ΑΓΟΡΑ

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας είναι ένα πολυσυνέδριο για τη νέα γενιά

Και φέτος, για 8η χρονιά, έχει στόχο να εμπνεύσει και ν’ αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Το φετινό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας διεξάγεται 9 με 11 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε μερικά πράγματα παραπάνω συνομιλώντας με τον υπεύθυνο διοργάνωσης Δημήτρη Σκούρτα

Κύριε Σκούρτα, τι είναι τελικά το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας; To τριήμερο πολυσυνέδριο «γεννήθηκε» ως ιδέα πριν δέκα χρόνια, από τον κύριο Ιορδάνη Λαδόπουλο, πρώην καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εμπνευστή του Πανοράματος, με βασικό στόχο την ουσιαστική πληροφόρηση των νέων σ’ ότι αφορά στην επιχειρηματικότητα και στις δυνατότητες επαγγελματικού προσανατολισμού στην Ελλάδα του σήμερα.
Αυτό που προσπαθούμε με το Πανόραμα, εδώ και 8 χρόνια, είναι να ενημερώσουμε τους νεοεισερχόμενους στην αγορά σχετικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και σταδιοδρομία που προσφέρουν 15 κλάδοι/τομείς της οικονομίας. Παράλληλα, επιθυμούμε να εμπνεύσουμε ελπίδα αλλά και να αναδείξουμε τις επιχειρήσεις που καινοτομούν, σε τοπικό επίπεδο, και παράγουν έργο με όραμα για το μέλλον.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το Πανόραμα μεταξύ σχετικών πολυσυνεδρίων και σε ποιους τελικά απευθύνεται; Θα σας απαντήσω με κάποια χαρακτηριστικά σχόλια που εισπράξαμε κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης, τα οποία νομίζω ότι συνοψίζουν, με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που παρουσιάζουμε εδώ και 8 χρόνια:
– «Ενημέρωση από επαγγελματίες, με γνώσεις και εξειδίκευση. Διασυνδέσεις με εταιρίες. Ευκαιρίες για τους νέους. Αισιοδοξία και περισσότερη όρεξη για ψάξιμο και δουλειά. Μια φοβερή εμπειρία!» 
– «Βοηθάει πολύ τους νέους και γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και στην αγορά εργασίας.»
– «Είναι μια ξεχωριστή επιμορφωτική εμπειρία, που προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να έρχεσαι σε άμεση επικοινωνία με επιχειρηματίες, να θέτεις ερωτήματα και να ενημερώνεσαι για την αγορά εργασίας»

Όπως καταλαβαίνει κανείς το Πανόραμα απευθύνεται σε άτομα από 18 ως 35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, που ενδιαφέρονται να επαναπροσδιορίσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους, να ακούσουν ή και να μοιραστούν νέες ιδέες, αλλά και να εμπνευστούν από τις απόψεις και την πορεία διακεκριμένων στελεχών του Ελληνικού επιχειρείν.  Είναι ένα διαδραστικό πολυσυνέδριο και τι εννοούμε με αυτό: ενισχύει και υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ εισηγητών και συμμετεχόντων, ενώ συμβάλλει στην καλλιέργεια networking για μελλοντικές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Μιλήστε μας λίγο για περιεχόμενο της φετινής διοργάνωσης…Το φετινό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας γίνεται στις 9 ως 11 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ και τιμώμενο κλάδο τη Ναυτιλία.
Καθώς είναι ένα συνέδριο που απευθύνεται στους νέους ακολουθεί μια δομή κοντά στις εξελίξεις που αφορούν τόσο στην καινοτομία όσο και στην επιχειρηματικότητα. Φιλοξενεί πληθώρα workshops, θεματικών πάνελ, συζητήσεων και ανοικτών ομιλιών χωρίς ατζέντα. Κεντρικό τμήμα της θεματολογίας αποτελούν και οι θεματικές εισηγήσεις, με έμφαση σε κλάδους της οικονομίας που μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για το μέλλον, ενδεικτικά όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, τα Logistics, τα Data Analytics, αλλά και η Τεχνητή Νοημοσύνη και Ρομποτική, το Information Security και το Design. Στο φετινό πρόγραμμα θα παρουσιαστούν περισσότερες από 75 θεματικές ενότητες με τη συμμετοχή 190 διακεκριμένων ομιλητών, με εισηγήσεις όπως:

  • Μπορεί η επιχειρηματικότητα να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη; συζήτηση με τέσσερις επιτυχημένους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες
  • 90% των startup αποτυγχάνουν: τι κάνει σωστά το 10%;
  • Digital Transformation: ίσως η σημαντικότερη τάση που αγγίζει κάθε επιχείρηση
  • LinkedIn | Two sides of the same Coin
  • Τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική: τάσεις, φόβοι και ευκαιρίες
  • Ξεκινώντας την επιχείρησή σου: Ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης

Τι είναι ο θεσμός των Business Days που γίνεται για 6η χρονιά και γιατί έχει τόση απήχηση; Τα Business Days είναι μια καινοτομία που έχει εισαγάγει το «Πανόραμα» και ουσιαστικά αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων και των επιχειρήσεων που αναζητούν ταλέντα για τον χώρο εργασίας.
Τα Business Days έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των νέων καθώς προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία αλληλεπίδρασης με στελέχη της αγοράς και τη γνωριμία με τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας μιας εταιρείας, ενώ αφορούν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις νέων που πραγματοποιούνται σε Ελληνικές και Πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Στα περσινά 36 Business Days συμμετείχαν 900 νέοι και νέες, ένας αριθμός που αναμένεται φέτος να ξεπεραστεί.

Λίγο πριν την φετινή έναρξη, μοιραστείτε μαζί μας ένα «μυστικό» που σχετίζεται με την οργάνωση του πολυσυνεδρίου… Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι οι εθελοντές μας. Αυτοί αποτελούν ένα από τα «μυστικά» της επιτυχίας του πολυσυνεδρίου, καθώς με το πάθος και τη διάθεσή τους δίνουν το δυναμικό παρών κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ενημερώνοντας και καθοδηγώντας το κοινό των συμμετεχόντων αλλά και βοηθώντας σε ουσιαστικές ανάγκες της διοργάνωσης. Και, φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εταιρείες που υποστηρίζουν την πρόσβαση των νέων σε επιμορφωτικές πρωτοβουλίες, όπως το «Πανόραμα», χορηγώντας την υλοποίησή του για 8η χρονιά.

Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας.
9 με 11 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.