Ο καφές στο σπίτι δεν είναι μια απλή υπόθεση. Για την ακρίβεια πολλοί είναι εκείνοι που τον αντιμετωπίζουν σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας τους, αφού τον φτιάχνουν κάνοντας συγκεκριμένες κινήσεις κάθε φορά, για να σιγουρευτούν πως είναι όντως έτσι όπως τον θέλουν. Άλλωστε, στον καλό καφέ αξίζει να αφιερώσεις χρόνο τόσο για να τον φτιάξεις, όσο και για να τον απολαύσεις. Και τα δύο, όψεις του ίδιου, μοναδικού, για τον καθένα νομίσματος.
Από το πώς πίνουμε τον καφέ μας, γλυκό, σκέτο, με γάλα ή χωρίς και άλλους τέτοιους συνδυασμούς μέχρι το είδος του καφέ που προτιμάμε, ελληνικό, στιγμιαίο, espresso, μονό ή διπλό, χαρμάνι ή μονοποικιλία είναι συνήθειες που «μιλάνε» για τις προσωπικότητές μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, όπως ακριβώς τα γευστικά προφίλ των specialty καφέδων που συναντάμε στα σιλό των Καφεκοπτείων Coffee Island.
Παρατηρώντας όμως τους ανθρώπους, μεγάλη σημασία, τελικά, έχει και το πού επιλέγουμε να πιούμε τον καφέ μας, κάτι που μαρτυρά ακόμα περισσότερα πράγματα για το ποιοι είμαστε.
Η Μαρία για παράδειγμα, είναι πάντα αισιόδοξη και προτιμά να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Έτσι, κάθε πρωί, λίγο πριν ξυπνήσει ο γεμάτος ενέργεια γιος της, πίνει τον πρώτο διπλό ελληνικό παραδοσιακό της ημέρας απολαμβάνοντας τη θέα και τον ήλιο από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Από την κούπα της αναδύονται αρώματα ενός καφέ που είναι 70% Arabica και 30% Robusta και προέρχεται από τη Βραζιλία και την Ινδία, ενώ οι γήινες νότες σοκολάτας και ξηρών καρπών, απογειώνουν τη γευστική εμπειρία. Επειδή η μέρα της απαιτεί να τρέχει συνεχώς πίσω από έναν μπόμπιρα, παραγγέλνει τον αγαπημένο της ελληνικό καφέ online από το coffeeisland.gr και έτσι ξέρει ότι θα έχει πάντα στο ντουλάπι της την τονωτική ένεση που χρειάζεται κάθε μέρα.
Ο Νίκος από την άλλη, αγαπά πολύ τον καφέ και αυτό φαίνεται ακόμα και από το screensaver του υπολογιστή του. Η κούπα του δείχνει ότι είναι ταξιδιάρης, αφού είναι μια από τις πολλές που έχει συλλέξει στα ταξίδια του. Όσο διαβάζει για το δεύτερο πτυχίο του, ο καφές του τον ταξιδεύει σε πολιτείες που ακόμα δεν έχει επισκεφτεί. Η αγαπημένη του Coffee Island μονοποικιλία έρχεται κατευθείαν από τη Βραζιλία και τον ταξιδεύει, έστω και νοερά, στις ξακουστές φάρμες καφέ της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής. Ο Single Estate Cachoeira που επιλέγει, είναι μια ανακάλυψη των εξερευνητών της Coffee Island και έχει νότες από πορτοκάλι, αμύγδαλο και σοκολάτα, ενώ καλλιεργείται λίγο έξω από το Σάο Πάολο. Μέχρι να το δει από κοντά όμως, το φέρνει έστω και για λίγο στο γραφείο του.
Η Νικολέττα αγαπά πολύ τα βιβλία, αλλά αγαπά ακόμα περισσότερο τον αρωματικό καφέ φίλτρου βανίλια, που αγοράζει από το Καφεκοπτείο Coffee Island, της γειτονιάς της, κοντά στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Η αγάπη της για τον καφέ φαίνεται και από το φλιτζάνι της. Λίγο βίντατζ, με χρώμα και μεταλλικό, την συνοδεύει κάθε απόγευμα που κάθεται στην αγαπημένη της πολυθρόνα για να διαβάσει ακόμα ένα βιβλίο. Η μόνη μυρωδιά άλλωστε, που μπορεί να συναγωνιστεί εκείνη των βιβλίων, είναι αυτή του αρωματισμένου με ειδικά έλαια, καφέ της. Το μυστικό της γεύσης του κρύβεται τόσο στην ποιότητα των αρωματικών ελαίων όσο και στη διαδικασία αρωματισμού. Αυτοί είναι και οι λόγοι που τον έχουν συνδέσει τόσο άρρηκτα με την καθημερινότητά της.
