Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaGADGETS

Υπάρχει λόγος αγοράς ενός selfie stick;

Όταν κόσμος και κοσμάκης κυκλοφορεί με ‘κείνα τα μαρκούτσια που τον βοηθούν να βγάζει καλύτερες selfies, υπάρχει λόγος για να κάνετε κι εσείς το ίδιο;
selfie-stick

Selfie stick. Γνωστό και ως μαρκούτσι/κοντάρι/μακρυνάρι/γκαρίτσαφλος για selfies ή αντίστοιχα selfoμάρκουτσο/selfoκόνταρο/selfoμακρύναρο/selfoγκαρίτσαφλος, πρόκειται για ένα από ‘κείνα τα αξεσουάρ που όταν πρωτοεμφανίστηκαν ανάθεμα κι αν πίστεψε κανείς ότι θα μπορούσαν να πείσουν το κοινό για την αξία τους. Ε, το συγκεκριμένο όχι απλά τα κατάφερε αλλά μεγαλώνει διαρκώς τους «πιστούς» του, κόσμο δηλαδή που δεν λέει να πάει μια εκδρομή, έναν περίπατο, μια βόλτα δίχως να πάρει μαζί αυτό το τόσο απαραίτητο (;) αξεσουάρ. Πρακτικά, πρόκειται για ένα κοντάρι στη μία άκρη του οποίου προσαρτάται το smartphone. Κοντάρι και συσκευή συνδέονται μέσω Bluetooth, οπότε και η τελευταία είναι σε θέση να τραβήξει φωτογραφίες με το πάτημα ενός κουμπιού/διακόπτη που υπάρχει στην άλλη άκρη του πρώτου ή σε ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο –άλλα βασίζονται απλά στη χρονοκαθυστέρηση της κάμερας του smartphone.

Είναι όμως τόσο χρήσιμο ένα τέτοιο αξεσουάρ ή πρόκειται απλά για ακόμα μία υπερτιμημένη μόδα της εποχής; Τα selfie sticks έχουν ενθουσιώδεις υπέρμαχους αλλά και φανατικούς πολέμιους, οπότε αν ανήκετε στους «ορκισμένους» δεύτερους, μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζετε κάπου εδώ. Η μόδα του selfie stick ξεκίνησε όπως και κάθε περίεργη τέτοια από την Ιαπωνία και την Κορέα και μέσω των πολυταξιδεμένων Γιαπωνέζων και Κορεατών εξαπλώθηκε και στον υπόλοιπο πλανήτη. Κατ’ αρχάς αν αρέσκεστε να τραβάτε φωτογραφίες με εσάς μέσα, μιλάμε για κάτι που σίγουρα θα σας βολέψει. Φτάνουν πια οι φωτογραφίες με εκείνο το χέρι που ξεκινά από το σώμα και χάνεται κάπου κάτω από την κάμερα: ξεκίνησαν ως γραφικές, κατέληξαν να είναι απλά αντιαισθητικές. Για να καταλάβετε για τι μιλάμε, φανταστείτε πως το hashtag #selfiestick μετρά πάνω από 770 χιλιάδες φωτογραφίες στο Instagram.

Αν νομίζετε λοιπόν πως η χρήση ενός τέτοιου stick θα βελτιώσει τις λήψεις σας, το χρησιμοποιείτε, τόσο απλά. Εφ’ όσον προχωρήσετε στην αγορά ενός τέτοιου, δώστε βάση στον τύπο του: υπάρχουν κάποια που επικοινωνούν με το smartphone σας μέσω Bluetooth (και έρχονται προαιρετικά με ασύρματο χειριστήριο) και άλλα που συνδέονται στη θύρα των ακουστικών, οπότε και η λήψη των φωτογραφιών γίνεται πατώντας ένα πλήκτρο στη χειρολαβή. Σε άλλα, φθηνότερα μοντέλα, δεν υπάρχει κανένα πλήκτρο ελέγχου, οπότε εκεί θα χρειαστούν προσεκτικές κινήσεις αφού «παίζετε» με τη χρονοκαθυστέρηση που προσφέρει η κάμερα της συσκευής σας. Ανάλογα τον τύπο και το μοντέλο που θα επιλέξετε, μπορείτε να βρείτε selfie sticks σε τιμές χαμηλότερες ακόμα και των 10€.

Δεν υπάρχει λόγος χλεύης των selfie sticks. Σε πολύ κόσμο αρέσει να τραβά selfies, οπότε αυτός ο συγκεκριμένος κόσμος θα δει τις λήψεις του να απογειώνονται ούσες σταθερότερες και καθαρότερες και χωρώντας περισσότερο κόσμο μέσα. Σε τελική ανάλυση και με δεδομένη τη χαμηλή τους τιμή, μπορείτε έστω να κάνετε μια δοκιμή –ακόμα κι εσείς να μη βολευτείτε, όλο και κάποιον θα βρείτε να «τακτοποιήσετε».

POP TODAY
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.