Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μέχρι και άγιο κολάζουν τα φαγητά της Φάμπρικας του Ευφρόσυνου

Το deli restaurant που βρίσκεται στο Κουκάκι βασίζεται σε μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και διαμορφώνει τις συνταγές του επηρεασμένο από την λιτότητα της αγιορείτικης κουζίνας.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS
popaganda_09_efrosynos_23

Στον δρόμο της Αναστασίου Ζίννη στο Κουκάκι, μια ξύλινη εικόνα του Άγιου Ευφρόσυνου προστατεύει ένα μαγαζί με κυριλλική επιγραφή που φιλοξενεί στα πιάτα του 50 μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, ρίχνει στις γάστρες του καλό κρασί και αναδεικνύει την γεύση των πρώτων υλών του με μικρές δόσεις μυρωδικών.

popaganda_09_efrosynos_14

Έτοιμο το τραπέζι.

popaganda_09_efrosynos_01

Ο χορός του φαγητού.

Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου αποτελεί τον τελευταίο χρόνο ένα deli restaurant με φιλότεχνη διακόσμηση που ανοίγει τις πόρτες του νωρίς το μεσημέρι ενώ η φήμη του διαδίδεται από στόμα σε στόμα.  Η Αθηνά εμπιστεύεται τον ουρανίσκο της, είναι οινολόγος και οι προτάσεις του μαγαζιού σε ετικέτες προέρχονται από αμπελοτόπια που επιβλέπει η ίδια. Ο  Γιώργος είναι ένας θεολόγος που αποφάσισε να ασχοληθεί με την μυσταγωγία του φαγητού επηρεασμένος από τις συνταγές που έμαθε δίπλα στον ψαρά πατέρα του στην Σερβία αλλά και από την λιτή φιλοσοφία της αγιορείτικης κουζίνα.  

popaganda_09_efrosynos_19

Η κάβα βρήκε τη θέση της στο ταβάνι.

popaganda_09_efrosynos_11

Εμπνευσμένη η ταπετσαρία.

popaganda_09_efrosynos_03

Η ξύλινη διακόσμηση του Ευφρόσυνου

Αν και το μαγαζί φημίζεται για την ποιότητα του κρέατος που σερβίρει, για το συκώτι στη σχάρα, την χοιρινή μπριζόλα καπνισμένη σε κέδρο και το μπιφτέκι με κιμά από νεαρό μόσχο, η κουζίνα του τηρεί τις κατά περιόδους νηστείες και διαλέγει πολύ προσεκτικά τα ψάρια της έτσι ώστε η σκορπίνα να σερβίρεται αχνιστή και η σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της. Εκτός από τον σταθερό κατάλογο υπάρχει και εκείνος που διαμορφώνεται αναλόγως με τα υλικά που θα συναντήσει ο Γιώργος στην αγορά, αφού, όπως εξηγεί η «αναρχο – χριστιανική» προσωπικότητα του επιβάλει το να κινείται εκτός προγράμματος και διαμορφωμένου μενού. Αν λοιπόν πέσει πάνω σε μια καλή κολοκύθα το μόνο σίγουρο είναι πως εσείς θα την απολαύσετε είτε βελουτέ είτε σαν σαλάτα με δυόσμο και τουλουμοτύρι.

popaganda_09_efrosynos_24

Ζυμαρικά παντός καιρού.

popaganda_09_efrosynos_06

Σαν σε αυλή χωριού.

Βασισμένη λοιπόν στη δύναμη των καθαρών υλικών, η ανοιχτή κουζίνα του αριθμού 34 χρησιμοποιεί ελιές από την Σπάρτη και τη Θάσο, ζυμαρικά αργής ξήρανσης και μαρμελάδα πιπεριάς, ντάκο Ηρακλείου από χαρουπάλευρο, τόνο καπνιστό από συνεταιρισμό της Καλύμνου, γαρίδες Αμβρακικού πατάτες από τον Αρχάγγελο Κιλκίς, κοζανίτικη φέτα, μοσχάρι και αρνί από την Κομοτηνή.  Μαγειρεμένα σε βιολογικό λάδι από την Ζάκυνθο και πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι από τη Μάνη τα κυρίως πιάτα στην Φάμπρικα του Ευφρόσυνου κοστίζουν από 12.80 έως 16.80 ενώ οι τιμές στις σαλάτες και τα ορεκτικά του αριθμού 34 κυμαίνονται από 3.80 έως 9.30 ευρώ.

popaganda_09_efrosynos_25

Η κάβα με τα κρασιά.

popaganda_09_efrosynos_27

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου, Αναστάσιου Ζίννη 34, Κουκάκι. Τηλ:  2109246354.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.