Σε ένα ήσυχο στενό στην Αμφιθέας, κοντά στην Μαρίνα Αλίμου, βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια η ταβέρνα του Βασίλη -με τα old school τραπέζια στην αυτοσχέδια αυλή, τις βιτρίνες με τα ψάρια και τα κρεατικά και τις κορνιζαρισμένες αφιερώσεις στους τοίχους από άσημους και διάσημους, τραγουδιστές και αθλητές- η οποία έχει καθιερωθεί ως στέκι ιστιοπλόων και «τουριστών, ντόπιων ή μη» της περιοχής.
«Το μαγειρείο άρχισε να λειτουργεί το 1983 από τον κ. Βασίλη, γέννημα θρέμμα Αλιμιώτη» μου λέει ο κ. Γιώργος, ανιψιός του ιδρυτή και τωρινός ιδιοκτήτης του μαγαζιού. «Έκτοτε το μυστικό νομίζω είναι, πως παραμένουμε μία οικογενειακή επιχείρηση με τίμιο ελληνικό φαγητό, χωρίς να έχουμε διάθεση να εξευρωπαΐσουμε τις συνταγές για να δείχνουν πιο γκουρμέ. Ο βασικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε την πορεία μας σταθερά και να μην κάνουμε περικοπές στην ποιότητα –όπως παρατηρώ να γίνεται στην αγορά λόγω κρίσης. Γι αυτό το λόγο, οι συνεργασίες μας, όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν σταθερές και στηρίζονται σε μικρούς έλληνες παραγωγούς –ελληνικά κρέατα από τον Δήμα στην Τρίπολη, όσπρια και φέτα Μπίτσιου από την Καρδίτσα, ελαιόλαδο ελληνικό- που γνωρίζουν την Μεσόγειο και τους θησαυρούς της.»
Η κουζίνα του μαγαζιού ανοίγει καθημερινά από τις 11.00 το πρωί και στην αυλή του σερβίρονται μεσογειακοί μεζέδες φτιαγμένοι με μεράκι από την χαρούμενη μαγείρισσα Γιασεμί –που κέρδισε βραβείο γεύσης το 2013. Σπιτικά, τυροπιτάκια, πικάντικες ρόκες, διάφορα βραστά λαχανικά που δεν κολυμπούν στο λάδι, γίγαντες- μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών –λαχανοντολμάδες, ιμάμ μπαϊλντί, αρνάκι στο φούρνο, μουσακάς κ.α- ψητά κρέατα στη σχάρα και στη σούβλα –με σπεσιαλιτέ τους την μπριζόλα γάλακτος και το μπιφτέκι κοτόπουλο στα κάρβουνα που πρώτοι εκείνοι άρχισαν να σερβίρουν στην αγορά.
Αν πάλι κάποιος αγαπάει τα ψαρικά, όλο και κάποιο φρέσκο ψαράκι βρίσκεται πάντα στο μαγαζί – σαρδέλα, γαύρος, μπακαλιάρος, κουτσομούρες- ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή στη σούβλα προστίθεται μερακλίδικα κοντοσούβλι και κοκορέτσι που γίνεται ανάρπαστο εν μια νυκτί. Όλα αυτά θα τα συνοδεύσετε με κρασάκι Ζίτσας βαρελίσιο ή χύμα τσίπουρο από το Άργος ενώ στο τέλος η Γιασεμί θα σας γλυκάνει με κέρασμα λουκουμάδες και σπιτικό ραβανί.
Extra tip: Από τις 9.00 το πρωί στο μαγαζί σερβίρεται πρωινό με χυμό, καφέ, ομελέτα, σπιτικό ψωμί, λουκάνικο ή μπέικον. Δέχονται και «παραγγελιές» σε ελληνική αργκό.. σερβίρεται ό,τι τραβάει η όρεξή σου.
Βασίλης, Συντ. Δαβάκη 3, Άλιμος, τηλ. 210 9839.250. Ανοιχτό κάθε μέρα από τις 11.00 μέχρι τις 24.00. Τιμή ανά άτομο 20 ευρώ.