Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaGADGETS

Drone racing: η νέα μόδα στους αγώνες ταχύτητας!

Φεύγετε για Πάσχα στο χωριό και διαπιστώνετε ότι ο ξάδερφος Βαλάντης έχει πάρει κι αυτός drone! Ελάτε, παραδεχτείτε το, μία είναι η ατάκα που πεθαίνετε να του πείτε: «τα στήνουμε»;
screen_shot_2015-04-27_at_7.45.22_am

Η εποχή που η βιομηχανία της Τεχνολογίας πάσχιζε να πείσει το κοινό για την αξία των drones, έχει παρέλθει. Ο κόσμος πλέον τα γνωρίζει, τα εμπιστεύεται και με τις προτάσεις που έχουν κατακλύσει την αγορά να καλύπτουν κάθε γούστο και βαλάντιο, τα επιλέγει και για δώρα. Τώρα που όλοι έχουμε εξοικειωθεί μαζί τους λοιπόν, δεν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα η… σχέση μας να περάσει σε άλλο επίπεδο; Γιατί όχι, ας πούμε, να μην αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά τη διοργάνωση αγώνων ταχύτητας με τη συμμετοχή drones;

Ήδη στο Ντουμπάι διοργανώθηκε το πρώτο World Drone Prix το οποίο μάλιστα κέρδισε ένας 15χρονος (!) από το Ηνωμένο Βασίλειο, βάζοντας στην τσέπη του το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $250.000. Ο περί ου ο λόγος Λουκ Μπάριστερ, συμμετείχε κιόλας σε έναν αγώνα επίδειξης που διεξήχθη πριν λίγες μέρες στο Γουέμπλεϊ, εκεί όπου οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κούρσα τόσο από τις θέσεις τους, όσο και από προοπτική «πρώτου προσώπου» με χρήση headsets που μετέδιδαν ζωντανά την εικόνα που κατέγραφαν οι τοποθετημένες στα ίδια τα drones κάμερες!

Η ώρα που οι αγώνες ταχύτητας drones θα αποτελούν το επόμενο μεγάλο στοίχημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν αργεί. Μη νομίζετε βέβαια ότι σε αυτούς θα μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας. Το είπαμε εξ άλλου: για να έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας σε έναν τέτοιο κάποιος, θα πρέπει να πιλοτάρει ένα αγωνιστικό drone. Τι είναι αυτό; Ένα drone με τέσσερις έλικες και τα ελάχιστα δυνατά στοιχεία από πλευράς σκελετού. Το πιλοτάρισμά του γίνεται χάρη στην κάμερα με την οποία είναι εξοπλισμένο. Τι πιστεύατε; Ότι ο πιλότος (διότι περί πιλότου πρόκειται) θα μπορεί να παρακολουθεί την πορεία του από κάποιο υπερυψωμένο σημείο όπως π.χ. συμβαίνει με τα τηλεκατευθυνόμενα; Αγαπητοί μας, όταν έχετε ιπτάμενα μηχανάκια που κινούνται με ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 120 χλμ/ώρα, πιστεύετε ότι θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο; Το πιλοτάρισμα ενός “racing drone” θυμίζει εν πολλοίς videogame, καθώς ο πιλότος φορώντας ένα VR headset, παρακολουθεί τα πάντα από την κάμερα του drone του, καλούμενος φυσικά να πάρει αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

drone-racing-superJumbo

Οι ειδικοί βέβαια, υποστηρίζουν ότι τα drones-νικητές δεν πωλούνται αλλά κατασκευάζονται. Μα φυσικά! Τι νομίζατε; Πώς απλά επειδή κάποιος τον φυσάει τον παρά θα μπορούσε να επενδύσει σε ένα drone και ακαριαία, ω του θαύματος, να «παντρευτεί» την πρώτη θέση; Μιλάμε για κάτι που απαιτεί εξωφρενική εξάσκηση αλλά και ένα απίστευτο «δέσιμο» ανάμεσα στο όχημα και τον οδηγό: έχοντας δε κατά νου τις κινήσεις ακριβείας που απαιτούνται, αντιλαμβάνεται κανείς πως ο τελευταίος είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα θελήσει να επέμβει στο drone του ώστε να το προσαρμόσει ακόμα περισσότερο στο στυλ του. Όσο για τα υλικά κατασκευής, έχουμε ανθρακονήματα για τα διάφορα μέρη του drone, μοτέρ τύπου 3S και 4S (κατασκευάζει ωραιότατα η Cobra) ενώ η μπαταρία δεν παίζει καθόλου ρόλο αφού οι αγώνες δεν κρατούν παραπάνω από 5 λεπτά. Σημειώστε ότι τα παραπάνω μας δίνουν πραγματικά «τέρατα τσέπης» με λόγο μονάδων ισχύος-βάρους 10:1!

maxresdefault

Αν τα παραπάνω σας ιντρίγκαραν αρκούντως και θέλετε να διεκδικήσετε τις πιθανότητές σας, αρχικά θα πρέπει να αρχίσετε με ένα απλό drone απ’ αυτά που κυκλοφορούν κατά δεκάδες στην αγορά. Μόλις δείτε περί τίνος πρόκειται και του πάρετε τον αέρα, τότε μπορείτε να περάσετε σε κάποιο έτοιμο αγωνιστικό για τα πρώτα σας βήματα. Το 6κάναλο Spectrum DX6i με κόστος που δεν υπερβαίνει τα $125 είναι μια καλή επιλογή για αρχάριους με το 9κάναλο Spectrum DX9 να συστήνεται σε εκείνους που βλέπουν το «σπορ» ακόμα πιο σοβαρά. Εννοείται ότι οι προτάσεις προσεγγίζουν το… άπειρο από πλευράς τιμής αφού τα πάντα εξαρτώνται από το μπάτζετ που δύναται να επενδύσει ο καθένας –για να καταλάβετε, υπάρχουν χειριστήρια που ξεπερνούν σε κόστος τα $1.000. Μόνο το χειριστήριο!

Όπως και να ‘χει, το λεγόμενο drone racing” αποτελεί ένα trend που τα προσεχή χρόνια –αν όχι μήνες- θα δούμε να ανεβαίνει διαρκώς. Εύπεπτο, χωρίς δυσνόητες έννοιες και όρους, ανοιχτό σε κάθε συμμετέχοντα και με κάμποσο κοινό, αποτελεί θέαμα που λίαν συντόμως θα μας… σερβιριστεί πρώτο πιάτο. Καλή όρεξη!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.