popaganda_marijuana_3
Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών έχει νικητή και οι υποστηρικτές των ναρκωτικών τον κερδίζουν. Αυτή η ρήση του Μπιλ Χικς από το μακρινό 1992 είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ και θα τον έκανε χαρούμενο. Όχι για το επικαιρικό του θέματος, αλλά γιατι καθώς φαίνεται τα πράγματα πηγαίνουν μπροστά. Το Κολοράντο έγινε η πρώτη περιοχή στις ΗΠΑ, που εκτός από νομιμοποίηση της μαριχουάνας, θα θυμίσει λίγο από Άμστερνταμ. Και ενδέχεται να το ξεπεράσει. Στο άρθρο της Huffington Post, η Τετάρτη της 5/3/2014 “βαπτίστηκε” ως η “Πράσινη Τετάρτη”. Κι αυτό γιατί, οι “πωλητές” μαριχουάνας ισχυρίζονται πως ο τζίρος συνολικά σε όλο το Κολοράντο, είναι περί το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Περισσότερα από 24 μαγαζιά άνοιξαν σε ολόκληρη την Πολιτεία, λογικά θα υπάρξουν κι άλλοι που θα συμμετάσχουν στην “παραγωγή”, αλλά το πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με τη φορολογία και τα τραπεζικά συστήματα, αφού υπάρχει εμπλοκή, μιας και η μαριχουάνα δεν έχει αναγνωριστεί ως νόμιμη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι σίγουρο, πως η διαμάχη θα μετακινηθεί από το εάν είναι νόμιμο ένα ναρκωτικό, στο πώς θα το φορολογήσει το κράτος για να βγάλει χρήματα απ’αυτό, όπως έγινε παλιότερα με το τσιγάρο και το αλκοόλ. Υπολογίζεται, πως μόνο από το Κολοράντο, ο φόρος θα επιφέρει στο κράτος γύρω στα 67 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, μέχρι στιγμής τα μόνα προβλήματα που έχουν αναφερθεί στην περιοχή, έχουν να κάνουν με την τεράστια ουρά αναμονής και ορισμένους που “την άκουσαν” σε δημόσια θέα. Πέραν αυτού, ουδέν.Για να διασκευάσω λίγο τα λεγόμενα του Χικς, η μάχη κατά των ναρκωτικών έχει κερδηθεί από εκείνους που είναι υπέρ. Για τον πόλεμο, έχουμε ακόμη καιρό.