NEWSTRACK

23.01.2019

Γεωτρήσεις στo φεγγάρι έως το 2025 σχεδιάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος

Όλες οι διαστημικές υπηρεσίες εκτιμούν πλέον ότι είναι ζωτική η επί τόπου εξόρυξη και παραγωγή πρώτων υλών στη Σελήνη, αν πρόκειται να δημιουργηθεί μια μόνιμη σεληνιακή βάση στο μέλλον.

Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά απομεινάρια ζώων σε υπόγεια λίμνη στην Ανταρκτική

Η σημαντική ανακάλυψη εγείρει δύο βασικά ερωτήματα: πώς βρέθηκαν τα ζώα μέσα στη Λίμνη Μέρσερ (που είναι θαμμένη εδώ και χιλιάδες χρόνια) και αν υπάρχουν άλλα ζώα που είναι ακόμη ζωντανά ακόμη και σήμερα.

Η πρώτη πανσέληνος του έτους συνδυάστηκε με ολική έκλειψη Σελήνης

Επρόκειτο για ολική έκλειψη Σελήνης, η μοναδική ορατή από την Ελλάδα έως το 2025, η οποία συνέπεσε τα χαράματα της Δευτέρας με υπερπανσέληνο, αλλά ο ουρανός είχε σύννεφα.

Υπερ-πανσέληνος και ολική έκλειψη το βράδυ της Κυριακής

Η πρώτη πανσέληνος του έτους θα συνδυασθεί με μια ολική έκλειψη Σελήνης, ενώ ταυτόχρονα το φεγγάρι θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη.

Η Ανταρκτική χάνει εξαπλάσιο αριθμό πάγου κάθε χρόνο από όσο πριν 40 χρόνια

Το φαινόμενο αυτό επισημαίνουν οι επιστήμονες, αποδίδεται κυρίως στην κλιματική αλλαγή και αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη άνοδο της στάθμης των ωκεανών διεθνώς τις επόμενες δεκαετίες.

Ασυνήθιστα γρήγορα μετακινείται ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης

Κάτι παράξενο φαίνεται ότι συμβαίνει με τον βόρειο μαγνητικό πόλο της Γης, ο οποίος μετακινείται ασυνήθιστα γρήγορα από τον Καναδά προς τη Σιβηρία, διαμέσου του Αρκτικού Ωκεανού.

Η υπερθέρμανση των ωκεανών μπορεί να ανεβάσει τη στάθμη τους κατά τουλάχιστον 30 εκατοστά έως το 2100

Σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις η θερμότητα που παγιδεύεται από τα «αέρια του θερμοκηπίου» οδηγεί σε ταχύτερη άνοδο της θερμοκρασίας των ωκεανών, από ό,τι πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες.

Αυτές είναι οι κυριότερες διαστημικές αποστολές το 2019

Το 2019 αναμένεται ιδιαίτερα πλούσιο σε διαστημικές αποστολές και αστρονομικές ανακαλύψεις.

Πρωτοποριακό εμφύτευμα βάζει τέλος στην ακράτεια και τη συχνοουρία

Πρόκειται για πειραματική μικρή βιο-οπτοηλεκτρονική εμφυτεύσιμη συσκευή, η οποία βάζει φρένο στην ακράτεια των ούρων και τη συχνοουρία χρησιμοποιώντας φως!

Ιστορικό διαστημικό επίτευγμα: Η Κίνα πάτησε πρώτη στη «σκοτεινή» πλευρά του φεγγαριού

Η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA) ξεκίνησε το διαστημικό πρόγραμμά της για τη Σελήνη με καθυστέρηση περίπου τριών δεκαετιών, αφότου οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση είχαν πλέον σταματήσει τις δικές τους αποστολές.

Το πιο μακρινό «ραντεβού» στη διαστημική ιστορία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς

Το σκάφος New Horizons της NASA θα φθάσει ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στη μυστηριώδη Έσχατη Θούλη.

Η πρώτη μοσχαρίσια μπριζόλα από εργαστήριο είναι γεγονός

Επιστήμονες στην ισραηλινή επιχείρηση Aleph Farms δημιούργησαν την πρώτη μπριζόλα από κύτταρα αγελάδας.

Αυτός ο κρατήρας του Άρη μοιάζει περισσότερο με μια τεράστια πίστα για σκι

Ο «χιονισμένος» κρατήρας του κόκκινου πλανήτη φαίνεται πως έχει συγχρονιστεί με το πνεύμα των γιορτών.

Εντυπωσιακές εικόνες της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [ΦΩΤΟΣ]

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Γερμανό αστροναύτη, Αλεξάντερ Γκερστ, που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον περασμένο Ιούνιο και στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να επιστρέψει στη Γη.

