Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Στο Ρακούν το βολιώτικο “know how” συναντά την αγάπη για το καλό φαγητό

Απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου, βρίσκεται το τσιπουράδικο που άνοιξαν τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Δημήτρης Κατσιώτης, η Πέγκυ Τσολακάκη και ο Δημήτρης Λιάσκος.
Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
Το πλακάκι στο μπαρ και τους τοίχους του μαγαζιού είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του.

Το πλακάκι στο μπαρ και τους τοίχους του μαγαζιού είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του.

Η τριάδα συνδύασε το βολιώτικο know how – που αποκόμισε η Πέγκυ κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Βόλο για σπουδές – και το πάθος της για το καλό φαγητό και το τσίπουρο. «Αυτό ήταν η ζωή μας. Τραπεζώναμε συνεχώς φίλους στα σπίτια μας, η μαγειρική και το καλό τσίπουρο ήταν και είναι μεγάλο κομμάτι της μέρας μας»

Ο Δημήτρης Λιάσκος.

Ο Δημήτρης Λιάσκος.

Ο Δημήτρης Κατσιώνης.

Ο Δημήτρης Κατσιώτης.

Ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι ό,τι ώρα πάει, το Ρακούν προσφέρει στους πελάτες του γεύσεις φτιαγμένες με κύριο συστατικό την ποιότητα, πολλές φορές μάλιστα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Από τα πιο ωραία πιάτα του μαγαζιού, που έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό, είναι οι κοτομπουκιές. Μαρινάρονται σε θυμάρι, μουστάρδα και άλλα μυστικά υλικά και σερβίρονται με σπιτική μαγιονέζα και πατάτες χοντροκομμένες με τη φλοίδα τους. «Η πανδαισία της Μαρίας», σαλάτα με iceberg και μια τρομερή σως με βάση τη μουστάρδα και το ξύδι, είναι η πιο φημισμένη σαλάτα του Ρακούν και δεν έχει βρεθεί άνθρωπος να πει ότι δεν του αρέσει. Στα τοπ πιάτα συγκαταλέγονται και οι μπουκιές φέτας παναρισμένες σε σουσάμι, με ντόπια φέτα από τα Βίλια. Η γεύση τους απογειώνεται όταν τις βουτήξεις στο μέλι με το οποίο σερβίρονται. 

Οι κοτομπουκιές, σήμα κατατεθέν του Ρακούν.

Οι κοτομπουκιές, σήμα κατατεθέν του Ρακούν.

Η «κολασμένη» παναριστή φέτα από τα Βίλια.

Η «κολασμένη» παναριστή φέτα από τα Βίλια.

Η πανδαισία της Μαρίας.

Η πανδαισία της Μαρίας.

Το foodporn όμως, δεν σταματά εδώ. Η ομάδα του Ρακούν είναι περήφανη και για την χοιρινή τηγανιά της, τον μπατιρομεζέ και τις υπέροχες πίτες με χειροποίητο φύλλο και υψηλης ποιότητας υλικά (must τα παστουρμαδοπιτάκια). Τέλος να ξέρετε πως το ψωμί που έρχεται μαζί με το φαγητό σας είναι ολόφρεσκο και ζυμωτό στο χέρι.

Μπουκίτσες μελιτζάνας με φέτα, που έχουν κερδίσει ακόμα και αυτούς που δεν τρώνε μελιτζάνα.

Μπουκίτσες μελιτζάνας με φέτα, που έχουν κερδίσει ακόμα και αυτούς που δεν τρώνε μελιτζάνα.

Το τσίπουρο Παπαμηχαήλ είναι η ετικέτα που φεύγει περισσότερο, μετά από το χύμα τσίπουρο.

Το τσίπουρο Παπαμηχαήλ είναι η ετικέτα που φεύγει περισσότερο, μετά από το χύμα τσίπουρο.

Συνοδεία των πιάτων το χύμα τσίπουρο από τα Τρίκαλα που φεύγει πάρα πολύ λόγω και της χαμηλής του τιμής. Στο Ρακούν όμως θα βρεις και μερικές ακόμα αξιόλογες ποικιλίες.  Το τσίπουρο με μεζέ έρχεται με κολοκυθοκεφτέδες και πατατοσαλάτα,  πολιτικη σαλάτα με κρεμμυδοπιττάκια κ.α

Πολλά από τα έπιπλα του «Ρακούν» προέρχονται από τις οικογένειες των παιδιών.

Πολλά από τα έπιπλα του «Ρακούν» προέρχονται από τις οικογένειες των παιδιών.

Η πρόσοψη του μαγαζιού.

Η πρόσοψη του μαγαζιού.

Τα τραπεζάκια του Ρακούν σας περιμένουν.

Τα τραπεζάκια του Ρακούν σας περιμένουν.

Η θέα στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας από την πόρτα του Ρακούν.

Η θέα στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας από την πόρτα του Ρακούν.

Τα δυτικά είναι παντού.

Τα δυτικά είναι παντού.

Τραπεζάκια...μέσα.

Τραπεζάκια…μέσα.

Ρακούν σημαίνει «ρακί κατά το δοκούν».

Ρακούν σημαίνει «ρακί κατά το δοκούν».

Πιες και φάε καλά στο Ρακούν με 10 – 14 ευρώ, Νικολαΐδου 66 ,Ελευσίνα τηλ. 210 5547910
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.