popaganda_youtubers

Το κωμικό πεδίο στην Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά την τελευταία πενταετία. Ο «ενταφιασμός» της τηλεοπτικής κωμωδίας και η μετακίνηση του ενδιαφέροντος στο διαδίκτυο, με τις πάμπολλες δυνατότητες που αυτό παρέχει, ανέδειξε καθημερινούς ανθρώπους που, χωρίς το φόβο της λογοκρισίας, έκαναν τον κόσμο να ανακαλύψει μια κωμωδία άλλου είδους, πιο άμεση και ελεύθερη.

Αποτέλεσμα: αυτοί οι ιντερνετικοί κωμικοί έγιναν με το δικό τους τρόπο celebrities. Sold-out περιοδείες stand-up comedy ανά την Ελλάδα, σταματήματα στο δρόμο από οπαδούς για φωτογραφίες και κουβεντούλα, επίμονα σχόλια στα διάφορα κοινωνικά μέσα για το πότε στο διάολο θα ανέβει το επόμενο βίντεο (ακόμα και υβριστικού περιεχομένου από haters). Ακόμα και διάφορες διαφημιστικές εταιρείες εμπνεύστηκαν από τη δημοτικότητα και το ιδιαίτερο στυλ αυτών των βίντεο και κυκλοφόρησαν διαφημίσεις παρόμοιου ύφους, επισφραγίζοντας ότι ναι, είναι πράγματι το «Next Big Thing» στα μέσα και την εγχώρια κωμωδία.

Έτσι, λοιπόν, μιλήσαμε με μερικούς από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της ελληνικής youtubeικής κωμωδίας, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις ποικίλης ύλης με τον τρόπο τους για τους εαυτούς τους, για το τώρα και για υποθετικά σενάρια. Σε αυτό το σημείο, να τους ευχαριστήσω τόσο για την άμεση ανταπόκριση όσο και για τη βοήθεια που πολλοί από αυτούς προσέφεραν στην πραγματοποίηση του αφιερώματος.

Σημείωση: Όλες οι συνεντεύξεις είναι in character και, για να παραφράσω το ρητό γνωστής δισκογραφικής εταιρείας, reading it in their own voices yields maximum results.

NightpowerGR

23__MG_0645
nightpower

{ Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρολ της ελληνικής youtubeικής κοινότητας. Χαρακτηριστικά του χιούμορ του, οι ηλίθιες politically incorrect «απόψεις» του, το απλανές ύφος, οι συνεχείς αναφορές στην ιντερνετική κουλτούρα και στην πραγματικότητα εν γένει, που ψαρώνουν όποιον τον βλέπει για πρώτη φορά και προκαλούν νευρικό γέλιο στους μυημένους. Μπορεί να μην παίρνει τη μερίδα του λέοντος σε views και συνδρομητές, μα αποτελεί μια από τις πιο cult φιγούρες της ελληνικής ιντερνετικής κωμωδίας. }

Τα βιντεάκια μου με πέντε λέξεις; Κοινωνική! Σάτιρα! Που! Σε! Αφυπνίζει!

Έβλεπα ΑΜΑΝ μικρός και έλεγα ότι τα χώνουν ωραία για τους πολιτικούς, δηλαδή αν έκαναν κόμμα, ΑΜΑΝ θα ψήφιζα, από μικρός το λέω αυτό. Και το Muppet Show μου άρεσε. Οι γέροι πιστεύω ότι θύμιζαν λίγο κανονικούς γέρους, ο παππούς μου ήταν ένα μεγάλο ίνδαλμα που έκραζε το ΠΑΣΟΚ και μου θύμιζε αυτούς τους παππούδες και έτσι το συνδύασα.

Το πιο άσχημο σχόλιο που μου έχουνε γράψει είναι αυτό που δεν έχει ουσία. Ένας μου έγραψε «Στα τρένα». Αυτό είναι κλεμμένη ατάκα, τι το γράφεις; Copyright δεν είχε βάλει από δίπλα. Το ‘χω κάνει report και το ‘στειλα και στον Mikeius με print screen.

Τελευταία κλαίω με την πτήση και το χαμένο Μπόινγκ. Πολύ γέλιο, όμως, έριξα τελευταία με το Σταρ, που έδειχνε ένα πάντα. Αλλά έκλαιγα κιόλας γιατί είναι ένα είδος προς εξαφάνιση. Γελάω, επίσης, όταν ακούω να λένε ότι θα βγούμε από την κρίση. Ντάξ, αστείο. Εγώ λέω ότι να βγούμε τελείως αποκλείεται, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να ζήσουμε από τα δάνεια.

Θα διαφήμιζα πολύ εύκολα καφέ και ζάχαρη. Είναι καλό να διαφημίζεις γιατί ενημερώνει τον κόσμο. Λέω μια μέρα «τι μου λείπει στη ζωή μου;», βλέπω στην τηλεόραση «Πάρτε κολώνια» και αγοράζω αυτήν την κολώνια και εκπληρώνεται αυτή η επιθυμία που είχα τόσο καιρό μέσα μου και δεν ήξερα για αυτήν, μέχρι που μου το θύμισε η διαφήμιση.

