Πόσες φορές συμβαίνει κάτι καθοριστικό στη ζωή μας που τελικά την αλλάζει; Ποια πρόσωπα, ποια μέρη ή ποια γεγονότα είναι συνδεδεμένα με αυτήν την στροφή; Πολλές φορές αυτές οι στιγμές μπορεί να μην είναι προφανείς στους γύρω μας (ή ακόμα και στον εαυτό μας), στην περίπτωση όμως του Άνταμ Κοντοβά η κόκκινη σημαία ήταν εκτυφλωτική: ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή. Κινδύνεψε, ανάρρωσε, τα ξανασκέφτηκε κι αποφάσισε να το πάρει αλλιώς. Η πόρτα της μαγειρικής απλά τον περίμενε. Κι εκείνος την άνοιξε διάπλατα.
Ο Άνταμ Κοντοβάς μοιάζει να είναι παντού τον τελευταίο καιρό. Το μενού του στο Kobra είναι talk of the town, το πρόσωπό του σε περιοδικά, ιστοσελίδες, ακόμα και για λίγο στην τηλεόραση, δικαιολογεί το hype του «πιο ανερχόμενου σεφ» της περιόδου, το στυλ του φωνάζει ότι είναι ωραίος τύπος.
Ισχύει.
Με τα τατού του (τον συνδέει μάλιστα στενή φιλία με τη Vasso – ο ένας έχει σχεδιάσει πάνω στον άλλον), τη μηχανή του (που πια καβαλά απόλυτα προσεκτικά), τις μουσικές του (έσκασε στο γύρισμα με t-shirt Touché Amoré, μιας hardcore μπάντας από το LA), την πολύ κατασταλλαγμένη -παρά το νεαρό της ηλικίας- άποψη για τη ζωή στην κουζίνα (και όχι μόνο). Μεγάλο σχολείο η επταετία που δούλεψε στην οδό Ηφαίστου στο Μοναστηράκι…
Είναι ένας 35αρης με αυτοπεποίθηση και πολύ μοντέρνες ιδέες για το φαγητό, που όμως ξέρει ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν υπάρχει αγάπη πάνω από τις εστίες, που καίγεται με «τα μαγείρια του». Παράλληλα, σου βγάζει όμως κι αυτό το old school vibe που δένει αρμονικά με τα Reebok Classic Leather Legacy, τα sneakers που επιστρέφουν από τα 70s ορίζοντας το στυλ της αυγής των 20s.
Όταν του ζητήσαμε να συμπληρώσει κάτι δίπλα στο #WriteYourLegacy μίλησε για σεβασμό και την ανάγκη να επηρεάσει θετικά τους γύρω του.
Μετά φόρεσε την ποδιά του, μας ευχαρίστησε αλλά έπρεπε να επιστρέψει στην κουζίνα. Ο χρόνος είναι αμείλικτος, ειδικά αν δεν έχεις φιλετάρει το ψάρι της ημέρας…