Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Το 333 & Chef’s Workshop προσφέρει gourmet εμπειρίες από το πρωί μέχρι το βράδυ

Σερβίρει beignet μαζί με τον καφέ, brunch αμερικάνικου τύπου, μεσογειακές fusion συνταγές και cocktails με μαρμελάδες από την Ικαρία.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS, Ανέστης Παπακωνσταντίνου

Σε μια γωνία του κέντρου που συναντιούνται το πολύβουο Σύνταγμα και η γραφική Πλάκα δημιουργήθηκε ένας χώρος στον οποίο η μεσογειακή κουζίνα συναντά τους fusion πειραματισμούς. Το 333 & Chef’s Workshop είναι ένα σύγχρονο αστικό εστιατόριο, η νέα gourmet προσθήκη στην οδό Νίκης, στον δρόμο που ξέρει από καλό φαγητό, από έθνικ επιρροές και «πειραγμένες» κουζίνες. 

Τα λίγα τετραγωνικά του εστιατορίου φιλοξενούσαν κάποτε ένα ταξιδιωτικό γραφείο και διαμορφώθηκαν για τη νέα τους χρήση από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Σακελλαρίου. Ο χώρος του νέου gourmet εστιατορίου έχει λεπτομέρειες από μέταλλο που κρύβουν τον φωτισμό, έντονο το στοιχείο του φυσικού ξύλου και του μαρμάρου, κι ανάγλυφα τρίγωνα που ενισχύουν τον μοντέρνο χαρακτήρά του. 

Στο πατάρι που το βράδυ εμφανίζεται ολόγραμμα του Frank Sinatra και της Dita Von Teese, ο χώρος στοχεύει προσεχώς να γίνει talk of the town μεταξύ των γευσιγνωστών και όσων αναζητούν μια διαδραστική, διαφορετική από τα συνηθισμένα εναλλακτική εξόδου. Εκεί φιλοξενείται το Workshop του εστιατορίου όπου σε ένα μεγάλο τραπέζι θα δίνονται γεύματα από έλληνες και ξένους σεφ, τα οποία θα μπορείτε να απολαύσετε αν είστε 16 άτομα και κλείσετε μόνοι σας τον χώρο. Εναλλακτικά, θα πρέπει να βιαστείτε να κλείσετε μια θέση στα ειδικά events για λίγους που θα ανακοινώνονται, πάντα σχετικά με ποτό και φαγητό.  

Το 333 & Chef’s Workshop ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς: από τις 9:00 μέχρι τις 16:00 σερβίρει από την ανοιχτή του κουζίνα brunch αμερικάνικου τύπου (το Σάββατο και την Κυριακή μέχρι τις 18:00, ενώ από τις 14:00 προσφέρονται πιάτα και από τη main list) με συνταγές όπως french toast με μαριναρισμένο σολομό, αυγό ποσέ και μαγιονέζα αβοκάντο/ pancakes με κρέμα τζίντζερ και μαρμελάδα καρότο ή με καραμελωμένα μήλα και κρέμα κανέλα/ steak sandwich με cheddar sauce κι ένα διαφορετικό Sloppy Joe. 

Από το πρωί προσφέρεται καφές Taf, ποικιλίες την Αιθιοπία και την Κόστα Ρίκα και πρωτοποριακές εκχυλίσεις φίλτρου. Το φλιτζάνι καφέ σας θα συνοδεύεται με beignet, μια συνταγή από τη Νέα Ορλεάνη, κι ανθρακούχο νερό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του head barrista, Αντώνη Παρασύρη, πρώτα απολαμβάνουμε ένα γλυκό beignet, στη συνέχεια ξεπλένουμε τον ουρανίσκο μας με το νερό προκειμένου η γεύση και το άρωμα του καφέ που έχουμε επιλέξει να γίνουν πιο έντονα κι απολαυστικά.  

Την κουζίνα του εστιατορίου έχει αναλάβει ο Νίκος Μικρόπουλος μαζί με ομάδα άλλων πέντε έμπειρων σεφ. Στον σύντομο και προσεγμένο του κατάλογο θα βρείτε μεσογειακές fusion συνταγές (από 9 έως 26 ευρώ) όπως: όστρακα με sauce σαμπάνιας, αρωματικό βούτυρο και χαβιάρι μουστάρδας/ παναρισμένο wonton ραβιόλι με γαρίδες και μαρμελάδα chili/ μάγουλα και ουρά μόσχου σιγομαγειρεμένα για 12 ώρες σε κόκκινο κρασί/ ψητός σολόμος με βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης, σπαράγγια και καλαμπόκι/ κοτόπουλο chimichurri, σαλάτα με ντοματίνια, κατίκι, τηγανητό αμπελόφυλλο και πίκλα αχλάδι.

Sloppy Joe σε beignet εκδοχή

Αλμυρά pancakes “hangover”

Όστρακα με sauce σαμπάνιας, αρωματικό βούτυρο και χαβιάρι μουστάρδας

Ψητός σολομός με βούτυρο από φιστίκι Αιγίνης, σπαράγγια και καλαμπόκι

Σαλάτα με ντοματίνια, κατίκι, τηγανητό αμπελόφυλλο και πίκλα αχλάδι.

Από έναν «περίπλοκο» κρασάτο κόκκορα σε κουρκούτι μπύρας, με bisk Γαρίδας, μαριναρισμένο με εσπρέσο πάνω σε stir fry κριθαράκι μέχρι μια φαινομενικά απλή σπαγγέτι με φρέσκα ντοματίνια και βασιλικό, οι συνταγές που βγαίνουν από την κουζίνα του 333 & Chef’s Workshop είναι πλούσιες σε γεύση.

Τα ζυμαρικά και τα ψωμιά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του εστιατορίου είναι χειροποίητα. Για επιδόρπιο, μπορείτε να διαλέξετε ένα cheesecake με καραμέλα φυστικοβούτυρου ή ένα brownie με μαλλί της γριάς σε φλαμπέ εκδοχή και dulce de leche semifreddo. Όσον αφορά τα ποτήρια σας, μπορείτε να τα συνοδεύσετε τo γεύμα σας με οργανικά, βιολογικά κρασιά, με ελληνικές και ξένες ετικέτες από μια λίστα που ανανεώνεται συχνά και έχει την υπογραφή του sommelier Σπύρου Νομικού.

Τόσο το brunch σας όσο και το βραδινό σας γεύμα μπορείτε να το απολαύσετε με ένα από τα cocktails που προτείνουν οι Ξενοφώντας Σόφτης και Θανάση Τακίρης, οι bartenders που χρησιμοποιούν homemade υλικά -όπως μαρμελάδες από γυναικείο συνεταιρισμό της Ικαρίας- έχουν δημιουργήσει δύο διαφορετικές λίστες με ποτά που ταιριάζουν με τα πιάτα του καταλόγου. Μπορείτε λοιπόν να γνωρίσετε τον νέο χώρο της Αθήνας που λειτουργεί όλη μέρα προσφέροντας  gourmet εμπειρίες από τις 9:00 έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα.

333 & Chef’s Workshop, Νίκης 33 και Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα. Για κρατήσεις καλέστε στο 6907526839.
POP TODAY
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.