ΔΕΝ πίνω μπάφο. Και μπύρα πίνω λίγο. Καμιά φορά βέβαια όταν πάω έξω πίνω, χεχ, είναι να με δεις εμένα μεθυσμένο. Είμαι κατά των ναρκωτικών, στο να είναι νόμιμα κυρίως. Πιστεύω ότι για να απελευθερωθεί ο χρήστης, πρέπει να φέρουμε οργανισμούς, υποκατάστατα, τους γονείς για να τον γεμίσουμε ενοχές και να φύγει από αυτά.

Αγαπημένος μου δημοσιογράφος, τώρα, είναι ο Μπογδάνος. Έχει αυτό το πολύ ωραίο που έχουν οι δημοσιογράφοι, που δεν έχεις εαυτό και προσωπικότητα και μπορείς να προσαρμόζεσαι στο τι είναι ο άλλος, είναι σημαντικό για να εκμαιεύεις από τον άλλο πράγματα.

Από σειρές μου αρέσει μόνο το Breaking Bad. Τρέλα. Δηλαδή κάθονται και κάνουν ναρκωτικά. Εδώ στην Αθήνα δεν μπορείς να το ζήσεις κάπου αυτό.

Τελευταία έχω κάνει like σε μια σελίδα, δεν ξέρω αν την έχεις ακούσει, το «βασανίζομαι».  Δε μπορώ να το πιστέψω μέσα σε μια ημέρα πόσα αστεία πράγματα έχουν σκεφτεί. Είναι πανέξυπνοι! Ο «βασανίζομαι» είναι ο πιο αστείος άνθρωπος στον κόσμο και λένε ότι είναι ο ίδιος που έγραφε το σύνθημα στον τοίχο. Πως ας πούμε ο Λεβέντης έκανε την Ένωση Κεντρώων και μετά το ‘κανε ταγκιά; Αυτός είχε την ταγκιά και μετά έκανε τη σελίδα. Γαμάτο!

Μια ταινία που μου άρεσε είναι αυτή με το Mewtwo που τα Πόκεμον είχαν κλωνοποιηθεί και παλεύαν και ο Mewtwo λέει «Σημασία έχει όχι το που γεννήθηκες, αλλά το τι κάνεις στη ζωή σου». Να το ακούν αυτό μερικά παιδάκια που είναι άπορα και πεθαίνουν της πείνας από AIDS για να μη ρίχνουν το φταίξιμο σε μας ότι πρέπει να τα σώσουμε. Χειρότερη ταινία που έχω δει, το «Ένα Ελεύθερο Κορίτσι» με τον Μπάρκουλη. Είχε πολλές προοπτικές και το χάλασαν.

Πρέπει να επανέλθει ΤΩΡΑ στην τηλεόραση το Εκείνες και Εγώ. Έχει μείνει στο μυαλό του κόσμου ότι ο γκόμενος ο σωστός είναι ή ο Φουστάνος ή ο Τζόι Τριμπιάνι ή ο Μπάρνι Στίνσον, ενώ στην ουσία είναι ο Γιάννης Μπέζος. Τώρα έχει γίνει οικογενειάρχης και παίζει όλο σε δράμα ενώ τότε ήταν πιο τζόβενο που του κολλούσε κιόλας.

Μια μεγάλη προσωπικότητα που θα ήθελα να γνωρίσω είναι ο Χριστός για να του πω «ρε τρελέ, ηρέμησε λίγο», και τον Χίτλερ για να του πω το ίδιο πράγμα. Με άλλη έννοια στον καθένα, όμως, ή τουλάχιστον να είμαστε μαζί στο τραπέζι και να λέει ο ένας στον άλλον «ηρέμησε λίγο». Να είμαι ο διπλωμάτης που θα φέρει την ειρήνη ανάμεσα στους ναζί και τους Χριστιανούς.

Θα ‘ταν μούφα να πω το κόμμα μου «Νυχτοδύναμη Ελλάς», έτσι; Νομίζω πως στην αρχή θα έκανα ένα κόμμα που θα ήταν πιο λαϊκιστικό, θα ‘χαμε ένα όνομα σαν «Όχι Άλλο Κουτόχορτο», και μετά αφού θα βγαίναμε θα το ονομάζαμε κάτι που θα ‘χε μέσα τις λέξεις «Εκσυγχρονισμός», «Επιστήμη» και «Φιλελεύθερο», για να φανούμε ότι είμαστε σύγχρονοι, δεν είμαστε δηλαδή Χριστιανοί. Θα έβαζα φυλακή όλους τους πολιτικούς, θα τους έπαιρνα τα λεφτά που έχουν κλέψει και θα τάιζα τον κόσμο.

Η βιογραφία μου θα λέγεται «NightpowerGR- Η ζωή ενός youtuber που έγινε ο Θεός». Θα ακουμπήσει στα ράφια και θα ακουμπήσω και εγώ φράγκα στην τσέπη.

Η ανθρωπότητα θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο της όταν οι άνθρωποι αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίσοι και να έχουμε το ίδιο πράγμα. Τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει και θα πει «γαμώτο, δεν είμαστε ίσοι, τι να κάνουμε;» *σηκώνει τους ώμους του επιδεικτικά και έντονα* (σ.σ.: μας παρακάλεσε να το γράψουμε ακριβώς έτσι).

http://youtu.be/4_rfZr4WZtk

Στην επόμενη σελίδα ο Κώστας Μαλλιάτσης Σάλας