treehouse-view-31

Η αστικοποίηση είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τις οικονομικά ασθενείς κοινότητες, τις μεταναστευτικές κοινότητες και άλλες. Οι πολιτικές, ηθικές και οινομικές συνέπειες αυτής επεκτείνονται και στο φυσικό μας περιβάλλον, καθώς βλέπουμε τον αριθμό των χαμένων πράσινων χώρων ακόμη να αυξάνεται. 

Το Flavorwire βρήκε κτίρια που αφήνουν χώρο στην φύση και συγκεκριμένα στα δέντρα, αποκαλύπτοντας την ομορφιά και την σημασία της περιβαλλοντικής ενότητας. 

Kayashima

kayashima-station-tree-kosaku-mimura-for-nikkei

Το δέντρο που ορθώνεται μέσα στον σταθμό Kayashima στα προάστια του Οσάκα θεωρείται ότι είναι 700 ετών.

To Δεντρόσπιτο του A. Mascow

view-31
555555

Καλώς ήρθατε στο κυλινδρικό γυάλινο δεντρόσπιτο των ονείρων σας. 

 

Το vogue σπίτι του Alessandro Sartore 

cv346_editorial_rodrigo_quadrado_18

To δέντρο που καλύπτεται από το αναρηχητικό φυτό, ονόματι Bethany από το όνομα της ιδιοκτήτριας, είναι το επίκεντρο κάθε δωματίου.

 

Το εστιατόριο Yellow Treehouse 

stringio

stringio-1

Το κόνσεπτ του δεντρόσπιτου κυριαρχεί στα όνειρα κάθε παιδιού (ή ενήλικα που δεν θέλει να μεγαλώσει). Το συγκεκριμένο είναι εμπνευσμένο από το κουκούλι της πεταλούδας. Κάποιοι το βλέπουν και σαν φανάρι που λάμπει κατά την διάρκεια της νύχτας.

Εστιατόριο Figueira

restaurant figueira

Μια ινδική συκιά που έδωσε το όνομά της στο εστιατόριο, το σύμβολο της πόλης. Τα τραπέζια είναι διάσπαρτα κάτω από τα τεράστια κλαδιά αυτού του μεγαλοπρεπούς δέντρου, ενώ στην ταράτσα ή τα εσωτερικά σαλόνια απολαμβάνει κανείς το πιο ευχάριστο περιβάλλον στην πόλη.

Συμβίωση αρχιτεκτόνων

symbiosis-by-cong-sinh-architects-5-1020x610

Το γοητευτικό κτίριο στο Hue, την αρχαία πρωτεύουσα του Βιετνάμ, αγκαλιάζει τη φύση για να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις της αστικοποίησης που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Οι Cong Sinh αρχιτέκτονες αγόρασαν την ιδιοκτησία και τη μετέτρεψαν σε ένα χώρο γραφείων με δέντρα να φυτρώνουν ολόγυρα στους τοίχους του.

Kook Osteria & Pizzeria

p2_kook_yatzer
kook-rome-noses-architects-yatzer08

Ένα εστιατόριο στην πόλη Olgiata κοντά στη Ρώμη αποτίει φόρο τιμής στην ιταλική κουζίνα, αναδεικνύοντας ένα δέντρο ελιάς σε γυάλινο κέλυφος.

 

Onedesign’s House

main_04

Ένα σπίτι στο Τόκιο, με σοφίτα και γείσωμα, έχει δέντρα να μεγαλώνουν μέσα από την οροφή του. 

The Mirrorcube

1152147555913471078

To Mirrorcube είναι ένα συναρπαστικό καταφύγιο ανάμεσα στα δέντρα, καμουφλαρισμένο με καθρέφτες στους τοίχους που αντανακλούν το περιβάλλον τους. Οι διαστάσεις είναι 4x4x4 μέτρα. Η βάση αποτελείται από ένα πλαίσιο αλουμινίου γύρω από τον κορμό του δέντρου και τα παράθυρα προσφέρουν μία πανοραμική θέα.

The Tea House

stringio-2

Το Tea House, που βρίσκεται στην αυλή των Archi-Union, είναι κατασκευασμένο από τα διασωθέντα μέρη της αρχικής στέγης που κατέρρευσε. Η περιοχή ήταν εξαιρετικά στενόχωρη με τείχη σε τρεις πλευρές, και με μόνο μία πλευρά στραμμένη προς ένα ανοικτό χώρο που περιέχει μια πισίνα. Εκεί έχει ριζώσει κι ένα ώριμο δέντρο.