Οι Βρυξέλλες κατέληξαν σε συμφωνία για την απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης

Η προσωρινή αυτή συμφωνία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί επισήμως από τα κράτη μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε δύο χρόνια.

Βρέθηκαν πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών

Δεκάδες πολύ καλά διατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων, ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών, ήλθαν στο φως στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας.

Αστρονόμοι ανακάλυψαν το πιο μακρινό σώμα του ηλιακού μας συστήματος

Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα, για ένα νάνο πλανήτη, που ανιχνεύθηκε σε απόσταση άνω των 100 αστρονομικών μονάδων - μια αστρονομική μονάδα αντιστοιχεί στην απόσταση της Γης από τον Ήλιο.

WWF Eλλάς: Δέκα εντυπωσιακά και παράξενα πράγματα που δεν γνωρίζεις για τα δελφίνια και πώς μπορείς να βοηθήσεις στην προστασία τους

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η δράση μας για να σώσουμε τα δελφίνια και το «σπίτι» τους.

Η πολύπλοκη ιστορία του καλαμποκιού ξαναγράφεται με τη βοήθεια του DNA

Πιο πολύπλοκη από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, είναι η ιστορία του φυτού του καλαμποκιού, ενός από τα σημαντικότερα για την ανθρωπότητα, όπως αποκαλύπτει μια νέα διεθνής γενετική και αρχαιολογική έρευνα σχετικά με την εξημέρωση και την καλλιέργειά του.

Ορατός ακόμη και με γυμνό μάτι ο κομήτης που θα περάσει κοντά από τη Γη το Σαββατοκύριακο

Θα είναι μία από τις δέκα κοντινότερες προσεγγίσεις κομήτη από το 1950 και η 20ή κοντινότερη από τον ένατο αιώνα, σύμφωνα με Αμερικανούς αστρονόμους.

Νέο ιστορικό ρεκόρ των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2018

Παρόλο που οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας συνεχώς κερδίζουν έδαφος διεθνώς, δεν είναι ακόμη σε θέση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να αναστρέψουν τις παγκόσμιες αυξητικές τάσεις των εκπομπών άνθρακα.

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από μεταμόσχευση μήτρας νεκρής δότριας

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η μεταμόσχευση της μήτρας μιας νεκρής δότριας επέτρεψε να γίνει μια επιτυχημένη κύηση, ενώ επρόκειτο επίσης για την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στη Λατινική Αμερική.

Νέο τεστ αίματος βρίσκει οποιονδήποτε καρκίνο μέσα σε δέκα λεπτά

Επιστήμονες στην Αυστραλία ανέπτυξαν ένα νέο τεστ αίματος, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει οποιονδήποτε καρκίνο στο σώμα μέσα σε δέκα λεπτά το πολύ.

Tο InSight συνεχίζει να τραβάει φωτογραφίες του Κόκκινου Πλανήτη

Αφού έφθασε τη Δευτέρα στον Άρη, το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Nasa φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση μετά τη διαπλανητική περιήγησή του.

28.11.2018 15:41ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ανακύκλωση : Συνέντευξη με τον μπλε κάδο της γειτονιάς μας

Ανακύκλωση:Ο μπλε κάδος της γειτονιάς μας μάς ξεναγεί στην ιστορία, και τα θέλω του σε μία ‘αποκλειστική συνέντευξη’ που θα σας λύσει όλες τις απορίες

Νέα προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Δραματική προειδοποίηση απευθύνει ο ΟΗΕ μέσω της νέας του έκθεσης, τονίζοντας πως ο κόσμος απομακρύνεται από τον στόχο του να ελέγξει την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Προσγειώθηκε το Insight στον Άρη

Ευτυχώς για τη NASA οι αμμοθύελλες που σάρωναν τον πλανήτη επί μήνες, έχουν πλέον καταλαγιάσει και η περιοχή προσεδάφισης φαίνεται καθαρή και ήσυχη.

Κινέζος επιστήμονας ισχυρίζεται ότι δημιούργησε τα πρώτα στον κόσμο γενετικά τροποποιημένα μωρά

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου γενετικής στο Χονγκ Κονγκ, μία μέρα πριν την επίσημη έναρξή του.

Συνδυασμός φαρμάκων εξαφάνισε καρκινικούς όγκους σε πειραματόζωα

Οι ερευνητές σχεδιάζουν εντός του 2019 την πρώτη φάση μιας κλινικής δοκιμής, σε παιδιά που πάσχουν από νευροβλάστωμα και άλλους δύσκολα αντιμετωπίσιμους παιδικούς καρκίνους.

Ξέμεινε από καύσιμα το Dawn – Θα μείνει σιωπηλό για δεκαετίες

Η σιωπηλή πλέον «Αυγή» θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τη Δήμητρα τουλάχιστον για 50 χρόνια, ώσπου κάποια στιγμή να πέσει πάνω στον μικρό πλανήτη.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.