Η λογική λέει πως για να αποφασίσει κάποιος να επενδύσει σε ένα Apple Watch, θα διαθέτει τουλάχιστον ένα iPhone. Με άλλα λόγια θα είναι ήδη πελάτης της Apple, εκτιμώντας όλα τα καλά και αποδεχόμενος όλα τα στραβά της –ειδάλλως μπορεί κάλλιστα να προτιμήσει ένα smartwatch άλλης εταιρείας, από τις τόσες ποιοτικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που υπάρχουν στην αγορά. Με το Apple Watch πάντως να έχει διατεθεί και επίσημα στη χώρα μας εδώ και λίγα 24ωρα, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που το… ζαχαρώνουν. Απέναντί τους, βρίσκουν εκείνους που θεωρούν αχρείαστο ένα smartwatch, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί προέκταση του smartphone, δίχως να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Έχουν δίκιο;
Όχι!
Το Apple Watch συνοδεύει τέλεια το iPhone, όμως ο ρόλος του δεν περιορίζεται εκεί, αφού μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά αυτόνομα, καλύπτοντας ουκ ολίγες “on the go” ανάγκες του κατόχου του. Δεν θα ενημερώνεστε λοιπόν για νέα mails, κλήσεις, μηνύματα, ωστόσο θα έχετε τη δυνατότητα να ρίξετε μια ματιά σε αυτά που ήδη έχετε λάβει, αφού το Apple Watch μπορεί και αποθηκεύει τα πιο πρόσφατα εξ αυτών τοπικά. Εννοείται πως δεν θα είστε σε θέση να επικοινωνήσετε με άλλους, όμως αν για παράδειγμα έχετε λάβει οδηγίες για να πάτε κάπου ή κάτι άλλο σημαντικό, θα μπορείτε πάντα να ρίξετε μια ματιά.
Για εσάς που ασκείστε και κινείστε αρκετά, το Apple Watch θα παίξει τέλεια και τον ρόλο του activity tracker, αφού θα κρατήσει στοιχεία για την απόσταση που καλύψατε, τον ρυθμό σας, ακόμα και τις θερμίδες που κάψατε ή τον σφυγμό σας. Το Workout app τρέχει μια χαρά και στο… ρολόι σας, οπότε μπορείτε να αφήσετε το iPhone στο σπίτι –το μόνο μειονέκτημα, είναι η έλλειψη GPS. Παράλληλα, ενόσω γυμνάζεστε θα ακούτε και τα αγαπημένα σας κομμάτια, καθώς τα 2 GB εσωτερικής μνήμης του Apple Watch χωράνε μια πλήρη playlist –θα χρειαστείτε μόνο Bluetooth ακουστικά.
Τα… sci-fi