Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.10.2023

Οι αιτήσεις Βρετανών για να αποκτήσουν ιρλανδικό διαβατήριο σχεδόν διπλασιάστηκαν μετά το Brexit

Στα ταχυδρομεία τα έντυπα αιτήσεων για την έκδοση διαβατηρίων έχουν εξαντληθεί και οι πρεσβείες της Ιρλανδίας έλαβαν χιλιάδες τηλεφωνικές αιτήσεις το διάστημα μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
Οι αιτήσεις Βρετανών για να αποκτήσουν ιρλανδικό διαβατήριο σχεδόν διπλασιάστηκαν μετά το Brexit

Ο αριθμός των αιτήσεων για την έκδοση ιρλανδικών διαβατηρίων τις οποίες έχουν υποβάλει πολίτες της Βρετανίας έχει σχεδόν διπλασιαστεί μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου και ο ρυθμός της υποβολής των αιτήσεων κλιμακώνεται, γνωστοποίησε σήμερα το ιρλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όποιος έχει γεννηθεί στην Ιρλανδία ή στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά και όποιος έχει ιρλανδό γονέα ή παππού ή γιαγιά, δικαιούται να λάβει ιρλανδικό διαβατήριο—πράγμα το οποίο αφορά περίπου 6 εκατομμύρια Βρετανούς, οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν διπλή ιθαγένεια.

Στα ταχυδρομεία τα έντυπα αιτήσεων για την έκδοση διαβατηρίων έχουν εξαντληθεί και οι πρεσβείες της Ιρλανδίας έλαβαν χιλιάδες τηλεφωνικές αιτήσεις το διάστημα μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Τα δεδομένα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα δείχνουν ότι 21.500 Βρετανοί υπέβαλαν τέτοιες αιτήσεις από τον Ιούλιο, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ο αριθμός τους ήταν λίγο χαμηλότερος από 11.000.

Οι αιτήσεις των Βρετανών που προσπαθούν να παραμείνουν υπήκοοι μιας χώρας-μέλους της ΕΕ αποκτώντας διαβατήριο του κοντινότερου γειτονικού κράτους αυξάνονται κάθε μήνα μετά το δημοψήφισμα και αυξήθηκαν κατά 120% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Οι αιτήσεις για την έκδοση ιρλανδικών διαβατηρίων στη Βόρεια Ιρλανδία, οι πολίτες της οποίας μπορούν να έχουν δύο διαβατήρια καθώς η επαρχία ανήκει στο ΗΒ, αυξήθηκαν κατά 68% μέσα στην ίδια τρίμηνη περίοδο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.