Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
LIFE

5 λόγοι για τους οποίους πληρώνεις πολλά στο σούπερ μάρκετ

... και πώς να μειώσεις τον λογαριασμό σου!

Τριγυρνάς χαρούμενος στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, γεμίζεις το καρότσι σου με ότι σου γυαλίσει αλλά και με αυτά που νομίζεις ότι έχεις ανάγκη. Φτάνεις στο ταμείο, ανοίγεις το καροτσάκι σου (γιατί τέρμα οι πλαστικές σακούλες, μην τα ξαναλέμε), δίνεις την κάρτα για τους πόντους, βλέπεις μπροστά σου να περνάει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στα ράφια και έρχεται η ώρα της λυπητερής του λογαριασμού. ΝΤΟΙΝΓΚ! “Μα πήρα μόνο τα βασικά”. “Έχουν ακριβύνει τα πάντα”. “Τρεις σακούλες πράγματα, ένα μηνιάτικο”, μουρμουράς και φεύγεις μουτρωμένος.

Σου έχω νέα...Ναι σίγουρα έχουν ακριβύνει τα πάντα, αλλά ψωνίζεις λάθος. Μην αρπάζεσαι, δεν είναι κακό. Διόρθωσε αυτά τα 5 πραγματάκια και θα δεις πώς θα κατέβει ο λογαριασμός του super market κατακόρυφα.

1. Προγραμμάτισε τα γεύματα της εβδομάδας

Κυριακή βράδυ αράζεις, βλέπεις σειρές στο Netflix κτλ κτλ. Κάποια στιγμή, πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και βγάλε ένα πλάνο για τα γεύματα της εβδομάδας. Προφανώς αν σου έρθει όρεξη για μακαρόνια την Τετάρτη και έχεις γράψει “Μοσχαράκι λεμονάτο“, δεν θα ψυχαναγκαστείς να φας αυτό που έχεις προγραμματίσει. Αλλά ένας γενικός προγραμματισμός, βοηθάει στο να μην αγοράσεις περιττά πράγματα από το σούπερ μάρκετ και κυρίως αυτά που θα αγοράσεις να ταιριάζουν μεταξύ τους και να βγάζουν κάποια ολοκληρωμένα γεύματα.

2. Μάθε να διαβάζεις σωστά τις “προσφορές”

Πολλές φορές παρασυρόμαστε με τις προσφορές στο σούπερ μάρκετ και γεμίζουμε το καλάθι μας με “2+1 δώρο” προϊόντα τα οποία όμως είτε δεν χρειαζόμαστε, είτε δεν είναι αληθινή προσφορά. Ακολουθήστε το Μυστικό Νο1 αυτής της λίστας και μην αγοράσετε τίποτα πέρα από τα πράγματα που χρειάζεστε για τα γεύματα της εβδομάδας.

Αν πάλι βρείτε μια πολύ καλή προσφορά σε προϊόντα εκτός της λίστας σας, σιγουρευτείτε ότι όντως σας συμφέρει, διαβάζοντας στο ταμπελάκι του σουπερ μάρκετ την τιμή ανά κιλό ή ανά τεμάχιο που αναγράφει συνήθως κάτω από την τελική τιμή. Στη συνέχεια συγκρίνετε αυτήν την τιμή τιμή ανά κιλό ή ανά τεμάχιο άλλων προϊόντων ή του ίδιου προϊόντος που είναι εκτός προσφοράς. Αν σας συμφέρει όντως και είστε σίγουροι ότι το χρειάζεστε και θα το χρησιμοποιήσετε, τότε μπορείτε να το βάλετε στο καροτσάκι σας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο MadameGinger.com, κάνοντας κλικ εδώ.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.