Εδώ καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά πως πρόκειται για κάποιον που αγαπά την τεχνολογία και το gaming. Δυνατός και σκέτος καφές φίλτρου, για να βγουν οι πολλές ώρες δουλειάς από το σπίτι μπροστά στον υπολογιστή, όπου ο Μιχάλης γράφει τους κώδικές του. Μετά από πολλές δοκιμές και συζητήσεις με τον μπαρίστα του Coffee Island, που βρίσκεται μόλις δυο τετράγωνα μακριά από το σπίτι του στην Χαλκίδα, κατέληξε πως ο καφές που ταιριάζει όχι μόνο στην προσωπικότητά του, αλλά και στις πολλές ώρες που αφιερώνει στη δουλειά του, είναι ο Deja Vu Blend, 80% Arabica και 20% Robusta. Οι νότες σοκολάτας, ξηρών καρπών και φρούτων, δίνουν στα δύσκολα πρωινά του Μιχάλη το άρωμα που τους λείπει.
Η κάτοχος αυτού του πολύχρωμου ποτηριού που φιλοξενεί έναν σπιτίσιο freddo espresso, είναι εμφανώς καλλιτεχνική φύση. Ο μεσημεριανός καφές αποτελεί μια ιερή στιγμή για τη Λιάνα, η οποία προτιμά να τον απολαμβάνει μπροστά στον υπολογιστή της, διαβάζοντας άρθρα και βλέποντας βιντεάκια στο ίντερνετ. Αγαπά ιδιαιτέρως τον Espresso Silk River Blend των Coffee Island, ένα specialty χαρμάνι espresso, 100% arabica, με προέλευση τη Βραζιλία, το Ελ Σαλβαδόρ και την Κολομβία. Κάτι σαν μια περιπλάνηση στην Κεντρική και Νότια Αμερική δηλαδή, χωρίς να χρειάζεται να μπεις σε αεροπλάνο, αφού οι νότες του από πορτοκάλι, μαύρη σοκολάτα και καπνιστό, σε μεταφέρουν κατευθείαν εκεί.
Η Μαρίνα περιμένει πώς και πώς να έρθει το καλοκαίρι, οπότε αφήνει το τσάι της να κρυώσει πριν το πιει. Ονειρεύεται ταξίδια και άλλες πολιτείες. Το ποτήρι που επιλέγει είναι αναμνηστικό από την αγαπημένη της πόλη στην Ισπανία και είναι και διάφανο για να ξέρει ακριβώς πόσο τσάι έχει μέσα, ανά πάσα στιγμή. Earl Grey, μαύρο τσάι, που με το φυσικό άρωμα περγαμόντου που αναδύει της δίνει αναζωογόνηση και ενέργεια καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. To coffeeisland.gr όμως, βοήθησε την Μαρίνα να κάνει εκπλήξεις στους αγαπημένους της φίλους που γιόρταζαν όσο ήμασταν σε καραντίνα. Μια μέρα ο κούριερ χτύπησε την πόρτα τους και τους παρέδωσε τα αγαπημένα τους χαρμάνια στο σπίτι, κι ας βρισκόταν ο καθένας σε άλλη πόλη. Τα Coffee Island με την πανελλαδική κάλυψη που προσφέρουν, βρήκαν τους φίλους της Μαρίνας που ήταν ο ένας στην Θεσσαλονίκη και ο άλλος στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Όποια κι αν είναι η αγαπημένη σας κούπα και όπως κι αν φτιάχνετε τον καφέ σας στο σπίτι, γλυκό ή σκέτο, ζεστό ή κρύο, μονό ή διπλό, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιο Καφεκοπτείο Coffee Island, από τα εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα, κρύβει ένα μοναδικό καφέ που ταιριάζει στη μοναδική σας προσωπικότητα –αλλά και δικό σας ποτήρι, φλιτζάνι, κούπα- και σας περιμένει να τον ανακαλύψετε (αν δηλαδή δεν τον έχετε ήδη βρει).