POP__MG_5815

ΜΟΥΣΙΚΗ Θυμάμαι στο γυμνάσιο που όλα τα κορίτσια άκουγαν Britney και τα αγόρια Red Hot Chili Peppers. Ήταν η εποχή που είχε βγει το Californication και ήταν πολύ έντονο. Παντού ακουγόταν το Otherside. Μόλις τους ξανακούω, θυμάμαι το κομμάτι της εφηβείας μου, τότε που ήμουν 15 χρονών. Bέβαια, η αγαπημένη μου μπάντα είναι οι Joy Division. Ακόμα μoυ αρέσουν πολύ οι Mogwai ενώ η τελευταία συναυλία που πήγα ήταν οι A Place to Bury Strangers στο Fuzz πριν λίγες μέρες. Αυτός είναι ο ήχος που μου αρέσει. Το αστείο βέβαια είναι ότι σε λίγο καιρό θα παίξω σε μια παιδική/εφηβική παράσταση που θα παίζει συνεχώς Britney Spears. Τι θα κάνω;

ΤΑΙΝΙΕΣ Βασικά δεν έχω μια συγκεκριμένη αγαπημένη ταινία. Μου αρέσει πολύ ο Γούντι Άλεν και βλέποντας τις ταινίες του νομίζω ότι κάνω ψυχοθεραπεία. Όποτε δεν είμαι καλά ή θέλω κάτι, βλέπω πάλι αυτά που έχει σκηνοθετήσει. Λέει πολλά για τον κόσμο, για το τι κάνουμε εμείς, για το ανθρώπινο είδος και ποια είναι η θέση του πάνω σε αυτό. Μου αρέσουν πάντως οι ταινίες, είναι μέρος της καθημερινότητας μου και βλέποντας ξεφεύγω. Το γαλλικό Νikita του Λικ Μπεσόν μ’ έκανε να θέλω να παίξω ένα τέτοιο ρόλο. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά μια καθημερινή γυναίκα που απλά βγάζει πιστόλια. Όταν το είδα είπα θέλω να γίνω ηθοποιός για να παίξω αυτήν ακριβώς.

POP__MG_5741

ΒΙΒΛΙΑ Τώρα διαβάζω του Ντοστογιέφσκι, το Σπίτι των Νεκρών, έχω το τελευταίο του Πέτρου Μάρκαρη (Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, 2012 – Η τριλογία της κρίσης 3) και ένα βιβλίο που λέγεται Αντάρτισσες. Είναι της Ίνγκριντ Στρομπλ και μιλά για το ρόλο της γυναίκας στην αντίσταση από το 1936 μέχρι το 1949. Δείχνει το πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος τους σε όλο αυτό, που έκρυβαν τους Εβραίους και βοηθούσαν τους άντρες που ήταν στις μάχες. Όταν τις ρώτησαν γιατί το έκαναν όλο αυτό, απάντησαν πως μια τέτοια πράξη δεν ήταν πράξη αντίστασης, αλλά ανθρωπιάς. Έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνει ο καθένας.

POP__MG_5980_1

ΣΠΟΡ Δεν ασχολούμαι πολύ με τον αθλητισμό. Έπαιζα βόλεϊ με τις ώρες στις παραλίες της Ρόδου από τότε που πήγαινα σχολείο μέχρι και μεγαλύτερη. Πηγαίναμε στις 10 το πρωί και παίζαμε μέχρι το απόγευμα μες στον ήλιο. Τώρα βέβαια έχω να το κάνω όλο αυτό 6-7 χρόνια. Δεν έχω ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Ξυπνάω και βλέπω το mail μου και τα κοινωνικά δίκτυα και μετά ενημερώνομαι από το Κουτί της Πανδώρας, το Τvxs, το Βήμα και στο Flix.gr για τα κινηματογραφικά.

POP__MG_5398_1

ΤV Παλιά έβλεπα τα πάντα στην τηλεόραση. Πέρναγα εξάωρα μπροστά από την οθόνη. Έβλεπα Big Brother και όλα τα reality. Ήταν κάψιμο. Διάβαζα και παράλληλα είχα ανοιχτή την τηλεόραση. Τώρα δε βλέπω καθόλου. Μόνο ξένες σειρές παρακολουθώ. Τρελάθηκα με το Breaking Bad και έχω πορωθεί με το Homeland. Μπορώ να βλέπω ολόκληρες σεζόν σε μια μόνο μέρα. Ειδικά αν δεν έχω δουλειά αυτό κάνω.

TAΞΙΔΙ Είχα πάει στη Βουδαπέστη πριν λίγα χρόνια και αυτή η πόλη ήταν πολύ διαφορετική από οτιδήποτε έχω δει. Μου φάνηκε σκοτεινή και μου έκανε όλη αυτή η ατμόσφαιρα. Θέλω πολύ να πάω στην Κούβα παρότι μου λένε πως δεν είναι έτσι όπως τα φαντάζομαι. Θέλω να δω έναν διαφορετικό πολιτισμό, η Κούβα είναι ένα μέρος που  με κάνει να θέλω να δω πως είναι όλο αυτό το σύστημα.

Η Αριάδνη Καβαλιεράτου είναι ηθοποιός. Παίζει στο “Ο Εχθρός Μου” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Νοεμβρίου από την Odeon.