Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPIRITS

Nouvelle Vague: Το πιο κουλ μπαρ των Τιράνων σας προτείνει τρία εύκολα σπιτικά cocktails

Ο Sofoklis Cali, ιδιοκτήτης του μπαρ που την τελευταία δεκαετία έχει γίνει το talk of the town της αλβανικής πρωτεύουσας, ετοίμασε και σας προτείνει τρεις συνταγές για μοναδικά σπιτικά cocktails.

Οι γιορτές είναι σπιτική υπόθεση. Όλοι ψάχνουμε αφορμή για να μαζευτούμε με φίλους, φορώντας τα καλά μας, ενώ τα τραπέζια στρώνονται με πλουμιστά τραπεζομάντηλα και διακοσμούνται με τα καλύτερα σερβίτσια. Μέχρι όμως η γαλοπούλα να φτάσει στο τραπέζι, οι κουβέντες γίνονται με ένα καλό ποτό στο χέρι. Κρασιά και ουίσκι έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες, αλλά γιατί να μείνουμε στα κλασικά και να μην βάλουμε λίγη φαντασία σε αυτά που θα σερβίρουμε στους φίλους μας; Γιατί να μην μετατραπούμε σε bartenders φέτος και να μην σερβίρουμε ευφάνταστα και εύκολα σπιτικά cocktails στους καλεσμένους μας;

Είναι πιο εύκολο απ΄όσο νομίζετε, αρκεί να βρείτε τις κατάλληλες συνταγές.

Ο Sofoklis Cali, ιδιοκτήτης του Nouvelle Vague, του μπαρ που την τελευταία δεκαετία έχει γίνει το talk of the town της αλβανικής πρωτεύουσας, ετοίμασε και σας προτείνει τρεις συνταγές για μοναδικά σπιτικά cocktails, που σίγουρα θα σας αναδείξουν σε κορυφαίο οικοδεσπότη/οικοδέσποινα αυτών των ημερών. Διαβάστε προσεκτικά τις συνταγές, προμηθευτείτε τα υλικά (κάποια μπορεί να τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας) και ετοιμάστε τα σέικερ.


“RAKI ‘N ROLL”

  • 40 ml ρακή
  • 25 ml χυμό λεμόνι
  • 20 ml σιρόπι μελιού (μέλι άνθεψν αρωματισμένο με κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο 1:1 με νερό)
  • τζιτζιμπύρα

Ποτήρι: Collins (ψηλό ποτήρι που χωρά 330 ml μπύρα ή αναψυκτικό)

Μέθοδος: Build (βάζετε όλα τα συστατικά μαζί με πάγο στο ποτήρι και ανακατεύεται, ο πάγος μπαίνει πρώτος)

Γαρνίρισμα: Φλούδα λεμονιού


“ENGLISH CLIMBER”

  • 50 ml Gin
  • 10 ml Metaxa 12*  
  • 20 ml σιρόπι μελιού (μέλι άνθεων 1:1 με τσάι του βουνού)
  • 10 ml χυμό λεμονιού
  • ανθρακούχο νερό

Ποτήρι: Collins (ψηλό ποτήρι που χωρά 330 ml μπύρα ή αναψυκτικό)

Μέθοδος: Build (βάζετε όλα τα συστατικά μαζί με πάγο στο ποτήρι και ανακατεύεται, ο πάγος μπαίνει πρώτος)

Γανίρισμα: φύλλα από τσάι του βουνού


“HOLLY VISITOR”

  • 50 ml Μetaxa 12*  
  • 10 ml σιρόπι σφένδαμου
  • 4-5 σταγόνες angostura bitters

Ποτήρι: Old Fashioned (ποτήρι με παχιά βάση για ουίσκι)

Μέθοδος: Stir (ανακατεύετε με πάγο και στραγγίζετε)

Γαρνίρισμα: φλούδα πορτοκαλιού


To Nouvelle Vague

Μετά από χρόνια εμπειρίας πίσω από τις αθηναϊκές μπάρες, ο Sofoklis Cali μαζί με τον αδερφό του Evis Cali, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Αλβανία και να δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Έτσι γεννήθηκε το 2012 το Nouvelle Vague. Σέρβιρε τα πρώτα του cocktails τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς και δεν άργησε να γίνει αγαπημένο στέκι της νεολαίας των Τιράνων, αλλά και όσων έψαχναν να πιουν προσεγμένα και ιδιαίτερα cocktails. 

Βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους των Τιράνων, ενώ η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και παρεΐστικη. Στους τοίχους τους θα δείτε αφίσες και αυτοκόλλητα από μπαρ και djs που έχουν κάνει κατά καιρούς guest. Πολλά από αυτά μάλιστα, θα τα αναγνωρίσετε κιόλας, αφού πίσω από την μπάρα του έχουν βρεθεί μερικοί από τους bartenders των καλύτερων μπαρ της Αθήνας. 

Το Nouvelle Vague γίνεται εύκολα στέκι. Είναι ένα μαγαζί φιλόξενο και ανοιχτό σε όλους, ενώ η λίστα με τα cocktails δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. 

Nouvelle Vague: Rruga Pjeter Bogdani 10111
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.