Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.05.2023

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του πάπα που συνέκρινε την άμβλωση με «προσφυγή σε πληρωμένο δολοφόνο»

Ο Πάπας επέκρινε επίσης «την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής» εξαιτίας των πολέμων, της εκμετάλλευσης του ανθρώπου και του αποκλεισμού, προτού προσθέσει στον κατάλογο αυτό την άμβλωση «στο όνομα της διαφύλαξης άλλων δικαιωμάτων».
Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του πάπα που συνέκρινε την άμβλωση με «προσφυγή σε πληρωμένο δολοφόνο»

Ο πάπας «συντάραξε βαθιά την ιατρική κοινότητα» συγκρίνοντας τη «βία» της άμβλωσης με την προσφυγή «σε έναν πληρωμένο δολοφόνο», κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος της Γαλλίας σε επιστολή του που έδωσε στον εκπρόσωπο του ποντίφικα στη χώρα Λουίτζι Βεντούρα.

Ο πάπας «εκφράστηκε πολύ σκληρά για την άμβλωση, κάτι που συντάραξε βαθιά τη γαλλική ιατρική κοινότητα την οποία έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ», έγραψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Γαλλίας δρ Πατρίκ Μπουέ σε επιστολή του με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου.

«Πώς να μην αντιδράσουμε σε αυτούς τους σκληρούς όρους, όταν οι επαγγελματίες υγείας έχουν ορκιστεί να ακούν, να βοηθούν και να στηρίζουν τις συμπολιτισσές τους προκειμένου να τις συνοδεύουν σε συχνά δύσκολες στιγμές της ζωή τους και για να τους διασφαλίζουν πρόσβαση στην άμβλωση με τις καλύτερες συνθήκες, αν εκφράσουν τη σχετική επιθυμία», διερωτήθηκε ο δρ Μπουέ.

«Αν και κατανοώ ότι η Αγιότητά του, στο όνομα της πίστης, επιθυμεί να υπερασπίζεται αρχές σημαντικές για την Εκκλησία της οποίας ηγείται», ο Ιατρικός Σύλλογος «δεν μπορεί να δεχθεί να αφορίζεται το σύνολο του ιατρικού σώματος, να στιγματίζεται», πρόσθεσε στην επιστολή του.

Ο πάπας την Τετάρτη συνέκρινε την άμβλωση με την προσφυγή «σε έναν πληρωμένο δολοφόνο» στη διάρκεια ομιλίας του από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Η διακοπή μιας εγκυμοσύνης είναι σαν να εξαλείφεις κάποιον. Είναι δίκαιο να εξαλείφεις μια ανθρώπινη ζωή για να λύσεις ένα πρόβλημα;», διερωτήθηκε ο ποντίφικας.

«Το να ξεφορτώνεσαι ένα ανθρώπινο ον είναι σαν να προσφεύγεις σε έναν πληρωμένο δολοφόνο για να λύσεις ένα πρόβλημα», σημείωσε επίσης κατά την ομιλία του αυτή που ήταν επικεντρωμένη στη βιβλική εντολή «ου φονεύσεις».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.