Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.06.2022

ΠΟΕΔΗΝ: 41 νεκροί στο Ιπποκράτειο σε 15 ημέρες – Δεκάδες οι διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής

Τις δραματικές εικόνες από τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας μεταφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος τονίζει ότι η θνητότητα εκτός ΜΕΘ αγγίζει το 80%.
ΠΟΕΔΗΝ: 41 νεκροί στο Ιπποκράτειο σε 15 ημέρες – Δεκάδες οι διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής

Τις δραματικές εικόνες από τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας μεταφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας με την χτεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο να «κλείνει» με την εξέταση 150 περιστατικών κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ εισήχθησαν 63 ασθενείς με κορωνοϊό και 21 ασθενείς ως ύποπτα κρούσματα. Η ΜΕΘ με 15 κλίνες είναι γεμάτη ενώ 7 διασωληνωμένοι βρίσκονται ακόμη σε λίστα αναμονής για χειρουργείο.

Στοιχεία-σοκ για τους θανάτους στο Ιπποκράτειο

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το τελευταίο 15ημερο πέθαναν 41 ασθενείς με κορωνοϊό και 37 ασθενείς από άλλες παθήσεις. Από τους 41 ασθενείς που πέθαναν από κορωνοϊού,  οι 29 κατέληξαν στις κλινικές, 6 διασωληνωμένοι ασθενείς κατέληξαν στις προσωρινές ΜΕΘ των χειρουργείων και 5 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς σε λίστα αναμονής. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η θνητότητα εκτός ΜΕΘ αγγίζει το 80%.

Τραγικό παράδειγμα για την κατάσταση των περιφερειακών νοσοκομείων της κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί το νοσοκομείο Έδεσσας. Όπως αναφέρει το τελευταίο δεκαήμερο πέθαναν πάνω από 30 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές.

Οι κλίνες ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα
Οι κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλία είναι γεμάτες. Στη Στερεά Ελλάδα υπάρχουν 3 κενές κλίνες. Στην Αττική υπάρχουν 15 κενές κλίνες, ενώ γεμάτα είναι τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Από μία κενή κλίνη έχουν στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο.

Στην Αττική νοσηλεύονται πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό  και άλλες παθήσεις εκτός ΜΕΘ. Ενδεικτικά στη Νίκαια νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς και στο Θριάσιο ένας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
“ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΘΡΙΛΕΡ.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘ

Είμαστε τώρα στο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Έκλεισε μόλις η εφημερία. Εξετάσθηκαν 150 περιστατικά κορωνοϊού. Εισήχθησαν 63 ασθενείς με κορωνοϊό και  21   ασθενείς ύποπτα κρούσματα. Η ΜΕΘ 15 κλινών γεμάτη και 7 διασωληνωμένοι  βρίσκονται σε λίστα αναμονής στα χειρουργεία.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 

Το τελευταίο 15ημερο  πέθαναν 41 ασθενείς με κορωνοϊό και από όλες τις άλλες παθήσεις πέθαναν 37 ασθενείς.

Από τους 41 ασθενείς που πέθαναν από κορωνοϊό οι 29 κατέληξαν στις κλινικές, 6  διασωληνωμένοι ασθενείς κατέληξαν στις προσωρινές ΜΕΘ  των χειρουργείων και μόνο 5 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς  σε λίστα αναμονής. 6 στο ΑΧΕΠΑ, 15 στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ σε ΜΑΦ και στεφανιαία,  7 στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ σε χειρουργεία, 3 στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ σε χειρουργεία.

Διασωληνωμένοι ασθενείς  εκτός ΜΕΘ 1 στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ,  1 στην ΕΔΕΣΣΑ,  3 στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ. 1 στη ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 1 στον ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ.

Γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ πια αγγίζει το 80%.

Γίνεται πιά επιλογή ασθενών στις κλινικές κορωνοϊού για την τοποθέτηση μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ. Τραγικό  παράδειγμα για την κατάσταση των περιφερειακών νοσοκομείων της κεντρικής Μακεδονίας.

Το τελευταίο δεκαήμερο πέθαναν πάνω από 30 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές.  Εκτός ΜΕΘ. Η ΜΕΘ 3 κλινών έκλεισε. Είναι πολυτέλεια κατά τον κο. ΣΚΕΡΤΖΟ. Νοσηλεύει σε  δύο κλινικές 50 ασθενείς με κορωνοϊό και ανοίγει και τρίτη.

Κάθε κλινική διαθέτει δύο μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου. Γίνεται επιλογή ασθενών για τη τοποθέτηση τους αφού οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες. Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν. Δεν προλαβαίνουν να διακομισθούν.

Τρείς παθολόγοι μόνο στο νοσοκομείο και κανένας πνευμονολόγος. Επικουρικά έρχονται από  άλλα  νοσοκομεία  γιατροί. για βοήθεια.

Οι κλίνες ΜΕΘ στη ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ,

ΘΕΣΣΑΛΙΑ  γεμάτες. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.  Στη   ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ  3 κενές κλίνες , Στην  ΑΤΤΙΚΗ  15 κλίνες κενές,  γεμάτα τα δύο νοσοκομεία της ΠΑΤΡΑΣ, 1 κενή κλίνη  στη  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,  1 κλίνη κενή  ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.

Στην ΑΤΤΙΚΗ πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό και άλλων παθήσεων εκτός ΜΕΘ.   ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ. ΝΙΚΑΙΑ 4, ΘΡΙΑΣΙΟ 1.

Λειτουργούν σήμερα στα νοσοκομεία της χώρας  573 κλίνες  ΜΕΘ κορωνοϊού.

Γιαννάκος”

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.