popaganda_info_slider

Το λήμμα «ουρητήρας»

Λίγα εγχειρήματα μπορούν να θεωρηθούν δυσκολότερα από το να υποτάξει κανείς τη σκέψη ενός από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ού αιώνα και να την οργανώσει σε λεξικό. Παρ’ όλα αυτά, δύο μέλη της κολεκτίβας εικονογράφησης Heretic, που εδρεύει στο Λονδίνο, δέχτηκαν την πρόκληση. Είναι ένα βιβλίο που καλύπτει όλες τις πλευρές της ζωής και της δουλειάς του καλλιτέχνη Marcel Duchamp, κατανεμημένες σε σύντομες εύληπτες καταχωρήσεις που αποφεύγουν συνειδητά το πολύπλοκο κουλτουριάρικο ύφος και τις ελιτίστικες ορολογίες. «Δεν είχαμε από την αρχή τα κείμενα αλλά μόνο τα θέματα-λήμματα που θα έμπαιναν στο βιβλίο. Το πρόβλημα όμως με λέξεις όπως “στήθος” ή “ποδήλατο” σε ό,τι αφορά τον Duchamp είναι ότι περιλαμβάνουν πολύ περισσότερο νόημα από ό,τι φαντάζεται κανείς αρχικά! Χρειάστηκε να διαβάσουμε πάρα πάρα πολύ πριν προχωρήσουμε. Προσπαθήσαμε και να συσχετίσουμε τις ιδέες με τις φόρμες των γραμμάτων σε κάθε κατηγορία γράμματος. Δηλαδή έννοιες από την περιοχή του Α να εκφράζονται στο σχεδιασμό του γράμματος Α κ.ο.κ. Ο εκδότης μας άργησε πολύ να πάρει χαμπάρι ότι αυτή ήταν η μεθοδολογία μας και ότι γι’ αυτό καθυστερούσαμε τόσο. Η μελέτη και η εμβάθυνση στο θέμα όμως είναι αυτό που αξίζει σε αυτές τις προσπάθειες και βέβαια ο στόχος να δοθούν με απλό τρόπο οι πιο πολύπλοκες πλευρές του έργου του Duchamp.»

vogue

Kimye εναντίον Beyonce και Michelle Obama

Φαίνεται ότι το τελευταίο τεύχος της Vogue που φιλοξένησε την Kim Kardashian και τον Kanye West (τεύχος Απριλίου) στο εξώφυλλό του τελικά τείνει να σπάσει το ρεκόρ πωλήσεων όλων των περιοδικών όλων των εποχών. Μέχρι τώρα το ρεκόρ κρατάνε τα φετινά εξώφυλλα με την Beyonce και την Michelle Obama αλλά έτσι που εκσφενδονίζεται από τα ράφια μοιάζει ότι θα τα ξεπεράσει και τα δύο δικαιώνοντας τη διευθύντρια Anna Wintour. Μπορεί να δίχασε αλλά πάει για νούμερα της τάξεως των 300.000- 400.000 τευχών, ενώ το εξώφυλλο της Beyonce πούλησε 355.397 και της Michelle Obama 293.748 τεύχη.

Wasabi

Λυπάμαι, δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ wasabi!

Μα μην επιμένετε, δεν είναι έτσι όπως νομίζετε. Επειδή δηλαδή έχετε τσακίσει το σούσι, έχετε γίνει και εξπέρ στο θέμα wasabi; Για ξανασκεφτείτε το! Ελάχιστες οι πιθανότητες να έχετε δοκιμάσει το αυθεντικό πράγμα. Σχεδόν ό,τι wasabi σερβίρεται έξω από την Iαπωνία είναι μείγμα horseradish, μουστάρδας και χρωστικών. Aκόμα και στην Ιαπωνία η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που και εκεί συχνά βρίσκεις το μείγμα του horseradish άντε και με λίγο wasabi μέσα, και αν. To αυθεντικό wasabi έχει γεύση πολύ πιο χορταρένια από το μείγμα horseradish. Kαίει πολύ αλλά δεν αφήνει καυτερή επίγευση. Έχει πιο μαλακή, καθαρή και φυτική γεύση από το υποκατάστατο. Το υποκατάστατο δεν έχει ποτέ τη φρεσκάδα του αληθινού. Το αυθεντικό πάντως wasabi προκύπτει όταν τρίβεις μια ρίζα που ονομάζεται Wasabia Japonica και χάνει την αψάδα του μέσα σε 15 λεπτά!

mitsubishi-first-ride-newborns

Τώρα η διαφήμιση σε τσακώνει τη μέρα που βγαίνεις από το μαιευτήριο!

Και ποιος θα πάει το μωρό στο σπίτι μετά το μαιευτήριο; Μήπως είναι επικίνδυνο; Όχι, περίμενε… Να, ήρθε η Mitsubishi First Ride! Το 2014 το Mitsubishi Outlander χαρακτηρίστηκε από το “Insurance Institute of Highway Safety’s” ή Ινστιτούτο για την ασφάλεια αυτοκινητόδρομου Top Safety Επιλογή και η Mitsubishi μαζί με τη διαφημιστική της 180LA ξεκίνησε αμέσως μια καινούρια καμπάνια που αξιοποιεί αυτό το μυθικό ρεκόρ ασφαλείας για να κερδίσει τη θέση του ιδανικού οχήματος στην καρδιά του γονιού και του νεογέννητου. Έτσι, εμφανίζεται στο μαιευτήριο με το αυτοκίνητο που γράφει first ride στο πλάι και μαζεύει γονείς και μωρό για να τους οδηγήσει με ασφάλεια στο σπίτι και να χαραχτεί για πάντα στη συνείδησή τους! Δείτε το βίντεο….

 

H Marina Abramovic εγκρίνει την vomit-artist της Lady Gaga

H Marina Abramovic, διαβάσαμε στην New York Post, δηλώνει ότι της αρέσει η πρόσφατη εμφάνιση της Lady Gaga με τη συμμετοχή της εμετοκαλλιτέχνιδος Millie Βrown γύρω από την οποία έγινε τεράστιος ντόρος. (Ως γνωστόν την ώρα της συναυλίας της Lady Gaga η Milli Brown έσκυβε και από το στόμα της άδειαζε πάνω στην τραγουδίστρια χρωματιστά υγρά.) Μετά τη συνάντησή τους σε κάποια gig της Gaga, η Αbramovic απεφάνθη ότι δεν πιστεύει πως η Brown, η οποία δέχθηκε τρομερή κατακραυγή γιατί λέει εξευγενίζει και ωραιοποιεί τις διατροφικές διαταραχές, κάνει πραγματικά εμετό. «Δεν κάνει εμετό, παίρνει διάφορα χρώματα στο στόμα και τα φτύνει πάνω στον καμβά», είπε η Marina. «Θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο θετικοί απέναντι στην ελεύθερη έκφραση, θα έπρεπε να συμφωνήσουμε ότι οι καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν ότι τους αρέσει.»