα απενεργοποιηθεί αυτόματα. Μην κλείσει στα καλά καθούμενα το smartphone σας και βρεθείτε να ξυπνάτε κατά τις 10!