Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
08.08.2022

Μεταλλεία Χαλκιδικής: Η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις θέσεις της

Αυτό ζητούν τα σωματεία εργαζομένων, τα οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της επένδυσης.
Μεταλλεία Χαλκιδικής: Η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις θέσεις της

Να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της στο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής ζητούν από την κυβέρνηση τα σωματεία εργαζομένων, τα οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της επένδυσης, όπως αναφέρεται σε ψήφισμα το οποίο εξέδωσαν.

«Περιμένουμε από την νέα κυβέρνηση να μας αντιμετωπίσει σοβαρά ως Έλληνες πολίτες και να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις θέσεις της. Περιμένουμε από μια αριστερή κυβέρνηση να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας για τα αυτονόητα δικαιώματά μας: την εργασία, την ευημερία, την ανάπτυξη», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα που εξέδωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Σωματείου Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, Χρήστος Ζαφειρούδας, οι εργαζόμενοι στην εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», εκφράζουν την ανησυχία τους με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι θα εξεταστούν από την αρχή οι επόμενες κινήσεις γύρω από το θέμα της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, την οποία έδωσαν νωρίτερα μέλη των διοικήσεων των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής στη Μεγάλη Παναγιά, επισήμαναν ότι σε περίπτωση που διακοπούν οι εργασίες θα απολυθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους από περιοχές της Βόρειας Χαλκιδικής, ενώ έκαναν γνωστό ότι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από τη νέα κυβέρνηση με αγωνία.

«Περιμένουμε με αγωνία τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για να καθορίσουμε τις κινήσεις μας. Οι 1.986 εργαζόμενοι, που απασχολούνται συνολικά στα μεταλλεία, είμαστε ανήσυχοι. Δεν είμαστε αντίπαλοι με τους συντοπίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια τάχθηκαν κατά της επένδυσης χρυσού, αλλά ταυτόχρονα θα είναι άδικο αν σταματήσουν οι εργασίες και βρεθούμε άνεργοι», δήλωσε ο κ. Ζαφειρούδας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.