Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPHERA NETWORK

Ο Σωτήρης και η φωκομέλεια: Ποτέ δεν είναι αργά να ξεπεράσεις τους τοίχους σου

Σε έναν κόσμο υποχρεωτικής αρτιμέλειας, τα άτομα που ζουν με αναπηρίες βιώνουν μια ιδιάζουσα καταπίεση, περιθωριοποίηση και αορατότητα. Η Αναστασία Βαϊτσοπούλου μίλησε με τον Σωτήρη Βασιλόπουλο για το πώς είναι να ζει με φωκομέλεια.
Βίντεο: Γεράσιμος Δομένικος
Σε συνεργασία με το Sphera Network
Ο Σωτήρης Βασιλόπουλος μιλά για τη ζωή με φωκομέλεια

«Όταν είσαι πιο μικρός, βλέπεις όλα τα παιδάκια γύρω σου να είναι διαφορετικά, υπάρχουν περίεργα βλέμματα από παντού. Νιώθεις περίεργα. Λες “γιατί με κοιτάει ο άλλος;”», σχολιάζει ο Σωτήρης Βασιλόπουλος, ο οποίος  ζει με φωκομέλεια και ως παιδί αναρωτιόταν γιατί τραβιόνταν τα άλλα παιδιά όταν τα πλησίαζε και τους έδινε το χέρι του.

Η φωκομέλεια είναι μια σπάνια συγγενής διαταραχή που αφορά δυσπλασία των άκρων και μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορους βαθμούς σοβαρότητας. Μπορεί για παράδειγμα να παρατηρηθούν τα ακόλουθα συμπτώματα: χέρι ή πόδια που συνδέονται άμεσα με τον κορμό, απουσία ή υπανάπτυκτα οστά του χεριού και του ποδιού, όπως το βραχιόνιο ή το μηριαίο οστό, η κερκίδα ή η κνήμη, καθώς και η ωλένη ή η περόνη.

Είναι γεγονός πως τα άτομα με αναπηρία αποτελούν τη μεγαλύτερη μειονότητα στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι αποτελούν το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο, ακόμη το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί, τι να πει ή πώς να συμμαχήσει και να υποστηρίξει την κοινότητα των ατόμων με αναπηρία. 

Ο Σωτήρης Βασιλόπουλος αψηφά τη φωκομέλεια με πείσμα και άθληση.

Ο Σωτήρης Βασιλόπουλος αψηφά τη φωκομέλεια με πείσμα και άθληση.

Η Popaganda μίλησε με τον Σωτήρη Βασιλόπουλο για το πώς είναι να ζει με φωκομέλεια και πώς αντιμετωπίζει τη ζωή ως άτομο με αναπηρία. 

«Ο Σωτήρης σήμερα είναι πιο συνειδητοποιημένος, πιο δουλεμένος. Καταλαβαίνω τον εαυτό μου και το σώμα μου περισσότερο», θα πει στο βίντεο που έγινε σε συνεργασία με το Sphera Network. «Ποτέ δεν είναι αργά να ξεπεράσεις τους τοίχους. Πάντα μπορείς να κάνεις το άλμα και να πηδήξεις από πάνω» συμπλήρωσε.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: 

https://www.youtube.com/watch?v=CM5iNmzHRx8&t=1s

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.