Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

The Dalliance House: «Μεγάλα» κοκτέιλ και φλερτ με την υψηλή γαστρονομία

Δοκιμάσαμε το νέο μενού από το γνωστό στέκι της Κηφισιάς. Και γλείφουμε τα δάχτυλά μας.
Καραβίδες με κριθαρότο αγριομάραθου λάιμ και σάλτσα οστρακοειδών

Καραβίδες με κριθαρότο αγριομάραθου λάιμ και σάλτσα οστρακοειδών

Ας πούμε ότι ξυπνά εντός του μυαλού ο Ιάπωνας και ξεσηκώνοντας τους γευστικούς κάλυκες διατάζει την άμεση αναζήτηση τόνου tataki– κρουστού και ζουμερού, φωλιασμένου σε κρούστα λαχανικών και γαρνιρισμένου με μια εκπληκτική μαγιονέζα φουντουκιού αλλά και τραγανά μαριναρισμένα φύκια. Και ταυτόχρονα η γκουρμέ ορμή αποφασίζει να στολιστεί το τραπέζι με καρπάτσιο από μοσχάρι το οποίο να μοσχοβολά εσπεριδοειδή και λάδι λευκής τρούφας.

01. The Dalliance House _ outdoor
01. The Dalliance House _ interior

Το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσει κανείς  και τα δύο παραπάνω πιάτα βρίσκεται στην Κηφισιά, δεν είναι άλλο από το The Dalliance House, ενώ ο 28χρονος σεφ που τα εμπνεύστηκε ονομάζεται Πέτρος Δήμας. Και το μενού δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές τις επιλογές, αλλά περιλαμβάνει γευστικά αριστουργήματα όπως η μανιταρόσουπα – καπουτσίνο με τραγανή μπρουσκέτα από μπριός, παρφέ μανιτάρι και κάστανο, το ταρτάρ σολομού με φλούδες από δροσερό αγγούρι και αρωματικό ζελέ lime και το πλούσιο κριθαρότο με καραβίδες, σάλτσα οστρακοειδών και αγριομάραθο.

01. Dalliance _ Chef Πέτρος Δήμας

Ο σεφ Πέτρος Δήμας


03. Dalliance _ Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, καπνιστό σολωμό, κολοκύθι, φινόκιο + άνηθο

Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, καπνιστό σολωμό, κολοκύθι, φινόκιο και άνηθο


05. Dalliance _ Χταπόδι με πατατοσαλάτα, μαγιονέζα σκόρδου, πατζάρι

Χταπόδι με πατατοσαλάτα, μαγιονέζα σκόρδου, πατζάρι

Εξαιρετικό επίσης είναι και το σιγομαγειρεμένο χταπόδι με πατατοσαλάτα, πίκλες  κρεμμυδιού και ταπιόκα, το οποίο είναι στημένο έτσι ώστε να θυμίζει μαγιάτικο στεφάνι, στοχεύοντας όχι μόνο στη γευστική απόλαυση αλλά και στην οπτική, καθώς μοιάζει πραγματικά με πίνακα ζωγραφικής.

01. Dalliance _ Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα


04. Dalliance _ Τόνος tataki σε κρούστα μπαχαρικών με λάιμ, φουντούκι, wakame

Τόνος tataki σε κρούστα μπαχαρικών με λάιμ, φουντούκι, wakame

Είναι φανερό πως το The Dalliance House βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής και επιχειρεί μια σαφή στροφή σε ενδιαφέροντα πιάτα, πειραγμένα, αλλά με σαφείς ελληνικές πινελιές. Πλέον εκτός από τα εξαιρετικά signature cocktails (11 από αυτά, βασισμένα σε premium spirits και πρωτότυπες μίξεις, συνθέτουν την φθινοπωρινή συλλογή) που έχουν κάνει διάσημο το επιβλητικό, στυλάτο νεοκλασικό της οδού Κυριαζή κι έχουν δικαιώσει το μεράκι των σούπερ φιλόξενων ιδιοκτητών του (a.k.a. Μαριλένα Σπανουδάκη, Λευτέρης Μπακόπουλος) μπορεί κανείς να απολαύσει μυρωδάτο καφέ, φρεσκοστημένους χυμούς και brunch που σερβίρεται μέχρι τις 19:00. Εξαιρετική είναι και η κάρτα του μεσημεριανού, με κορυφαία επιλογή  τις ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και το δυνατό black angus burger. Μικρή, πλην όμως προσεγμένη η λίστα κρασιών με τη Βίβλια Χώρα (λευκό, ασύρτικο – sauvignon blanc ) και την Άβδηρο του Βουρβουκέλη (κόκκινο, λημνιό-insοult-pamiti) να ξεχωρίζουν.

01. Dalliance _ Cocktail Beast (preparation)

04. Dalliance _ Μπέργκερ Black Angus με τυρί τσένταε, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, μαγιονέζα μουστάρδας + πατ~1

Μπέργκερ Black Angus με τυρί τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα και μαγιονέζα μουστάρδας


04. Dalliance _ Banoffee Chef's style

Banoffee Chef’s style

Και για το τέλος μια προτροπή. Το επιδόρπιο, ένα chef’s style banoffee, με κομμάτια από βελούδινο κέικ σοκολάτας ατμού (!) και μπανάνα, ας συνοδευτεί με το cocktail που ακούει στο όνομα Ι make my own way (cachaca, φρέσκος χυμό lime, Brazilian twist cream, πουρές ανανά, φυστίκι και μαύρο πιπέρι). Στο συνδυασμό τους δε φαίνεται μόνο η δύναμη της μπάρας και το ταλέντο του νεαρού σεφ, αλλά επιβεβαιώνεται ότι για το The Dalliance House ο μόνος δρόμος είναι «προς τα πάνω».

INFO:The Dalliance House, Κυριαζή 19, Κηφισιά, τηλ.210 62 30 775
POP TODAY
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.