Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda ΣΚΑΝΕΡ
Φωτογραφίες: EPA/FELIPE TRUEBA
20.12.2018

Επιστημονική εκστρατεία στο παγετώνα Union στην Ανταρκτική

Μια ομάδα οκτώ επιστημόνων, που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν σε ερευνητική εκστρατεία στην Ανταρκτική, διεξάγει πειράματα σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν περισσότερα για την τεράστια νοτιότερη ήπειρο και τον πλανήτη στο σύνολό του.

Μια ομάδα οκτώ επιστημόνων, που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν σε ερευνητική εκστρατεία στην Ανταρκτική, διεξάγει πειράματα σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν περισσότερα για την τεράστια νοτιότερη ήπειρο και τον πλανήτη στο σύνολό του.

Είναι δύσκολο να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στην Ανταρκτική. Μόνο ένας επιλεγμένος αριθμός τουριστών, επιστημόνων, καθώς και αξιωματικών του στρατού της Χιλής που είναι επιφορτισμένοι με τον ανεφοδιασμό της αποστολής, έχουν την ευκαιρία να βρεθούν εκεί. Το Ινστιτούτο Ανταρκτικής της Χιλής (INACH), το οποίο διαχειρίζεται και συντονίζει τις επιστημονικές δραστηριότητες στο χιλιανό έδαφος της Ανταρκτικής, διοργανώνει μια επιστημονική ανταρκτική εκστρατεία σε ετήσια βάση, παρέχοντας στους ερευνητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδρομών στο αυστραλιανό καλοκαίρι μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου .

Ο Χιλιανός επιστήμονας Ricardo Jana και μια ομάδα εξερευνητών του στρατού, εντοπίζουν μια περιοχή με GPS κοντά στο Higgins Nunatak, στον παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth. Ανταρκτική, 29 Νοεμβρίου 2018.

Σε συνεργασία με τα τρία σκέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Χιλής, το INACH λειτουργεί ένα πολικό σταθμό που ονομάζεται Union Glacier Camp, μια προσωρινή θερινή βάση που βρίσκεται στο γιγαντιαίο παγετώνα Union στα βουνά Ellsworth, λίγο πάνω από 1.000 χιλιόμετρα από τον Νότιο Πόλο . Το Union Glacier Camp είναι το τρίτο πιο νότιο στρατόπεδο της ηπείρου της Ανταρκτικής και είναι ανοιχτό μόνο για ένα μήνα.

Φέτος, η INACH επέλεξε οκτώ επιστήμονες μέσω δημόσιου διαγωνισμού, για να συμμετάσχουν σε τέσσερα έργα πεδίου που περιλαμβάνουν εκδρομές εδάφους και αέρα, για να διεξάγουν μια σειρά πειραμάτων, όπως η καταγραφή μετρήσεων και η συλλογή δεδομένων, η εξέταση των στοιχειωδών μορφών ζωής και η λήψη δειγμάτων από χιόνι, πάγο και ιζήματα.

Μια αεροφωτογραφία δείχνει τους Χιλιανούς επιστήμονες Nicolas Bruna και Matias Vargas συνοδευόμενοι από δύο εξερευνητές του στρατού, καθώς συλλέγουν ιζήματα στη βάση του Elephant Head στο παγετώνα της Ένωσης στα βουνά Ellsworth της Ανταρκτικής, 21 Νοεμβρίου 2018.

Ένας πιλότος κοιτάζει ένα αεροπλάνο Twin Otter, κατά τη διάρκεια πτήσης με επιστήμονα-ερευνητή κοντά στον παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth, Ανταρκτική, 23 Νοεμβρίου 2018.

Οι Χιλιανοί επιστήμονες Sebastian Vega και Sandra Troncoso, δίπλα σε έναν εξερευνητή του στρατού, ψάχνουν δείγματα λειχήνων για τους Buchanan Hills, στο παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth της Ανταρκτικής, 26 Νοεμβρίου 2018.

Μια ομάδα επιστημόνων παρακολουθεί ένα μάθημα διδασκαλίας για θέματα ασφάλειας, στο χιλιανό στρατόπεδο Glaciar Union, στα βουνά Ellsworth της Ανταρκτικής στις 20 Νοεμβρίου 2018.

Ο Χιλιανός επιστήμονας Matias Vargas συλλέγει ρινική βλέννα για μελέτη σχετικά με τα βακτηρίδια σε ψυχρές περιοχές, στη σκηνή του στο παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth της Ανταρκτικής στις 26 Νοεμβρίου 2018.

Οι Χιλιανοί επιστήμονες Nicolas Bruna και Matias Vargas εργάζονται στην σκηνή τους πάνω στα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικών ταξιδιών συλλογής. Στον παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth. Ανταρκτική, 26 Νοεμβρίου 2018.

Ο Χιλιανός επιστήμονας Francisco Aguirre δίνει GPS συντεταγμένες στους εξερευνητές του στρατού, πριν από ένα ταξίδι στην περιοχή, στον παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth. Ανταρκτική, 27 Νοεμβρίου 2018.

Ο Χιλιανός επιστήμονας Ricardo Jana και μια ομάδα στρατιωτικών εξερευνητών, παρακολουθούν μια περιοχή με GPS κοντά στο Higgins Nunatak, στον παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth. Ανταρκτική, 29 Νοεμβρίου 2018.

Οι Χιλιανοί επιστήμονες Ricardo Jana και Francisco Aguirre εργάζονται σε έναν αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό, στον παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth. Ανταρκτική, 24 Νοεμβρίου 2018.

Ο Χιλιανός επιστήμονας Σεμπάστιαν Βέγκα ανακαλύπτει μια λειχήνα στο Όρος Ρόσμαν, στον παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth. Ανταρκτική, 22 Νοεμβρίου 2018.

Οι Χιλιανοί επιστήμονες Ricardo Jana και Francisco Aguirre εργάζονται σε αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό, κάτω από φωτοστέφανο (οπτικό φαινόμενο) στον παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth της Ανταρκτικής, στις 24 Νοεμβρίου 2018.

Η Χιλιανή επιστήμονας Sandra Troncoso εξετάζει πέτρες με λειχήνες στη σκηνή της στο στρατόπεδο Glaciar Union στον παγετώνα Union της Ανταρκτικής, στις 30 Νοεμβρίου 2018.

Οι Χιλιανοί επιστήμονες Ricardo Jana και Francisco Aguirre εργάζονται σε έναν δοκιμαστικό λάκκο χιονιού, στον παγετώνα Union, στο βουνό Ellsworth της Ανταρκτικής, στις 05 Δεκεμβρίου 2018.

Ο Χιλιανός επιστήμονας Jose Jorquera χτυπά το χιόνι μέσα σ’ έναν δοκιμαστικό λάκκο, στον παγετώνα Union, στα βουνά Ellsworth της Ανταρκτικής, στις 05 Δεκεμβρίου 2018.

Οι Χιλιανοί επιστήμονες Ricardo Jana και Francisco Aguirre εργάζονται σε έναν δοκιμαστικό λάκκο χιονιού, στον παγετώνα Union της Ανταρκτικής, στις 04 Δεκεμβρίου 2018.

Μια άποψη από αέρος του ερευνητικού σταθμού Glaciar Union στον παγετώνα Union στα βουνά Ellsworth. Ανταρκτική, 23 Νοεμβρίου 2018.

 

 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.