Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Αν πιστεύετε πως το minimal chic είναι βαρετό, τότε δεν έχετε δει τη χειμερινή συλλογή Fotini Karagianni

Η σχεδιάστρια προτείνει κομμάτια σε basic αποχρώσεις, υφάσματα πλεχτά, και οικολογική γούνα, ενώ στην υπέροχη συλλογή της πρωταγωνιστούν τα ψηλόμεσα παντελόνια, τα oversized πανωφόρια και τα μονοχρωματικά deux-pièces.

Οι δημιουργίες της Φωτεινής Καραγιάννη χαρακτηρίζονται κυρίως από μια minimal και ανεπιτήδευτη αισθητική, χωρίς όμως η σχεδιάστρια να αποκλείει πειραματισμούς και προσθήκη άλλων στοιχείων που κάνουν μια συλλογή πιο ενδιαφέρουσα. Όπως η μόδα, έτσι και εκείνη, θέλει να αλλάζει και να εξελίσσεται με το χρόνο διατηρώντας όμως πάντα μια συνοχή και το χαρακτηριστικό στυλ του brand.

Αφήνοντας πίσω της κάτι εντελώς διαφορετικό όπως είναι τα χρηματοοικονομικά, αποφάσισα να σπουδάσει σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη έχοντας ήδη κατά νου πως με αυτό ήθελε πάντα να ασχοληθεί επαγγελματικά. Η ιδέα λοιπόν για το brand της ξεκίνησε με τη δημιουργία της Colis’ bag, μιας χειροποίητης vintage τσάντας φτιαγμένης από αυθεντικούς ταχυδρομικούς σάκους των ΕΛΤΑ. «Η επιτυχία που είχε, καθώς και το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο είχε ήδη ξεκινήσει να υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα προς τους Έλληνες σχεδιαστές ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του brand το 2013».

Κάθε συλλογή της Φωτεινής Καραγιάννη σχεδιάζεται και παράγεται στην Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα του υφάσματος, την εφαρμογή και την ραφή. Τα κομμάτια είναι limited και διατίθενται σε επιλεγμένες boutique, γεγονός που προσδίδει μοναδικότητα στο κάθε ρούχο και κάνει το brand να ξεχωρίζει.

«Σίγουρα λόγω των αμέτρητων επιλογών που υπάρχουν στην αγορά, άλλα και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης οι αγοραστές έχουν γίνει πολύ επιλεκτικοί, κάτι όχι απαραίτητα κακό αφού ναι μεν οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, αλλά το ίδιο και οι ευκαιρίες», εξηγεί η σχεδιάστρια.

Σημειώνει και φωτογραφίζει συνεχώς πράγματα γύρω της και ανατρέχει κάθε τόσο σε αυτά. «Παρακολουθώ  τις νέες τάσεις και επηρεάζομαι από αυτές, στο βαθμό που εκφράζουν την αισθητική και τη φιλοσοφία του brand. Ιδιαίτερη έμπνευση μου δίνουν επίσης τα ίδια τα υφάσματα, το print και υφή τους δημιουργούν αμέσως στο μυαλό μου εικόνες για το τι θα ήθελα να σχεδιάσω. Φωτογραφίες, βιβλία, ταινίες επίσης βοηθούν!».

Μέχρι τώρα το brand μετρά οκτώ συλλογές με τη Haze FW1718 να είναι η τελευταία. «Σίγουρα υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα η κάθε συλλογή είναι τόσο μοναδική».

Η χειμερινή συλλογή της σχεδιάστριας βαφτίστηκε Haze FW1718 και αποτελείται από minimal chic κομμάτια σε basic αποχρώσεις, όπως μαύρο, γκρι, καμηλό και μπλε χωρίς όμως να λείπουν και κάποια prints. Τα υφάσματα είναι κυρίως πλεχτά, rib και οικολογική γούνα, ενώ πρωταγωνιστούν τα ψηλόμεσα παντελόνια, τα oversized πανωφόρια και τα μονοχρωματικά deux-pièces.

Όσο για το πως φαντάζεται συνδυασμένα τα ρούχα του brand της, η Φωτεινή Καραγιάννη πιστεύει πως το στυλ είναι μια έννοια με πολλές  διαστάσεις. «Καθένας έχει άλλη οπτική και διαφορετική προσέγγιση  του στυλ και συνεπώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους  μπορεί να φορεθεί ένα ρούχο. Σίγουρα αυτός που είναι ιδανικός  για μένα είναι εκείνος που θα κάνει τη γυναίκα που το φοράει να αισθάνεται όμορφη».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand της Φωτεινής Καραγιάννη θα βρείτε εδώ, στο Facebook και το Instagram.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.