Ένα αίτημα που παρέμενε επίκαιρο για τους απανταχού βιβλιοφάγους ήταν το μέγεθος του αγαπημένου τους «gadget». Όσοι δεν έχουν αντικαταστήσει τα βιβλία με τα tablets ή τα e- readers (από το kindle της Amazon μέχρι ένα σωρό άλλα που κυκλοφορούν), κουβαλούν συχνά βιβλία που μπορεί να είναι πιο μεγάλα –και σίγουρα πιο βαριά- από την ίδια τους την τσάντα. Καθόλου βολικό. Την ίδια ανησυχία μοιράζονταν οι εκδοτικοί οίκοι του εξωτερικού, με βασικότερη την Penguin Books, όταν αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν τα βιβλία τσέπης.

Publisher Nontas Papageorgiou / Ο εκδότης Νώντας Παπαγεωργίου

Αυτή η σκέψη έφτασε και στην εγχώρια λογοτεχνική αγορά, με τις εκδόσεις Μεταίχμιο να κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα βιβλία τσέπης. Όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων σε προηγούμενη συνέντευξή του στην Popaganda, η νέα εμφάνιση των βιβλίων δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την συμβατική. «Η γραμματοσειρά είναι ευανάγνωστη, το χαρτί ανθεκτικό, αλλά και ελαφρύ. Λείπουν τα μεγάλα περιθώρια γύρω από το κείμενο, χωρίς όμως η έλλειψη αυτή να αφαιρεί κάτι από τη γοητευτική πλοκή. Η σελίδα χωρίς να φαίνεται έχει σχεδόν την ίδια χωρητικότητα». Αντίθετα μάλιστα, τα βιβλία τσέπης θα έχουν αισθητά πιο χαμηλή τιμή, επιτρέποντας έτσι στους αναγνώστες να γεμίζουν τα ράφια της βιβλιοθήκης τους χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για να γιορτάσουν όμως αυτή την νέα σελίδα στην ιστορία τους αλλά και για να μας δώσουν μία καλύτερη ιδέα σχετικά με το νέο τους εγχείρημα, οι εκδόσεις Μεταίχμιο χαρίζουν στους αναγνώστες της Popaganda από πέντε αντίτυπα για τους παρακάτω τίτλους:

Η καρδιά του κτήνους του Πέτρου Τατσόπουλου

Για μια χούφτα βινύλια της Χίλντας Παπαδημητρίου

Κυνηγοί κεφαλών του Jo Nesbo

Σκοτεινός τόπος της Gillian Flynn

Αυτή η γλυκιά αρρώστια της Patricia Highsmith

Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα του Pedro Juan Gutierrez

Για να κερδίσετε, αφήστε comment, κάντε like και share (ναι και τα τρία) στο διαγωνισμό μας στο Facebook, μέχρι την  Παρασκευή 27/06 στις 14.00 και και μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο ίδιο post και θα μπορούν να παραλάβουν τα βιβλία τους από το Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118) από τις 9:00 έως τις 21:00. Για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να τα παραλάβουν από τον χώρο του Μεταιχμίου στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81) ενώ για τους νικητές από την υπόλοιπη Ελλάδα θα σταλούν από το Μεταίχμιο στην διεύθυνσή τους.