Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη: Η εκπομπή Cute af των Amelia Holt και Noff Weezy στο Movement Radio

Πώς η virtual σχέση μεταξύ των δύο DJs δημιουργεί μια πλατφόρμα που βασίζεται στον μουσικό πειραματισμό, τις ζεστές σχέσεις και τη δημιουργικότητα. Και συνδέει πόλεις, ήχους και μουσικές κοινότητες.

Πώς γνωρίστηκε η Amelia Holt με την οντότητα πίσω από το όνομα Noff Weezy; Έτυχε να βρεθούν το 2020 στις Βρυξέλλες, και η μια προσέγγισε την άλλη στο Instagram, χωρίς να καταφέρουν να συναντηθούν, αλλά κρατώντας επαφή.

Έκτοτε, τσατάροντας καθημερινά, ανακάλυψαν πολλά μουσικά κοινά αλλά και την ύπαρξη μιας δυνατής εγγύτητας, μιας κοινής γλώσσας που συμπεριλαμβάνει το χιούμορ, την τρυφερότητα και μια κοινή άποψη για το πώς μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι πράγματα μαζί. Το Movement Radio μίλησε μαζί τους για την εκπομπή τους, τους καλεσμένους και τα μελλοντικά τους σχέδια.


VA – Sweat Equity Vol. 3 – Extreme Hits

Ακούστε εδώ.

Η εκπομπή Cute af βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτή τη virtual σχέση των δύο DJs (καθώς δεν έχουν συναντηθεί ακόμα από κοντά), και κατ’ επέκταση στη σύνδεση με underground διαδικτυακές κοινότητες, που δεν τις απασχολεί τόσο να βρεθούν στο φως της δημοσιότητας, αλλά εστιάζουν στον πειραματισμό, την πρωτοτυπία, τη δημιουργία απροσδόκητων συνδέσεων μεταξύ διαφορετικών πεδίων. Η δημιουργικότητα σε αυτές τις μικρές καλλιτεχνικές κυψέλες εκτείνεται προς κάθε κατεύθυνση, καθώς δεν απαρτίζονται μονάχα από μουσικούς αλλά και από σχεδιάστριες ρούχων, ντίλερς μανιταριών, αγρότες, άτομα που φτιάχνουν γλυκά, ανθοκόμους και sex workers. Μέσα από το κάθε επεισόδιο, η εκπομπή χαρτογραφεί μουσικούς πυρήνες ή αλλιώς μικρο-κοινότητες παγκοσμίως, όπως δισκογραφικές εταιρείες, parties, podcast series και δημιουργικές ομάδες. 

Georgia – Church

https://www.youtube.com/watch?v=QW7C9xy5rHs

Στόχος της εκπομπής είναι να λειτουργήσει σαν ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτών των κοινοτήτων και να χτίσει ζεστές σχέσης με τα μέλη τους μέσα από το δημιουργικό διάλογο και την ανταπόδοση, μέσα από μια κοινή γλώσσα που θα είναι αυθεντική, ειλικρινής και θεραπευτική.

Στους μέχρι στιγμής καλεσμένους τους συμπεριλαμβάνεται το νεοϋορκέζικο label Sweat Equity, η DJ και curator των Weird Science πάρτυ Amourette, το ήμισυ της κολεκτίβας GEORGIA, J. Tripp, που τρέχει το Common Science music letter, όπως και οι φίλοι τους που συμμετέχουν στην επιμέλεια της εκπομπή,ς Andreas Palmer & Yumi. 

J TRIPP –  TFW 42nd After 7 

https://www.youtube.com/watch?v=A1LiuOhebBs

Η απόσταση μεταξύ των πόλεων και η διαφορά στις ζώνες ώρας φαίνεται πως όχι μόνο δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για τις δύο DJs αλλά, αντιθέτως, χτίζει ένα είδος ενέργειας και ανυπομονησίας μεταξύ τους και τους δίνει ώθηση να δουλέψουν πάνω στα project τους, καθώς και το χώρο να σκεφτούν πέρα από τα όρια των μικρόκοσμων των πόλεων τους. Πέρα από την εκπομπή τους, ετοιμάζουν ένα label με το όνομα UwU Dust Bath, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το φθινόπωρο του ‘21, και ο ήχος του θα αντανακλά τη μεταξύ τους σύνδεση.

Ακούστε online τις εκπομπές των Cute Af στο Movement Radio.
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.