Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.06.2022

Τσίπρας: «Το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας»

Στις συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Τσίπρας: «Το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας»

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλει ό, τι πιο αντιλαϊκό, ό, τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου. Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι το οκτάωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886, τους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς. Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας: «Καλύτερα να το ξανασκεφτούν».

Yπενθυμίζεται ότι εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ο αντεξουσιαστικός χώρος θα δώσουν σήμερα το παρόν στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της ημέρας απεργίας για την Εργατική Πρωτομομαγιά, η οποία φαίνεται ότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ με αφορμή το αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας δια χειρός Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, επιχειρώντας να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει το εν λόγω σχέδιο νόμου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην κατάργηση του 8ώρου, παραλληλίζοντας σε μια εξαιρετικά άκυρη σύγκριση την διευκόλυνση ενός εργαζομένου για…το μάζεμα της ελιάς με το ωράριο-λάστιχο, είχε κατηγορήσει την αντιπολίτευση για «πολλά fake news και ανοησίες» αναφορικά με το νομοσχέδιο. «Πρόκειται για μια ρύθμιση που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία και γίνεται εκτεταμένα χρήση στις άλλες χώρες. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Προβλέπεται μια διευθέτηση του χρόνου εργασίας για ορισμένες περιόδους του χρόνου, που οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν αυξημένες ανάγκες, να μπορεί να πηγαίνει κανείς μέχρι τις 10 ώρες εργασίας» είχε αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.
 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.