Ας πούμε ότι ξυπνά εντός του μυαλού ο Ιάπωνας και ξεσηκώνοντας τους γευστικούς κάλυκες διατάζει την άμεση αναζήτηση τόνου tataki– κρουστού και ζουμερού, φωλιασμένου σε κρούστα λαχανικών και γαρνιρισμένου με μια εκπληκτική μαγιονέζα φουντουκιού αλλά και τραγανά μαριναρισμένα φύκια. Και ταυτόχρονα η γκουρμέ ορμή αποφασίζει να στολιστεί το τραπέζι με καρπάτσιο από μοσχάρι το οποίο να μοσχοβολά εσπεριδοειδή και λάδι λευκής τρούφας.
Το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσει κανείς και τα δύο παραπάνω πιάτα βρίσκεται στην Κηφισιά, δεν είναι άλλο από το The Dalliance House, ενώ ο 28χρονος σεφ που τα εμπνεύστηκε ονομάζεται Πέτρος Δήμας. Και το μενού δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές τις επιλογές, αλλά περιλαμβάνει γευστικά αριστουργήματα όπως η μανιταρόσουπα – καπουτσίνο με τραγανή μπρουσκέτα από μπριός, παρφέ μανιτάρι και κάστανο, το ταρτάρ σολομού με φλούδες από δροσερό αγγούρι και αρωματικό ζελέ lime και το πλούσιο κριθαρότο με καραβίδες, σάλτσα οστρακοειδών και αγριομάραθο.
Εξαιρετικό επίσης είναι και το σιγομαγειρεμένο χταπόδι με πατατοσαλάτα, πίκλες κρεμμυδιού και ταπιόκα, το οποίο είναι στημένο έτσι ώστε να θυμίζει μαγιάτικο στεφάνι, στοχεύοντας όχι μόνο στη γευστική απόλαυση αλλά και στην οπτική, καθώς μοιάζει πραγματικά με πίνακα ζωγραφικής.
Είναι φανερό πως το The Dalliance House βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής και επιχειρεί μια σαφή στροφή σε ενδιαφέροντα πιάτα, πειραγμένα, αλλά με σαφείς ελληνικές πινελιές. Πλέον εκτός από τα εξαιρετικά signature cocktails (11 από αυτά, βασισμένα σε premium spirits και πρωτότυπες μίξεις, συνθέτουν την φθινοπωρινή συλλογή) που έχουν κάνει διάσημο το επιβλητικό, στυλάτο νεοκλασικό της οδού Κυριαζή κι έχουν δικαιώσει το μεράκι των σούπερ φιλόξενων ιδιοκτητών του (a.k.a. Μαριλένα Σπανουδάκη, Λευτέρης Μπακόπουλος) μπορεί κανείς να απολαύσει μυρωδάτο καφέ, φρεσκοστημένους χυμούς και brunch που σερβίρεται μέχρι τις 19:00. Εξαιρετική είναι και η κάρτα του μεσημεριανού, με κορυφαία επιλογή τις ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και το δυνατό black angus burger. Μικρή, πλην όμως προσεγμένη η λίστα κρασιών με τη Βίβλια Χώρα (λευκό, ασύρτικο – sauvignon blanc ) και την Άβδηρο του Βουρβουκέλη (κόκκινο, λημνιό-insοult-pamiti) να ξεχωρίζουν.
Και για το τέλος μια προτροπή. Το επιδόρπιο, ένα chef’s style banoffee, με κομμάτια από βελούδινο κέικ σοκολάτας ατμού (!) και μπανάνα, ας συνοδευτεί με το cocktail που ακούει στο όνομα Ι make my own way (cachaca, φρέσκος χυμό lime, Brazilian twist cream, πουρές ανανά, φυστίκι και μαύρο πιπέρι). Στο συνδυασμό τους δε φαίνεται μόνο η δύναμη της μπάρας και το ταλέντο του νεαρού σεφ, αλλά επιβεβαιώνεται ότι για το The Dalliance House ο μόνος δρόμος είναι «προς τα πάνω».