Όλα αυτά τα χρόνια που μοιραζόμαστε τις συνταγές μας μαζί σας, μας έχετε αποδείξει ότι οι συνταγές της γιαγιάς Μαλίας είναι από τις πιο αγαπημένες σας.
Λαμβάνω συνεχώς στο instagram τις λαχταριστές φωτογραφίες σας με τα γεμιστά της, πιάτα με τα τέλεια μελωμένα λαδερά φασολάκια της και κατσαρόλες με το αγαπημένο σε οσους μεγάλωσαν στην Πελοπόννησο μενουδέλι ή μπήγουλι, το πιάτο με το οποίο η λυκιά γιαγιά μου μας μεγάλωσε.
Αυτή τη φορά η Μαλία επιστρέφει με τις λαδερές μπάμιες της. Όσοι αγαπάτε το παράξενο αυτό λαχανικό, ακολουθήστε τα μυστικά της και θα διαπιστώσετε ότι είναι η καλύτερη συνταγή που θα βρείτε για το καλοκαίρινο αυτό πιάτο.
Όσοι μισείτε τις μπάμιες (και είστε πολλοί), δοκιμάστε το και κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάξετε γνώμη καθώς οι μπάμιες της γιαγιάς μου είναι γλυκές, νόστιμες και δεν έχουν καθόλου “σάλιο” χάρη στην προετοιμασία που τους κάνει.
Μπάμιες λαδερές
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Υλικά
500 γρ. φρέσκιες μπάμιες
4-5 κ.σ. ξύδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
160 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο