Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

7 είδη κρεμμυδιού και σε ποια φαγητά ταιριάζει το καθένα

Γιατί εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά.

Τα κρεμμύδια είναι μια μεγάλη, χαρούμενη, βρωμερή και νόστιμη οικογένεια με πολλά διαφορετικά είδη και τρόπους μαγειρέματος. Συγνώμη που σας το χαλάω αλλά δεν κάνουν τα κίτρινα κρεμμύδια για όλα τα φαγητά, ούτε μπορείτε να βάζετε παντού τα μωβ. Μπορείτε δηλαδή αλλά το φαγητό σας θα βγει πιο νόστιμο αν χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη ποικιλία. Πάμε λοιπόν να σας ξεναγήσω, στον υπέροχο κόσμο του λαχανικού το οποίο αν μια μέρα εξαφανιζόταν, κανένα φαγητό δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο.

PS: Εσείς ξέρατε ότι το σκόρδο ανήκει στην οικογένεια των κρεμμυδιών;
PS No2: Αυτή είναι μία γενική κατηγοριοποίηση των κρεμμυδιών, αφού υπάρχουν πάρα πολλές πικοιλίες ανά είδος.  Για παράδειγμα υπάρχουν πάνω από 400 διαφορετικές ποικιλίες σκόρδου και εκατοντάδες ποικιλίες κρεμμυδιού ανά χρώμα/είδος. 

Τα κλασσικά κόκκινα κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια με το όμορφο μωβ χρώμα (αλήθεια γιατί τα λένε κόκκινα αφού είναι μωβ;) έχουν ήπια γεύση, τραγανή υφή και δεν καραμελώνουν/γλυκαίνουν τόσο στο μαγείρεμα όσο τα κίτρινα.

Τρώγονται ιδανικά ωμά σε σαλάτες (η δική μου χωριάτικη έχει περισσότερο κρεμμύδι παρά ντομάτα), σε ωμές σάλτσες αλλά και σε burgers και sandwiches σε ροδέλες ή φέτες. Φυσικά δεν σας απαγορεύει κανείς να τα μαγειρέψετε, απλά δεν θα έχουν τόσο δυνατή γεύση όσο κάποιες άλλες ποικιλίες.

Τα κίτρινα κρεμμύδια

Τα πιο διαδεδομένα κρεμμύδια στις περισσότερες κουζίνες του κόσμου. Έχουν την τέλεια ισσοροπία γλυκιάς και καυτερής γεύσης. Καραμελώνουν και γλυκαίνουν υπέροχα όταν τα σωτάρουμε αλλά και όταν βράζουν. Είναι το κρεμμύδι “για όλες τις χρήσεις” αφού τρώγεται ευχάριστα ωμό αλλά δίνει καταπληκτική γεύση και όταν μαγειρεύεται.

Είναι ιδανικά για λαδερά, πίτες, ζεστές σάλτσες, μαγειρευτά αλλά και σαλάτες, κρύες σάλτσες και σάντουιτς όταν δεν έχουμε κόκκινα κρεμμύδια.

Τα λευκά κρεμμύδια

Ένα κρεμμύδι που βρίσκουμε σπάνια στους πάγκους της λαϊκής και τα καφάσια του μανάβη. Ένα κρεμμύδι ολόλευκο με λεπτή σάρκα και αρκετά καυτερή γεύση. Είναι το κρεμμύδι που θα σας κάνει να κλάψετε περισσότερο…

Ιδανικό για όλες τις χρήσεις του κίτρινου κρεμμυδιού, λαμβάνωντας πάντα υπόψιν μας ότι θα δώσει πιο πιπεράτη γεύση στο φαγητό μας. Είναι ιδανικά για spicy chutneys και μαρινάρισμα κρεάτων.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο MadameGinger.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.